تحولات منطقه

حجت‌الاسلام پورثانی مردمی بودن را از ویژگی‌های مهم کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد برشمرد و گفت: این کانون‌ها می‌توانند حلقه اتصال بین جریان‌های مردمی و حکومت اسلامی باشند...

کانون‌های مساجد حلقه وصل جریان‌های مردمی با حاکمیت‌ باشند/ نسل تراز دانش‌آموزی در مسجد تربیت می‌شود
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

حجت‌الاسلام «محمدحسین پورثانی»، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در مورد تربیت استعدادهای فرهنگی و هنری در کانون های  مساجد، اظهار کرد: مسجد در نظام اسلامی کانون تربیتی محله و شهر است و اولین بنایی که پیامبر گرامی اسلام (ص) بنا کردند مسجد بود، در حکومت اسلامی در زمان ائمه معصومین (ع) تمام امور از حکومتداری تا مسائل آموزشی و اجتماعی در مسجد انجام می شد.

زمینه رشد ظرفیت های فرهنگی و هنری قشر جوان در کانون های مساجد

وی افزود: امروز مسجد یکی از مردمی ترین نهادهای نظام و از موثرترین مکان ها برای تربیت جوان و نوجوان ایرانی است، در حقیقت مسجد یکی از مردمی ترین ساختارها در جامعه امروز است که توسط امام جماعت، هیأت امنای مسجد و محله اداره می شود که در این ساختار مردمی کانون‌ های فرهنگی هنری مساجد نقش بی بدیل دارند و با سرمایه گذاری روی قشر جوان و نوجوان، زمینه رشد ظرفیت‌های فرهنگی و هنری آنها را فراهم می کنند.

وی با بیان اینکه مردمی بودن از ویژگی‌های کانون های فرهنگی و هنری مساجد است، تأکید کرد: کمک به شناسایی  استعدادهای قشر جوان از دیگر ویژگی‌های این کانون ها است و آنچه در قانون در مورد کانون های مساجد آمده است؛ می تواند با اجزای مختلف محله از نهادهای مردمی و دولتی ارتباط برقرار کند.

حجت الاسلام پورثانی اضافه کرد: در واقع کانون می تواند حلقه اتصال میان جریان های مردمی و حکومت اسلامی باشد که ارتباط پسینی و پیشینی در این زمینه موثر است تا این ارتباط استمرار یابد؛ یعنی کسی که در کانون فرهنگی و هنری مسجد به یک بلوغ فرهنگی در ارتباط با کانون ها می رسد می تواند آن را در اختیار نهاد یا فرد دیگری قرار دهد.

مسجد؛ بستر پرورش دانش آموز و دانشجوی تراز 

وی در مورد ارتباط بسیج، کانون های فرهنگی و هنری و هیأت امنای مسجد با یکدیگر، گفت: بسیج به عنوان یک شجره طیبه و جریان مردمی در جمهوری اسلامی است، کانون های فرهنگی و هنری مساجد نیز به نوعی مقوم بسیج هستند و در کنار آن قرار دارند نه رقیب آن؛ بلکه یار و یاور یکدیگر محسوب می شوند و می توانند با مشارکت یکدیگر زمینه شکل گیری محله اسلامی را فراهم کنند و یکی از مهمترین فلسفه های وجودی این دو شکل گیری جامعه اسلامی است. این دو در خدمت مسجد هستند و کانون و پایگاه بسیج جدا از مسجد و محله نیستند لذا مسجد بستر پرورش دانش آموز و دانشجوی تراز اسلامی است.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: مهم آنکه مسجد مردمی است و مردم باید حمایت کنند و هرجا که مردم حمایت کردند زمینه رشد قانون در آن مسجد و کانون به وجود آمده است؛ هر جا مردم را راه ندادیم از این جریان دور شدیم، هر قدر بتوانیم در بستر ساختارهای حکومتی در جایی که دنبال نقش‌آفرینی مردم هستیم نقش مسجد را جا بیندازیم اقدامات به خوبی انجام می شود، اگر در حوزه های مختلف از اقتصاد تا آموزش و پرورش به دنبال مردمی سازی باشیم باید نقس مساجد را پررنگ کنیم همانگونه که در ابتدای جنگ مساجد پایگاه‌های اعزام رزمندگان به جبهه بودند امروز نیز مساجد می توانند پایگاه‌هایی برای مردمی سازی نهادهای حاکمیتی باشند و هر قدر این نهادها به مسجد اهمیت بیشتری بدهند، سود بیشتری خواهند برد.

منبع: خبرگزاری شبستان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha