تحولات منطقه

پشتیبان مشاغل خانگی از صادرات محصولاتشان به کشورهای امارات، کانادا، آلمان و چین خبر داد و گفت: با اینکه صادرات به خارج از کشور نیاز به سرمایه برای بازاریابی در بازار مقصد دارد، اما صادرات کالا راحت‌تر از فروختن کالا در داخل کشور است.

صادرات تولیدات خانگی از مشهد به امارات، کانادا، آلمان و چین
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، قصه‌ اغلب کارآفرینان از یک نیاز شروع شده، نیازی که برای پاسخ به آن از راه‌های معمول استفاده نشده است و خلاقیت برای پاسخ‌گویی به آن نیاز، قدم‌های بعدی و گسترش و توسعه آن را رقم زده است.  

مرجان محمدی یکی از پشتیبانان مشاغل خانگی است که برای پاسخ به یک نیاز ساده مسیری را طی کرده که منجر به شکل‌گیری یک کارآفرینی شده است. 
او در گفت‌وگو با قدس خراسان درباره چگونگی راه‌اندازی و ورود خود به حوزه چرم‌دوزی می‌گوید: سال ۹۱ بود که همسرم ورشکسته شد و می‌خواستم برای خودم کیف بخرم، اما پول نداشتم. خواهرم از یک مربی چرم‌دوزی پول می‌خواست و او به من گفت به‌ جای این پول برو و چرم‌دوزی را از این مربی یاد بگیر. چند کیف اولی که دوختم را فروختم و همین کار جرقه شروع به‌ کار ما در حوزه چرم‌دوزی شد. بعد در یک نمایشگاه شرکت کردیم و دو نفر مشتری کارهایمان شدند، کم‌کم کار را توسعه دادیم و اکنون حدود ۱۵۰ خانم در منزل خود برای ما کار می‌کنند و ۶ نیروی ثابت در کارگاه داریم.
محمدی با بیان اینکه کار در حوزه مشاغل خانگی سختی‌های خاص خودش را دارد، می‌افزاید: در گذشته در زمینه مباحث فرهنگی یکسری چالش‌هایی وجود داشت، به ‌عنوان مثال یک زمانی هنگامی که خانمی کار را تحویل می‌گرفت، می‌گفت مادر شوهرم و همسایه‌ها متوجه نشوند که در خانه کار می‌کنم، اما اکنون اوضاع فرهنگی بهتر شده است.

صادرات محصولات چرمی به امارات، کانادا، آلمان و چین
این پشتیبان مشاغل خانگی از صادرات محصولاتشان به کشورهای امارات، کانادا، آلمان و چین خبر می‌دهد و خاطرنشان می‌کند: صادرات کالا به ‌مراتب راحت‌تر از فروختن کالا در داخل کشور است. البته که نیاز به سرمایه برای بازاریابی در بازار مقصد دارد، اما در مجموع این نوع عرضه کالا خیلی بهتر از فروش در بازار داخلی است. اکنون در بازار داخلی خیلی اوقات چک مشتری برگشت می‌خورد، اما پول صادرات نقد و به دلار و درهم است و با نوسان‌های دلار متضرر نمی‌شوم اما وقتی از مشتری داخلی چک سه‌ماهه می‌گیرم، نوسان‌های دلار موجب می‌شود هنوز چک نقد نشده من متضرر شوم؛ چرا که تهیه مواد اولیه وابسته به دلار است.
او با اشاره به مشکلات حوزه کارآفرینی از قبیل کسری نقدینگی و نوسان‌های نرخ ارز، بیان می‌کند: اکنون همه ارگان‌ها به‌ دنبال این هستند که مجوز کسب‌وکار بدهند تا بگویند اشتغال‌زایی کرده‌ایم و گزارشی در این زمینه ارائه کنند؛ مشکلات ما پس از صدور مجوز شروع می‌شود. به ‌عنوان مثال ما یکی از مشاغل خانگی هستیم که تولیدکننده صنایع دستی هستیم، اما اداره کل امور مالیاتی می‌خواهد از ما مالیات بگیرد و بعد باید ثابت کنیم صنایع دستی در همه دنیا از مالیات معاف است اما می‌گویند کاری نداریم که صنایع دستی معاف از مالیات است، باید این مقدار مالیات پرداخت کنید.
محمدی با بیان اینکه اساسی‌ترین مشکلی که در همه ارگان‌ها به‌ عنوان یک کارآفرین دارم این است که قانون رعایت نمی‌شود اما رابطه رعایت می‌شود، متذکر شد: شهرداری سال گذشته آموزشگاه ما را پلمب کرده و گفته بود خرداد پارسال شورای شهر تصویب کرده از این چهارراه تا این چهارراه تجاری است، در حالی که طبق مصوبه هیئت وزیران آموزشگاه‌ها به‌ طور قانونی از پرداخت تجاری‌سازی مکان معاف هستند، اما شهرداری ۲میلیارد تومان جریمه مشخص کرده و می‌گوید ملک مسکونی را تجاری کرده‌اید.
این پشتیبان مشاغل خانگی ادامه می‌دهد: قانون می‌گوید یک آموزشگاه فنی و حرفه‌ای نیاز به مکان تجاری ندارد، اما شهرداری می‌گوید آن ارگان قانون خودش را دارد و من کاری به آن ندارم، باید پول تجاری‌سازی را پرداخت کنید وگرنه پلمب می‌کنم. در حالی که پیش از دریافت مجوز، این مسائل را نمی‌گویند. اداره کار نیز می‌گوید آن‌ها قانون خودشان را دارند و خودت مسئله را پیگیری کن. 
​​​​​​​
مشاغل خانگی در زمان تداخل قوانین حامی ندارد
او با بیان اینکه مشاغل خانگی در این جور مواقع حامی ندارد که بتواند از این نوع مشاغل حمایت کند، می‌گوید: من به‌ عنوان یک تولیدکننده نیاز دارم از خیلی چیزها معاف باشم. ۵۰۰ میلیون تومان ماشین‌آلات و تجهیزات خریداری کرده‌ام به امید اینکه هم خودم و هم خانم‌هایی که در منزل کار می‌کنند، درآمدی داشته باشند تا اوضاع اقتصادی بهتر شود.
محمدی متذکر می‌شود: در مجموع از تولیدکننده بودن راضی هستم. من از سال ۹۱ در زمان چهار رئیس‌جمهور کار کرده‌ام و در هر دولت نیز مشکلات خاص خودش را داشته‌ام. اما نوع درآمد تولید به‌ گونه‌ای است که ما را جلو برده و با درآمدی که از طریق دلالی کسب می‌شود، متفاوت است. دعای آن خانم خانه‌داری که مثلاً شوهرش معتاد است و در خانه برای ما کار می‌کند، خیلی بیشتر سبب پیشرفت کاری من شده تا درآمدی که از طریق دلالی کسب می‌شود.
این پشتیبان مشاغل خانگی با بیان اینکه نوع درآمدی که داریم نتیجه زندگی سالم است، به همین خاطر این هزینه با توجه به درآمد کم آن برای من راضی‌کننده است، می‌افزاید: به ‌عنوان مثال اگر سرمایه کاری من ۴میلیارد تومان باشد و با آن سه خودرو از کارخانه بخرم و بفروشم، ۵/۱ میلیارد سود می‌کنم و در سال ۳میلیارد تومان سود کرده‌ام یعنی تقریباً با دلالی خیلی ساده می‌توانم درآمدم را تا پایان سال دو برابر کنم. نه تنها در حوزه خودرو بلکه در بیشتر حوزه‌ها از جمله طلا و خانه نیز همین ‌گونه است. اما در کار تولید هیچ وقت سود سالیانه‌ام به ۳میلیارد تومان نرسیده است. نکته‌ای که وجود دارد این است هنگامی که خودم را با یک دلال مقایسه می‌کنم، می‌بینم آن آرامشی که من در زندگی دارم آن دلال ندارد. خیلی اوقات به‌ واسطه دعای خیر زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست مشکلات و گرفتاری‌هایم به ‌صورت خودکار حل شده، شاید خیلی از آدم‌ها با شنیدن این موضوع را درک نکنند که چه اتفاقی رقم‌ خورده است. 

راه‌اندازی آموزشگاه به ‌دلیل نبود نیروی کار حرفه‌ای
او درباره مشکلات فروش کالا نیز عنوان می‌کند: ما مشکل فروش نداریم؛ چرا که محصولاتمان خاص است اما چون کارمان خانگی است، اصولاً با کمبود نیروی کار مواجه می‌شویم. با کمال احترام به سازمان فنی و حرفه‌ای کشور و هنرستان‌ها، کسانی که دوره‌های فنی و حرفه‌ای و دوره‌های هنرستان‌ها را می‌گذرانند، عملاً هیچ کاری بلد نیستند چون مربی فنی و حرفه‌ای نمی‌تواند آموزشی را ارائه دهد که نیاز بازار است و آن چیزی که آموزش می‌دهد مربوط به ۴۰-۳۰ سال پیش است.
محمدی خاطرنشان می‌کند: هنگامی که آموزشگاه تأسیس و مجوز آن را تهیه می‌کنیم، نیروی کار به ‌راحتی به ما اعتماد می‌کند تا برای ما کار کند و ما نیز نیروی کار مورد نیاز خود را تأمین می‌کنیم. یک جنبه دیگر ماجرا این است که در حوزه مشاغل خانگی هنگامی که یک خانم آموزش می‌بیند، پس از مدتی کار کردن برای ما به این نتیجه می‌رسد که درآمدش کافی نیست و برایش صرفه اقتصادی ندارد؛ چرا که تولید مستقل درآمد بیشتری برایش دارد، به همین خاطر اکنون خیلی از هنرجوهایی که داشتیم، کارگاه‌دار شده‌اند، چون با سرمایه ۱۰میلیون تومانی می‌توانند کار چرم‌دوزی را آغاز کنند.
این پشتیبان مشاغل خانگی با بیان اینکه برندهای معروف چرم در مشهد باعث شدند بازارسازی بزرگی در این زمینه در مشهد صورت بگیرد، ادامه می‌دهد: اگر همه مشهدی‌ها کارگاه چرم راه‌اندازی کنند، مشهد شهر جهانی چرم‌ها می‌شود و آن زمان شما شاهد ایجاد بازارهای بین‌المللی در این حوزه خواهید بود. من نگران این نیستم که تعداد رقیبان در مشهد زیاد شود چون وقتی تعداد رقیبان افزایش پیدا می‌کند، ما برای یکدیگر بازار ایجاد می‌کنیم. اگر کارهای تولیدی چرمی که اکنون تولید می‌شود را با ۱۰سال گذشته مقایسه کنید، اصلاً از نظر کیفیت، تنوع و کارایی محصول قابل مقایسه نیستند. هر چقدر این تیم در شهر مشهد قوی‌تر شود، منِ تولیدکننده نیز برای تأمین نیروی کار راحت‌تر هستم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.