مقام معظم رهبری با اشاره به ضرورت اثرسنجی تولیدات فرهنگی و هنری تأکید کردند: «روح حاکم بر همه فعالیتها باید اثرگذاری و خروجی داشتن بخصوص در نسل جوان باشد و باید بررسی کنید و ببینید که خروجی کار شما تاچه حد بر روی جوانان اثرگذار بوده است».
در خصوص اثربخشی فعالیت های فرهنگی مؤلفههای متعددی وجود دارد اما آنچه برگرفته از بیانات ایشان است، تأکید بر روی مؤلفههای محتوا و ارزیابی برای رسیدن به اثربخشی فعالیت های فرهنگی است.
محتوای متقن
رهبرمعظم انقلاب با مقایسه رزمندگان جوان دوران دفاع مقدس با سربازان جنگ های دیگر در جهان فرمودند «جوان امروز باید با ارزش و اهمیت کار شهیدان و ویژگیهای برجسته و ممتاز آنان همچون اخلاص، گذشت، فداکاری و رفتار اسلامی و متشرعانه رزمندگان ما در مقایسه با نظامیان بیقید و غارتگر دیگر کشورها به صورت عمیق آشنا شود». در واقع ضمن تأکید بر اهمیت مؤلفه محتوا، یک هدف گذاری برای فعالیت های فرهنگی تعیین شد.
به این معنا که محتوای برنامه های فرهنگی، باید جوانان جامعه را به آن مقصدی برساند که محصولش بشود جوان با اخلاص، جوان متشرع، جوان فداکار، جوان با اخلاق مانند شهید حججی ها و آرمان علی وردی ها و... که حجت بر جوانان عصر انقلاب اسلامی شدند.
ارزیابی
همان گونه که در آغاز سخن ذکر شد، مقام معظم رهبری با اشاره به بررسی تأثیرگذاری فعالیت های فرهنگی بر جوانان، مؤلفه مهم ارزیابی را مورد تأکید قرار دادند. این مهم دو نکته را ذیل بررسی و ارزیابی به مدیران گوشزد میکند. اول اینکه کار فرهنگی و هنری باید مداومت داشته باشد تا قابل ارزیابی باشد. نکته دوم برای خارج نشدن از مسیر هدفگذاری شده، فعالیت فرهنگی مورد رصد و ارزیابی قرار گیرد.
فارغ از قضاوت در خصوص نحوه اجرای فعالیت های فرهنگی هنری توسط مدیران باید گفت «توجه به اثربخشی این فعالیتها میتواند اثرات مثبتی در دیگر بخش های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی به همراه داشته باشد».
شاید بتوان گفت به همین دلیل است که در این برهه از زمان رهبر حکیم انقلاب، توجه مدیران را به راهبرد عملیاتی اثربخشی در زمان طراحی مکانیزم های اجرای برنامه های فرهنگی جلب میکند.
نظر شما