مهدی صادقی حصار به مناسبت هشتم آبانماه، روز ملی نوجوان، اظهار کرد: کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی در تالارهای این دو بخش، به طور اختصاصی به نوجوانان و جوانان، در بازه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال، خدمات مطالعاتی ارائه میکند چنانکه، در مدت ۷ ماه سپری شده امسال نیز شاهد عضویت حدود یک هزار عضو جدید در این تالارها بودیم.
وی گفت: در مجموع، بیش از ۹۰ هزار منبع مطالعاتی در موضوعات مختلف دانش بشری، دایرهالمعارفها و کتابهای مرجع متناسب با نیازهای مطالعاتی این گروه سنی بهصورت قفسه باز در این تالارها در دسترس مراجعان قرار دارد که اعضای کتابخانه علاوه بر مطالعه در تالارها، امکان امانت این منابع (به جز کتابهای مرجع) را به مدت یک ماه دارند.
مدیر کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی ادامه داد: در حال حاضر، ماهانه به طور میانگین افزون بر یک هزار نسخه کتاب چاپی توسط اعضای نوجوان و جوان از این دو بخش به امانت گرفته میشود.
وی افزود: استفاده منابع کتابخانههای تخصصی و تالار کتابهای خارجی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز برای این گروه سنی با شرایط خاص فراهم شده است؛ چراکه ممکن است برخی از نوجوانان در راستای انجام تکالیف و پژوهشهای مدارس خود به منابع مطالعاتی در موضوعات مختلف نیاز داشته باشند.
صادقی حصار تصریح کرد: همچنین باوجودآنکه در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، واحدی بهعنوان قرائتخانه (مطالعه کتابهای درسی و کمکدرسی) دانشآموزان وجود ندارد، اما هیچگاه محدودیتی برای این گروه سنی در تالارهای مربوطه قائل نشدهایم.
وی افزود: از طرف دیگر، اگرچه خدمات دو تالار اختصاصی «بخش جوانان و نوجوانان دختر» و «بخش جوانان و نوجوانان پسر»، همهروزه به جز روزهای تعطیل رسمی، از ساعت ۷ تا ۱۹، به ترتیب در طبقه منهای یک و همکف این کتابخانه به مراجعان ارائه میشود، اما این تالارها در ایام کنکور سراسری در فصول بهار و تابستان و در روزهای تعطیل نیز پذیرای اعضای خود هستند.
مدیر کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی تصریح کرد: همچنین خدمات فوقالعاده به نوجوانان و جوانان در ایام آزمونها از ساعت ۱۹ تا ۲۱ در تالارهای عمومی این کتابخانه ارائه میشود، حتی در صورت نیاز از ظرفیت کتابخانه تخصصی ادبیات برای خدماترسانی به مراجعان این گروه سنی استفاده میشود.
وی ادامه داد: جوانان و نوجوانان زائر نیز در قالب گروههای اعتکاف علمی از خدمات تالارهای مختلف کتابخانه مرکزی و حتی کتابخانههای تخصصی این سازمان همچون علوم قرآن و حدیث و اهلبیت (ع) استفاده میکنند.
اجرای برنامههای فرهنگی در مناطق محروم
مدیر کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی درباره دیگر خدمات جانبی این کتابخانه به نوجوانان، گفت: واحد امور ترویج فرهنگ مطالعه کتاب و کتابخوانی این سازمان نیز با اجرای برنامههای متنوعی از جمله زنگ کتاب، مشاوره و کتابدرمانی، خوانش متون ادبی و برگزاری مسابقات فرهنگی، خدمات ارزندهای به دانشآموزان در مدارس سطح شهر مشهد بهویژه حاشیه شهر و مناطق محروم ارائه میدهد.
وی اضافه کرد: همچنین نوجوانان و جوانان با عضویت در شبکههای اجتماعی این سازمان و حضور در برنامههایی همچون سلسلهنشستهای «کتاب هفته» و «پاتوق گفتوگو» در کتابخانه مرکزی حرم مطهر رضوی میتوانند با منابع مطالعاتی ارزنده و منتخب آشنا شده و بر میزان سطح دانش و اطلاعات خود بیفزایند.
گفتنی است، کتابخانههای وابسته به سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در سراسر کشور نیز باتوجهبه ظرفیت فضا و منابع خود، خدمات مطالعاتی متنوعی به گروه سنی نوجوان و جوان، ارائه میدهند.
نظر شما