تحولات لبنان و فلسطین

یکی از بارزترین ویژگی‌های افراد با هوش اجتماعی بالا این است که بسیار علاقه‌مند به رهبری کردن هستند و دوست دارند با دیگران ارتباط دوستانه برقرار کنند.

نابغه‌های ذاتی و باهوش‌های اجتماعی / چه کسانی EQ بالایی دارند؟

معمولا همه افراد با معنا و مفهوم IQ یا همان هوش ذاتی آشنا هستند؛ هوشی که نشانگر میزان توانایی استدلال افراد در مسائل مختلف است و اکثر مردم حداقل یک بار در زندگی به تست سطح IQ روی آورده‌اند اما عموما تعداد کمی از افراد به سمت تست EQ یا هوش هیجانی-اجتماعی می‌روند و حتی شاید این اصطلاح هنوز به گوش بعضی‌ها ناآشنا باشد.

نظرهای متفاوتی درمورد اینکه هوش ذاتی مهم‌تر است یا هوش اجتماعی وجود دارد و برخی می‌گویند هوش ذاتی دارای اهمیت بالاتری است به دلیل اینکه بر هوش هیجانی هم تاثیر می‌ذارد. از طرفی بعضی دیگر بر این عقیده هستند که EQ به خاطر اثرگذاری بر روابط اجتماعی و کیفیت سازگاری شخص با محیط اطراف، در سطح بالاتری نسبت به IQ قرار می‌گیرد.

گاهی ممکن است حد تمایز گذاشتن برای تشخیص هوش ذاتی و هیجانی کمی دشوار باشد اما نشانه‌هایی برای تشخیص تفاوت‌ها و تفکیک این ۲ مورد از یکدیگر وجود دارد که در ادامه این مطلب به آنها می‌پردازیم.

درک احساس دیگران

یکی از مهم‌ترین و بارزترین ویژگی افراد با هوش هیجانی بالا این است که می‌توانند احساسات دیگران را درک کنند و گاهی خود را جای طرف مقابل قرار دهند تا بهتر متوجه تصمیمات و افکار او شوند. افراد دارای EQ بالا معمولا حس همدردی زیادی با اطرافیان خود دارند و همیشه در تلاش هستند که احساس خوبی را به دیگران منتقل کنند و خودشان نیز از این کار حس مثبتی دریافت می‌کنند.

علم زبان بدن

افرادی که دارای هوش اجتماعی بالا باشند معمولا می‌توانند ریز حالات چهره را در ارتباط با دیگران تخیص دهند و بفهمند طرف مقابلشان با احساسی دست و پنجه نرم می‌کند. عموم این افراد تسلط زیادی بر بیان و زبان بدن خود نیز دارند و به خوبی می‌توانند آن را با شرایط تطبیق دهند. این دانش و آگاهی ناشی از آن است که این افراد احساسات درونی خود را به خوبی می‌شناسند و به همین دلیل توانایی تشخیص آن در دیگران را نیز دارند.

خودکنترلی

داشتن هوش اجتماعی به این معنا است که فرد بتواند احساسات را تحت کنترل خود بگیرد و اجازه ندهد احساسات زودگذر بر تصمیماتش چیره شود. افراد دارای EQ بالا می‌توانند پیش از گرفتن یک تصمیم به خود زمان بدهند تا به شکل بهتری با موقعیت مواجه شوند. این سلطه بر خود کمک بسیاری به فرد می‌کند تا میزان سازگاری و انعطاف‌پذیری‌اش را بالا ببرد و انتقادپذیر باشد.

راهبری جمع و شبکه ‌سازی

مهارت ارتباطات اجتماعی یکی دیگر از نشانه‌های مهم EQ بالا به شمار می‌رود. این افراد معمولا در جمع‌های مختلف نقش راهبر را به عهده می‌گیرند و از ارتباط برقرار کردن با دیگران و محیط اطراف لذت می‌برند. توان سخنوری و فن بیان بالای این دست از افراد هم از علائم مهم و شاخص به حساب می‌آید.

افرادی که هوش هیجانی بالایی دارند، دارای محبوبیت بیشتر در جامعه و مهارت بالاتر در اشتغال هستند؛ یکی از این موفقیت‌های شغلی که ارتباط مستقیمی با برقراری ارتباط و شبکه‌سازی دارد می‌تواند در مشاغل مختلف به کمک فرد بیاید.

با این حال باید توجه داشته باشید که غیر از موارد ذکر شده، علائم دیگری نیز می‌توانند نشانگر EQ بالا باشند و این هوش ممکن است در افراد مختلف به اشکال متفاوتی بروز کند اما به طور کلی مواردی که در این مطلب عنوان شد از مهم‌ترین و بارزترین نشانه‌های یک شخصیت، با هوش اجتماعی-هیجانی سرشار به شمار می‌روند.

منبع: PBI

ترجمه: تکتم شریفی نژاد خبرنگار تحریریه جوان قدس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.