تحولات منطقه

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بدترین شرایط کاری در جهان و ایران مربوط به معدن‌کاران است. از ۶۲ معدنی که در کشور زیرزمینی است، دستور تعطیلی ۷ معدن صادر شد، بقیه هم به این دلیل که شیوه بهره‌برداری آنها سنتی است مشکل دارند.

جان کارگران معدن‌های سنتی در خطر است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

حمید میدری  وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی  در نشست مسئولین بسیج دانشجویی پیرامون مسائل اساسی کشور که امروز در این وزارتخانه برگزار شد، گفت: در خصوص فرهنگ بسیج مقام معظم رهبری فرمودند بسیج یک تفکر است یک فرهنگ است، فرهنگ خدمت بی‌منت به اجتماع و کشور.

وی اضافه کرد: من فکر می‌کنم مسئله اصلی ایران همین ترویج فرهنگ بسیجی در همه حوزه هاست. با فرهنگ دگرخواهی، جمع‌خواهی و بدون توقع به جامعه و فکر کردن به کشور می‌توانیم خیلی از مسئله‌ها را حل کنیم.

میدری ادامه داد: اینکه من از جیب فلانی بردارم و جیب خودم بگذارم توزیع درآمد است نه عدالت.  عدالت یعنی جمع بین برابری و کارآیی. اگر بتوانیم نابرابری را کاهش دهیم و تولید هم بالا برود، در این صورت عدالت محقق می‌شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: از ۱۰۱ معدن کشور، تنها یک معدن مدرن است.

وی ادامه داد: بدترین شرایط کاری در جهان و ایران مربوط به معدن‌کاران است. از ۶۲  معدنی که در کشور زیرزمینی است، دستور تعطیلی ۷ معدن صادر شده بقیه هم مشکل دارند به خاطر اینکه شیوه بهره‌برداری آنها سنتی است.

میدری گفت: به ما می‌گویند دزدی‌ها را کم کن و جاده‌ها را درست کن؛ این یعنی ما مسئله ایران را نمی‌فهمیم. پولدارترین کشورهای دنیا مثل سوئیس که دزدی ندارد از جاده‌ها پول می‌گیرد تا بتواند جاده درست کند و کیفیت جاده‌ها را نگه دارد.

وی خاطرنشان کرد: ما تا می‌خواهیم یک کاری کنیم می‌گویند جلوی دزدی را بگیر؛ جلوی دزدی‌ها را قوه قضاییه باید بگیرد همه باید تلاش کنیم تا با فساد مبارزه کنیم؛ ولی باید جاده‌ها را درست کنیم و این پول می‌خواهد.

توضیح درباره عدم پرداخت یارانه‌ها

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره عدم پرداخت یارانه‌های دهک‌های ۴ تا ۹ توضیح داد: ما برای حذف کسی را به سازمان هدفمندی یارانه‌ها اعلام نکرده‌ایم و امیدواریم ظرف یک تا ۲ روز آینده مشکل حل شود.

وی در مورد اینکه چرا ۴ سال درس خواندیم، اما برخی رشته‌ها بازار کار مناسب ندارد توضیح داد: سازمان آموزش  فنی و حرفه‌ای زیر نظر وزارتخانه ما است و در کشورهایی مثل آلمان، اتریش و کشورهای اروپایی حداقل ۵۰ تا ۸۰ درصد  فنی حرفه‌ای می‌خوانند اما در ایران در یک دوره‌ای دانشگاه مساوی بود با شغل برتر و با احتمال خیلی زیادی اگر لیسانس یا فوق لیسانس می‌گرفتید حتماً می‌توانستید درآمد خوبی داشته باشید، اما در ایران شرایط به مانند دیگر کشورها تغییر نکرده به گونه‌ای که در کشورهای دیگر افراد بعد از آموزش‌های فنی و حرفه‌ای  وارد بازار کار می‌شوند و  ۲۰ درصد دیپلمه‌ها دانشگاه می‌روند؛ اما در ایران تعداد زیادی به دانشگاه می‌فرستیم و مدرک گرفته می‌شود ولی بازار کاری برای آنها فراهم نیست. اینکه چگونه می‌توانیم آموزش فنی و حرفه‌ای را در ایران تغییر دهیم مثل طرح بهزیستی محله محور بوده که از قبل ما به روی آن کار کردیم و امیدواریم بتوانیم اجرا کنیم.

میدری  با اشاره به اینکه باید آموزش فنی حرفه‌ای را در ایران تغییر دهیم، گفت: در شرایط حال حاضر ایران هم شاهد هستیم که هیچ نیروی ماهر بیکاری پیدا نمی‌کنید؛ هر کسی مهارت کار کردن داشته باشد می‌تواند وارد یک شغل با درآمد تقریبا مناسب شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.