تحولات لبنان و فلسطین

رویکرد تقابل‌جویانه این روزهای متحدان اروپایی علیه کشورمان بر کسی پوشیده نیست.

اتحادیه که پیش‌تر همواره پشت ایالات متحده آمریکا پنهان شده و در فرصت مقتضی از پشت به جمهوری اسلامی خنجر می‌زد، حال اما پیش‌قدم شده و با بهانه‌های بنی اسرائیلی، شمشیر را از رو علیه ما بسته است.
 چشم‌آبی‌ها ۲۵ مهر برای نخستین‌بار و در اقدامی که بیانگر تغییر بزرگ در سیاست اروپا بود، از آنچه حاکمیت امارات بر بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک خوانده‌اند حمایت و حتی از آن هم فراتر رفته و در موضعی تند ایران را «اشغالگر» این سه جزیره خطاب کردند! آن‌ها سپس با علم‌کردن دروغ بزرگ دخالت تهران در مناقشه اوکراین از طریق ارسال موشک‌های بالستیک به روسیه - ادعایی که حتی ولودیمیر زلنسکی آن را رد کرد - شرکت‌های هواپیمایی و در گام بعدی کشتیرانی ما را تحریم کردند. در آخرین گام هم تروئیکای اروپایی شامل آلمان، فرانسه، و انگلیس به همراه آمریکا روز جمعه قطعنامه‌ای علیه پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تصویب گذراندند.
 سال‌هاست کشورهای غربی سعی دارند این گزاره غلط را القا کنند که فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای ایران تهدیدی علیه جهان است تا از این رهگذر به اهداف سیاسی خود که مانع‌تراشی برای نقش‌آفرینی تهران در تحولات بین‌المللی و منطقه است، دست یابند. بااین‌حال چهار گام خصمانه اتحادیه آن هم تنها در سه ماه گذشته از تقابل‌جویی جدی دررابطه‌با کشورمان حکایت دارد. آن‌ها البته از این اتهام‌زنی چند هدف را دنبال می‌کنند. اروپا که در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ با وی در نحوه تعامل با کشورمان در بعضی مواقع به چالش برخورده بود، حال حتی پیش از بازگشت وی به کاخ سفید با موضع‌گیری علیه ایران به دنبال آن است دل دونالد را به دست آورده و او را در زمینه ادامه حمایت آمریکا از اوکراین و جنگ علیه روسیه با خود همراه کند. البته موضع اروپا درباره جمهوری اسلامی می‌تواند بیانگر یک نوع معامله و تقسیم کار میان شرکای غربی هم باشد. در این معنی اتحادیه در هماهنگی با واشنگتن ماجراجویی علیه کشورمان را کلید زده تا با رسیدن ترامپ به قدرت، بهانه و مقدمات برای گام بعدی و ایجاد کارزار فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی فراهم شود. البته ایفای چنین نقشی به نظر فراتر از توان استعمار پیری است که از دوران شکوه گذشته بسیار دور شده. براین‌اساس تهران در واکنش به تقابل‌جویی اروپایی‌ها به‌صراحت اعلام کرده هیچ گام خصمانه آن‌ها را بی‌جواب نخواهد گذاشت. گفته می‌شود ایران در نخستین پاسخ به تصمیم شورای حکام ۵ هزار سانتریفیوژ جدید و پیشرفته را در تأسیسات هسته‌ای فعال کرده و گام‌های بعدی نیز در دست بررسی است.
 نگاه به اتفاقات رخ‌داده و عبرت از گذشته و آنچه در حال وقوع است می‌تواند چراغ راه آینده و مسیر پیش روی ما باشد و افق فکری و زوایای جدیدی را در اختیارمان قرار دهد. اینکه مذاکرات ایران و طرف‌های غربی به کجا خواهد انجامید، پرسش جدیدی نیست؛ اما شکی در این نیست که اجماع داخلی و پرهیز از اختلافات وحدت‌شکن، مبنای موفقیت در حوزه سیاست خارجی است. از همین رو اجماع نخبگان و آحاد ملت با سیاست‌های اصلی این عرصه و توجه فعالان حوزه دیپلماسی به توصیه‌های داهیانه رهبر معظم انقلاب که همواره در موضع حمایت از تیم مذاکره‌کننده بودند، بسیار راهگشاست و می‌تواند موقعیت جمهوری اسلامی ایران را در سه سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی ارتقا بخشد

مهدی خالدی-دبیر سرویس سیاست قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.