سرگئی ریابکوف در مصاحبه با شبکه تلویزیونی راشاتودی (RT) اظهار داشت: دولت کنونی [آمریکا] باید این چرخه تشدید تنشها را متوقف کند.
معاون وزیر خارجه روسیه هشدار داد: آنها [مقامات آمریکایی] باید این کار را انجام دهند، در غیر این صورت وضعیت برای همه از جمله خود آمریکا بسیار خطرناک خواهد شد.
وی به دولت جدید ایالات متحده و دونالد ترامپ رئیسجمهور منتخب این کشور توصیه کرد که این مساله را «با جدیت تمام» بررسی کنند.
این دیپلمات ارشد روس با اشاره به اینکه اهدافی که در ابتدا در چارچوب عملیات ویژه نظامی روسیه تعیین شده بود، قطعا محقق خواهد شد، افزود: و ما باید مذاکره را بر این اساس پیش ببریم و سعی نکنیم «روی اعصاب برویم»، کاری که دولت آمریکا اکنون انجام میدهد.
ریابکوف تصریح کرد «لحظهای نزدیک است که هیچ گزینهای جز بهرسمیت شناختن ایالات متحده و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بهعنوان مشارکتکنندگان کامل در این درگیری [در اوکراین] وجود نخواهد داشت.»
او با بیان اینکه غرب دچار توهم خطرناکی است که میتواند روسیه را از نظر استراتژیک شکست دهد، تاکید کرد که «نمیتوان یک قدرت هستهای را شکست داد.»
سرگئی ریابکوف در این مصاحبه همچنین گفت که مسکو همچنان رویه هشدار به آمریکا در مورد آزمایش پرتاب موشکهای بالستیک را حفظ میکند و انتظار دارد واشنگتن نیز به همین شکل عمل کند.
معاون وزیر خارجه روسیه تصریح کرد: ما از تعهداتی که پیشتر اعلام کردیم، عقبنشینی نکردهایم. به توافقات قبلی که در سال ۱۹۸۹ برای هشدار اولیه درباره پرتاب موشکهای بالستیک منعقد شده بود، پایبند هستیم و بر اساس آن توافقات، به ایالات متحده کمی قبل از پرتاب موشک «اورشنیک» اطلاع دادیم. ما این رویه را حفظ میکنیم و انتظار داریم آمریکا نیز همین کار را انجام دهد.
وی با بیان اینکه چنین اطلاع رسانیهای متقابلی «یک عامل تثبیتکننده در وضعیت بسیار خطرناک کنونی» است، خاطرنشان کرد: همچنین امیدواریم که چنین اقداماتی به ما این امکان را بدهد که از وقوع یک اشتباه خطرناک یا اشتباه محاسباتی جلوگیری کنیم.
رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
گزارش ها حاکی از آن است که کییف طی ماههای گذشته بارها از کشورهای غربی درخواست موشکهای دوربرد و صدور مجوز برای حمله به عمق خاک روسیه را داشته است.
ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین این امر را شرط «طرح پیروزی» خود خواند و آن را در پایتختهای کشورهای اروپایی و واشنگتن مطرح کرد.
کاخ سفید نیز روز دوشنبه برای نخستین بار، بصورت علنی کاهش محدودیتهای اوکراین برای استفاده از موشکهای دوربرد را در جنگ تایید کرد و گفت که به نظامیان این کشور اجازه میدهد تا اهدافی را در عمق خاک روسیه مورد حمله قرار دهند. واشنگتن قبلاً موشکهای تاکتیکی موسوم به «اتکمز» (ATACMS) را به اوکراین تحویل داده بود، اما از استفاده ارتش این کشور برای حمله به اهدافی در عمق روسیه جلوگیری کرده بود.
در پی ارائه این مجوز به کییف، اوکراین روز سهشنبه هفته گذشته برای نخستین بار از این نوع موشک برای حمله به خاک روسیه استفاده کرد. مسکو نیز در اقدامی تلافیجویانه و در پاسخ به این حملات، با استفاده از یک موشک بالستیک مافوق صوت جدید به نام «اورشنیک» به تاسیسات نظامی-صنعتی اوکراین حمله کرد.
ولادیمیر پوتین طی روزهای اخیر دکترین جدید هستهای این کشور را امضا کرد که به طور رسمی آستانه استفاده از سلاح هستهای را کاهش میدهد. این دکترین به روسیه اجازه میدهد حتی در پاسخ به حملات متعارف از سوی کشوری که از حمایت یک قدرت هستهای برخوردار است، به حمله هستهای روی آورد.
نظر شما