تحولات منطقه

در آستانه آغاز سفر حساس «لای چینگ ته» رئیس‌جمهور تایوان به اقیانوس آرام، پنتاگون اعلام کرد وزارت امور خارجه ایالات متحده فروش بالقوه قطعات یدکی جت‌ها و رادارهای اف-۱۶ به تایوان را به مبلغ ۳۸۵ میلیون دلار تایید کرده است.

موافقت آمریکا با فروش ۳۸۵ میلیون دلاری تسلیحات به تایوان
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

قدس؛ با وجود فقدان روابط دیپلماتیک رسمی بین واشنگتن و تایپه، ایالات متحده مدعی است طبق قانون موظف است این جزیره خودگردان مورد ادعای چین را با ابزاری برای «دفاع از خود» تامین کند؛ امری که هر بار باعث خشم مداوم پکن شده است.

تایوان ادعاهای حاکمیتی چین را رد می‌کند. چین فشارهای نظامی علیه تایوان را افزایش داده است، از جمله با برگزاری ۲ دور مانورهای جنگی در سال جاری و منابع امنیتی به رویترز گفته‌اند که پکن ممکن است همزمان با تور لای چینگ ته در اقیانوس آرام، که شامل توقف‌هایی در هاوایی و گوام، یک قلمرو ایالات متحده است، مانورهای بیشتری برگزار کند.

آژانس همکاری امنیتی دفاعی پنتاگون جمعه اعلام کرد این فروش شامل ۳۲۰ میلیون دلار قطعات یدکی و پشتیبانی از جنگنده‌های اف-۱۶ و رادارهای خاص الکترونیکی فعال و تجهیزات مرتبط است. پنتاگون گفت، وزارت امور خارجه آمریکا همچنین فروش بالقوه تجهیزات بهبودیافته مشترکین تلفن همراه و پشتیبانی به ارزش تقریبی ۶۵ میلیون دلار به تایوان را تایید کرد. پیمانکار اصلی فروش ۶۵ میلیون دلاری، جنرال داینامیکس است.

وزارت دفاع تایوان با بیان اینکه انتظار دارد این فروش ظرف یک ماه اجرا شود، اعلام کرد این تجهیزات به حفظ آمادگی ناوگان اف-۱۶ و آنچه «تشکیل یک نیروی دفاعی معتبر» خواند، کمک خواهد کرد.

در بیانیه‌ این وزارتخانه آمده است: «تایوان و ایالات متحده به تقویت مشارکت امنیتی خود و همکاری برای حفظ صلح و ثبات در تنگه تایوان و منطقه هند و اقیانوس آرام ادامه خواهند داد.»

ماه گذشته، ایالات متحده یک بسته فروش تسلیحاتی بالقوه ۲ میلیارد دلاری به تایوان را اعلام کرد و کمک‌های آن برای اولین بار شامل یک سامانه موشکی پیشرفته پدافند هوایی بود که در اوکراین آزمایش شده است.

لای چینگ ته امروز (شنبه) عازم هاوایی می‌شود، جایی که رسما در مسیر جزایر مارشال، تووالو و پالائو، سه کشور از ۱۲ کشوری که هنوز روابط دیپلماتیک رسمی با تایپه دارند، به هاوایی می‌رود. او همچنین در گوام توقف خواهد کرد. هاوایی و گوام میزبان پایگاه‌های نظامی بزرگ ایالات متحده هستند.

در پی این تحولات، چین روز جمعه از ایالات متحده خواست تا در روابط خود با تایوان «نهایت احتیاط» را به خرج دهد. وزارت امور خارجه چین گفت که هیچ توجیهی برای آنچه که ترانزیت خصوصی، معمول و غیررسمی توسط لای می‌خواند، نمی‌بیند تا بهانه‌ای برای تحریک استفاده شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha