به گزارش قدس آنلاین، ماجرای تب دانگی از اوایل سال جاری دوباره بر سر زبانها افتاد و موجب نگرانی مردم شد. مسئولان وزارت بهداشت وقت، هشدار داده بودند که در فصل سرما و با شروع بارشها این بیماری شیوع خواهد یافت و باید فکری برای آن کرد.
پشه آئدس عامل ایجاد عفونت ویروسی تب دنگی است که از طریق نیش پشه آلوده به انسان منتقل میشود. این پشه در آب و هوای گرمسیری و نیمه گرمسیری بیشتر دیده شده است. پشه آئدس در فصل گرما تخمریزی کرده و با شروع بارشها سر از تخم درآورده و در محیطهای مختلف پخش میشوند. همین موضوع موجب نگرانی کارد درمان و مرد مشده است.
در مطالعات جدید، محققان تغییرات آب و هوایی ۲۱ کشور را مورد بررسی قرار دادند. موردکای در نشریه خبری در استنفورد گفت: «تغییرات آب و هوا در حال حاضر به یک تهدید مهم برای سلامت انسان تبدیل شده است و به ویژه برای تب دنگی، دادههای ما نشان میدهد که تأثیر آن میتواند بسیار بدتر شود».
حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت دولت سیزدهم در رابطه با افزایش پشه آئدس در فصل پاییز و زمستان میگوید: تا زمانی که هوا خشک است و بارندگی نداریم، هیچ مشکلی از جانب تخمهای پشه آئدس نداریم. اما اگر باران ببارد، کار ما سخت خواهد شد. این احتمال وجود دارد که بارندگی باعث شود پشه آئدس سر از تخم در آورد. در واقع، اگر پشه آئدس آب پیدا کند، ممکن است شرایط سخت شود.
حالا با آغاز فصل سرما نگرانیها بیشتر شده خبرها حاکی از آن است که تب دنگی در مناطقی از جنوب شرقی کشور، رو به افزایش است و این احتمال وجود دارد که به سراسر کشور نفوذ کند.
علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت در گفتوگویی در رابطه با آخرین وضعیت شیوع بیماری تب دنگی در کشور اظهار کرد: پشه دنگی در برابر سموم بسیار مقاوم بوده و حتی ممکن است به داخل خانه بیاید و نیش بزند.
وی ادامه داد: تخم این پشه ۴۰۰ روز در جای خشک زنده میماند و به محض بارندگی تبدیل به پشه میشود، تخم در درون خود ویروس دارد و به راحتی منتقل میشود.
ورود ۱۱مورد بیمار مبتلا به تب دنگی از امارات
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: نیمی از کشورهای دنیا در معرض بیماری تب دانگی هستند که کشورما ایران نیز از ان مستثنی نیست. اخیراً این بیماری یه مقدار بیشترشده است به طوری که حدود ۱۱ مورد از کشور امارات و بعد از آن چند مورد انتقال از پاکستان و افغانستان وارد کشور شده است.
مشاهده انتقال محلی بیماری تب دنگی در چابهار
رئیسی گفت: درحال حاضر در منطقه چابهار ایران هم متاسفانه انتقال محلی رخ داده است که تیمهایی متشکل از کادر درمان در آنجا مستقر هستند تا شرایط را کنترل کنند.
وی مطرح کرد: به دلیل این که بیماری تب دانگی به انواع سموم بسیار مقاوم بوده و در مرحله اولیه بیماری علائمی ایجاد نمیکند، بهترین راهکار برای پیشگیری بهسازی محیط است.
نظر شما