تحولات منطقه

روز نخست اجلاس اکو در مشهد، با نشست های تخصصی حول محورهای ترانزیت، محیط زیست، علمی، تجارت بین سازمانی، گمرک و مبادلات بانکی است توسط کارشناسان ارشد و مقامات در این اجلاس سپری شد.

در نخستین روز اجلاس کارشناسی اکو در مشهد چه گذشت؟
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، بیست و هشتمین اجلاس اکو، صبح دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ با حضور کارشناسان کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو شامل کشورهای: جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، جمهوری آذربایجان، ترکیه، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان، قزاقزستان و قرقیزستان در مشهد  به نشست های کارشناسی خود در این اجلاس پایان داد. این نشست های کارشناسی که امروز  با حضور دبیر کل اکو و مقامات ارشد کشورهای عضو با هدف تهیه دستورکار اجلاس وزرای خارجه برگزار شد، اسناد و مدارک تنظیم شده را در نشست اصلی اجلاس به شور می گذارد تا در نهایت سند نهایی اجلاس با عنوان «بیانیه مشهد» نیز در روز دوم تدوین و آماده شود.

اسد مجید خان دبیر کل اکو در این مراسم گفت: درخواست‌ها برای عضویت جدید در این سازمان بر اساس ظرفیت‌هایی که برای اکو به وجود می آید بررسی می شود. وی ادامه داد: ترانزیت از محورهای مهم در اکو است و کشورهای منطقه باید به این موضوع توجه داشته باشند و ایران نیز مکان مناسبی از لحاظ ظرفیت های انرژی و حمل و نقل و ترانزیت در منطقه است.

به گفته وی، امروز نشست کارشناسی اجلاس وزیران خارجه اکو در مشهد در حال برگزاری است و مباحث و رویکردهای اجلاس توسط کارشناسان برای ارائه به وزیران امور خارجه کشورهای عضو جمع‌بندی می شود.در خصوص نمایندگی دائم در پایتخت و مباحث اقتصادی نیز بررسی هایی برای ارائه گزارش به وزیران امور خارجه صورت گرفت.

با توجه به اینکه ایران در حال حاضر ریاست دوره‌ای سازمان اکو را بر عهده دارد، برگزاری این نشست در شهر مقدس مشهد نه تنها نماد دیپلماسی هوشمند و هدفمند جمهوری اسلامی ایران است، بلکه نشان‌دهنده توانمندی‌ها و ظرفیتهای توسعه یافته اقتصادی ایران در عرصه ایجاد روابط دیپلماتیک و بین‌المللی در لایه های مختلف منطقه ای ، ملی و استانی است چرا که مشهد بعنوان شهری بزرگ توسعه یافته و بین المللی در منطقه، توانمندی پذیرایی و میزبانی چنین اجلاس مهمی را دارد. مشهد در مسیر کریدورهای حمل‌ونقل از شرق به غرب و شمال به جنوب قرار دارد. این موقعیت به‌ویژه در دنیای امروز که تجارت و ترانزیت کالاها به عامل اصلی توسعه اقتصادی تبدیل شده است، برای ایران و کشورهای منطقه فرصتی مهم به شمار می‌رود.

از سوی دیگر و با توجه به اینکه حدود ۹۰ تا ۱۰۰ میهمان رسمی و خارجی به این اجلاسیه دعوت شده‌اند، این اجلاس فرصتی برای معرفی مشهد و فرصت‌های اقتصادی، فرهنگی و گردشگری آن است. در این راستا، نمایشگاهی از دستاوردهای خراسان در حوزه دانش‌بنیان و فناوری نو نیز در محل اجلاس در حال برگزاری است. خراسان رضوی با چند کشور عضو اکو همسایه و مشهد دروازه ورود کشور به آسیا محسوب می‌شود. در جریان این اجلاس، ۲۰ هیات عالی‌رتبه وارد مشهد شده و از بخش‌های مختلف بازدید کردند.

در پایان این اجلاس بیانیه‌ای تحت عنوان «بیانیه مشهد» انتشار خواهد یافت. همچنین در اجلاس وزرا که شورای وزیران مهم‌ترین رکن تصمیم‌گیری برای اکو است، برنامه سال گذشته بررسی و برای سال آینده این اجلاس نیز برنامه‌های به تصویب می‌رسد.

گفتنی است در این اجلاس علاوه بر مقامات کشورهای عضو با حضور رییس بانک تجارت و توسعهٔ اکو، روسای موسسات وابسته اکو و دیگر اتحادیه های منطقه از جمله دی هشت (هشت کشور اسلامی در حال توسعه)، سیکا (کنفرانس تعامل و اعتماد سازی آسیا) و ای سی دی (مجمع گفت و گوی آسیایی) برگزار می شود.

میهمانان این مراسم در پایان نشست تخصصی امروز از موزه های مشهد بازدید و در ضیاف شام ویژه شرکت کردند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha