به گزارش قدس آنلاین، این سریال بهتازگی منتشر شده و در دو فصل هشت قسمتی عرضه خواهد شد. این اقتباس از رمان مهم گابریل گارسیا مارکز بزرگترین پروژه تلویزیونی تاریخ کلمبیا به شمار می رود.
این درام کاملا در کلمبیا فیلمبرداری شده و تیم تولید آن ۹۰۰ نفره بوده است. شهر افسانهای «ماکوندو» که در سریال نمایش داده میشود، بر روی قطعهای ۵۴۰ هزار متر مربعی ساخته شده است. نتفلیکس در ازای خرید حق انتشار این کتاب جادویی و واقعگرا موافقت کرد که شهر افسانهای ماکوندو در کلمبیا بازسازی شده و توسط کلمبیاییها ساخته شود.
لاورا مورا، کارگردان کلمبیایی که در سال ۲۰۲۲ با فیلم «پادشاهان جهان» برنده جایزه صدف طلایی بهترین فیلم در جشنواره سان سباستین شد، سه قسمت از فصل اول را کارگردانی کرده است و الکس گارسیا لوپز، سینماگر متولد آرژانتین، نیز پنج قسمت دیگر را کارگردانی کرده است.
از بازیگرانی که در این سریال درام و فانتزی به ایفای نقش پرداختهاند میتوان گینو مونتنسینوس، روجرو پاسکوارلی، ادواردو ده لوس ریس، کلودیو کاتانیو و جرونیمو بارون را نام برد.
اگرچه برخی هواران سریالهای روز دنیا، این اثر را مجموعه ای خوش ساخت و نزدیک به فضای جادویی رمان مارکز می دانند اما برخی هم بر این باورند که سینما با همه قدرتی که در خیال پردازی دارد اما در برابر قدرت تخیل ذهن خوانندگان این اثر رئالیسم جادویی ناتوان است.
مجید اسلامی، منتقد سینمایی با امتیاز پایینی که به قسمت های اولیه این سریال داده، در صفحه شخصی اش نوشته است: تماشای یک قسمت و شروع قسمت دوم از سریال برایم بس بود. البته از قبل هم ابدا خوش بین نبودم ولی همین که با بازیگران آشنای بین المللی و به زبان انگلیسی ساخته نشده کمی کنجکاوی ام را دامن زد.
او ادامه داده است: در واقع سر و شکل سریال هیچ بد نیست فضاسازی اش هم می توانست برای نمایش هر نوع داستانی کم و بیش کافی باشد ولی نه برای این شاهکار مارکز که خواندنش زندگی خیلی هامان را عملا به دو نیمه تقسیم کرده نه این نوع برخورد با چنین مصالح عجیب و غریبی اگر فرصت طلبی و کاسب کاری نباشد بی شک ساده لوحی است.
به باور این مترجم ادبی؛ ارائه این روایت خطی کاملا سرراست از یک قصه پیچ در پیچ پوست پیازی و نمایش منطق مخلوط اسطوره و خرافه و تاریخ با این تصویرهای زمینی و بدون جادو و گنجاندن صحنه های آشنای جنگ خروسها و زایمان سخت و تقلیل ترس اسطوره ای «اورسولا» از به دنیا آوردن بچه دم دار به نگرانی آشنای یک تازه عروس از سالم بودن بچه اش، طبعا دست کم گرفتن این کارِ عملا ناممکن بوده است.
اسلامی با تاکید بر اینکه بعضی کتابها را نباید اقتباس کرد، آورده است: من روی ادبیات تعصب ندارم مثلا هر سه اقتباس «غرور و تعصب» را که از رمانهای محبوبم است دوست دارم همین طور اقتباس درخشان آنگ لی از «منطق و احساس» را و عاشق اقتباس جو رایت و تام استوپارد از «آنا کارنینا» هستم اما تصورم این است که «خشم و هیاهو»، «در هزارتو» و «صد سال تنهایی» برای فیلم نشدن نوشته شده اند.
نظر شما