به گزارش قدس آنلاین، سرچشمه فرهنگ یا جاافتادن آن هم به اعماق جامعه برمیگردد؛ مشکلی که طی سالیان سال در مورد آن فکری نشده، مشخصاً طی دورههای آینده هم درمان نمیشود.
یک مثال بزنیم؛ فرض کنید شما همراه با فرزند خود در ورزشگاه حضور دارید. ضربان قلب شما بابت عشق به تیم محبوب بالا میرود، بازیکن شما اشتباه میکند یا بازیکن حریف حرکتی میکند که به مذاق شما خوش نمیآید، شما اگر خودتان شروع به فحاشی کنید یک مسئله است و اگر هم بچه در آن محیط حضور داشته باشد و حتی شما فرد فحاش نباشید، او میبیند و یاد میگیرد. صفحات مجازی هم در این روزها محفلی شده برای کریخوانیهای سخیف و عملاً بستری برای آموزش فرهنگ هواداری وجود ندارد.
هفته چهاردهم لیگ برتر مملو از اتفاقات زشت بود، از توهین به شجاع خلیلزاده و شکستن صندلیها گرفته تا فحاشی به علی علیپور در تهران!
شجاع خلیلزاده از زمانی که با تراکتور قرارداد بسته، کمتر پیش آمده برای تیمی کری بخواند یا بخواهد با یک مصاجبه جو را ملتهب کند، اما هواداران تیمهای مختلف لیگ برتری همیشه شدیدترین شعارها را علیه شجاع استفاده کردهاند. در هفته چهاردهم لیگ برتر، پس از درگیری خلیلزاده با بازیکنان نساجی، هواداران تیم مازنی به سیم آخر زدند و شدیدترین شعارها را علیه شجاع سر دادند.
این اما تنها حاشیه مسابقات این هفته نبود، برخی هواداران تراکتور هم در دقایق پایانی صندلیها ورزشگاه شهید وطنی را شکستند تا شاهد صحنههای بسیار زشتی باشیم.
اینکه آیا این فوتبال ارزش این را دارد که شاهد چنین توهینها و رفتارهایی در ورزشگاه باشیم، مشخص نیست و به شکلی واضح فرهنگ هواداری در فوتبال ایران مشکل دارد.
علی علیپور هم روز جمعه با هواداران خیبر خرمآباد وارد چالش شد و پس از زدن گل دوم خود (که البته مردود اعلام شد)، خرمآبادیها را دعوت به سکوت کرد. هواداران خیبر هم پس از این اقدام علیپور شعارهای تندتری سر دادند تا جو ورزشگاه شهر قدس هم ملتهب شود.
فوتبال ما میتواند در آرامش بیشتری کار خود را دنبال کند و تمام ارکان آن به هم احترام بگذارند اما برای رسیدن به چنین هدف والایی، فرهنگسازی از همان سنین پایین لازم است. در روزگاری که برخی افراد به دنبال بهانهای برای جلوگیری از ورود زنان به ورزشگاههای کشور هستند، بد نیست کمی صعهصدر داشته باشیم تا همه از دیدن این ورزش لذت ببرند.
نظر شما