علی اصغر نخعی راد نماینده مجلس در رابطه با اهمیت اجرای نظام تعرفهگذاری پلکانی موثر پرمصرفها گفت: یکی از مهمترین مصوبات قانونی در زمینه حل معضل ناترازی و بهینهسازی مصرف، مسئله مربوط به اجرای کامل نظام تعرفهگذاری پلکانی موثر پرمصرفها موسوم به IBT است که زمینه اجرای آن در کشور در قانون بودجه ۱۴۰۰ مهیا شد و دو فاز اولیه آن در دولت شهید رئیسی به اجرا گذاشته شد و امسال نیز فاز سوم افزایش قیمت و غیریارانهای شدن مصارف خارج از الگو برای بخش گاز به خوبی انجام شد و شاهد افزایش ۱۰۰ درصدی تعرفه پلکانهای پرمصرف در بخش گاز بودیم که اقدامی راهبردی در زمینه کنترل مصرف مشترکان خارج از الگوی مصرف و بسیار پرمصرف است که اگر مصرف خود را کنترل نکنند؛ با قیمتهای نجومی و بسیار بالا قبض مواجه خواهند شد.
وی در ادامه گفت: سیگنالدهی قیمتی به مشترکان پرمصرف و مرفه بسیار مناسب و کاربردی است و باید از پلکانی که خارج از محدوده الگو مصرف انرژی دارند، اقدام به افزایش قیمت کنیم. در همین راستا اقدام شرکت ملی گاز مبنی بر استفاده از روش تعرفهگذاری پلکانی و افزایش تعرفه پلکانهای ۱۱ و ۱۲ که پرمصرف هستند، منطقی و قابل قبول است. استفاده از روش تعرفهگذاری پلکانی توسط شرکت ملی گاز اقدام مناسبی است.
وی ادامه داد: تعرفهگذاری در حوزه انرژی از حساسیت بالایی در کشور برخوردار است. مصارف غیرضرور صدمه زیادی به اقتصاد کشور وارد می¬کند. به همین دلیل، نیاز است از تعرفهگذاری به عنوان یک ابزار در راستای کنترل مصرف استفاده کنیم. دولت وظیفهای برای پرداخت یارانه به پرمصرفها ندارد و باید هزینه واقعی انرژی از اقشار متمول و پرمصرف دریافت شود.
این نماینده مجلس گفت: در تعرفه¬گذاری همان طور که تلاش داریم از پرمصرف¬ها هزینه بالاتری دریافت کنیم، باید در راستای حمایت از کسانی که در چارچوب الگو از انرژی استفاده میکنند نیز گام برداریم. در همین ارتباط، اعطای مشوق، تخفیف و بخشودگی به خوشمصرفها میتواند کمککننده باشد.
نظر شما