در روز جهانی مقاومت، محفلی ادبی با هدف معرفی کتاب «پای درختان زیتون»، زندگینامه داستانی جانباز شهید مدافع حرم «ابراهیم خلیلی»، میزبان حضور مریم عرفانیان» نویسنده اثر و جمعی از اهالی ادب و فرهنگ بود.
در این نشست ادبی، مریم عرفانیان نویسنده کتاب «پای درختان زیتون» گفت: «ابراهیم خلیلی» فرزند شهید و برادر زاده شهید بود.
او همچنین در عملیات تفحص شهدا از ناحیه یک پا محروج و به درجه جانبازی نائل شده بود.
وی افزود: شهید خلیلی چند سالی فرماندۀ پایگاه مقاومت بسیجِ مسجدِ سبحان، در محلۀ نظامآباد تهران بود و مدتی هم در نشریۀ «شلمچه» به سردبیری مسعود دهنمکی فعالیت داشت.
او بازیگر اولین سری فیلم سینمایی «اخراجیها» بود و نقش رزمندهای را بازی میکرد که بر اثر انفجار مین، یک پایش را از دست میدهد.
این نویسنده ادامه داد: برای افرادی که در گروه مدافعان حرم به سوریه میروند، قوانین سختگیرانهای وجود دارد. طبق همان قوانین، فرزند شهید اجازۀ رفتن ندارد.
ابراهیم، جانباز تفحص بود، فرزند شهید و حتی برادرزادۀ شهید! خیلیها به نرفتنش اصرار داشتند؛ اما او با اصرار زیاد رفت و در همین راه نیز، به شهادت رسید.
عرفانیان درباره روند پژوهش و نگارش این کتاب گفت:بیش از۳۰ مصاحبه چندین ساعته که توسط محققان نشر۲۷ بعثت (سرکارخانم مهدیه زکیزاده) از خانواده، همرزمان، دوستان و آشنایان شهید گرفته شده بود، برایم ارسال شد.
موقع تدوین احساس کردم میتوان جزئیات بیشتری از راویها پرسید؛ برای همین هنگام نوشتن هر فصل سوالات تکمیلی را از راویها میپرسیدم.
وی ادامه داد:این اثر از زاویه دانای کل نوشته شده و داستان را از روایت زندگی مادر شهید(فرشته مرسلی) شروع کردم؛ چرا که همسر شهید میتواند فرزندی تربیت کند که در مسیر شهادت گام بردارد.
مریم عرفانیان درباره ویژگی بارز شهید ابراهیم خلیلی گفت: اولین ویژگی ابراهیم این بود که فرزند شهید بود. دومین ویژگی جانبازیاش بود، ابراهیم یک پایش را بر اثر انفجار مین از دست داده بود و با همان حال به سوریه اعزام شد.
او یکی از معدود مدافعانی بود که در تفحص و پاکسازی، حرف اول را در کشور میزد.
عرفانیان خاطر نشان کرد: نام کتاب نیز از نحوه شهادت ابراهیم خلیلی گرفته شده است؛ چرا که او در سن ۳۸ سالگی در شرق حلب براثر انفجار مین در نزدیکی درخت زیتون، به شهادت میرسد.
نظر شما