به گزارش خبرنگار ما، این هیأت به عنوان بزرگترین هیأت بازرگانی که در رأس آن محمد ثانی الرمیثی، رئیس اتاق بازرگانی و صنعت امارات حضور دارد، پس از حدود 8 سال و با هدف نزدیک تر کردن فعالان بخش خصوصی و روابط اقتصادی دو کشور به ایران آمده است. هیأت تجاری اماراتی در قالب گروههای پنج گانه نفت و گاز، بانکداران، صنایع غذایی، تجار خودرو و شرکتهای سرمایهگذاری به ایران سفر کرده است و بر اساس برنامهریزی انجام شده، افزون بر دیدار با همتایان خود در بخش خصوصی با برخی مسؤولان دولتی ملاقات خواهد کرد.
رئیس اتاق تهران در ابتدای ملاقات تاجران دو کشور خطاب به حاضران گقت: واقعیت این است که روابط ما با امارات تاریخی است ما در تمام حوزه ها با هم رابطه داشته ایم و به رغم حوادثی که رخ داد، این رابطه بویژه در حوزه اقتصادی هیچگاه قطع نشده است.
یحیی آل اسحاق با اشاره به سالهای سخت جنگ تحمیلی افزود: در آن زمان امارات رابطه خوبی با ما داشت و اگر چه در این سالها گاهی رابطه ما با نوسان همراه بوده اما نه تنها قطع نشده، بلکه عزم داریم آن را به بهترین نحو ادامه دهیم.
300 میلیارد دلار سرمایه گذاری
وی ادامه داد: حجم مبادلات ما با امارات هیچگاه کمتر از 10 میلیارد دلار نبوده، این در حالی است که ظرفیتی بیش از این ارقام داریم و ایران امروز در حوزه سرمایه گذاری فرصتهای کم نظیری برای اماراتیها ایجاد کرده است. آل اسحاق با اشاره به اهداف برنامه پنجم توسعه اظهار داشت: بر اساس این برنامه فقط در حوزه نفتی باید 500 میلیارد دلار سرمایه گذاری صورت گیرد و در بقیه حوزه ها هم 300 تا 400 میلیارد دلار سرمایه گذاری مشخص و قطعی خواهیم داشت.
وی خطاب به طرفهای اماراتی گفت: ما و شما می توانیم امکانات مکملی برای هم فراهم کنیم و در حوزه صنایع غذایی، حمل و نقل، گردشگری و هتل، راه، جاده و بنادر به خوبی می توانیم سرمایه گذاری کنیم و هم اکنون صنایع ایران در این زمینه ها آماده یک جهش است.
رئیس اتاق تهران وضعیت نیروی انسانی و زیربنا را در ایران خوب توصیف کرد و گفت: در حال حاضر شهرکهای صنعتی ما در سراسر کشور مملو از زیرساخت، ماشین آلات و نیروی انسانی متخصص است اما با 30 تا 40 درصد ظرفیت کار می کنند که شما می توانید با همکاری مشترک زمینه فعال سازی این بخشها را فراهم آورید.
آل اسحاق همچنین ایران را به لحاظ ترانزیتی دروازه ای طلایی توصیف کرد که اماراتیها می توانند برای اتصال به منطقه و جهان از آن استفاده کنند.
وی افزود: در حال حاضر بازگشت سرمایه در ایران در بهترین وضعیت قرار دارد و حتی می توان گفت، در برخی پروژهها تضمینی است؛ زیرا خوشبختانه دیر یا زود مشکلات خود را حل می کنیم.
رئیس اتاق تهران با تاکید بر اینکه روز به روز به بهبود کامل وضعیت اقتصادی در ایران نزدیک می شویم، افزود: انتظار داریم ایرانیانی که در امارات در مسائلی نظیر مسکن، ویزا و امور بانکی با مشکل مواجه شده اند، به دست فعالان بخش خصوصی این کشور حل شود. وی ادامه داد: عزم دو دولت بر توسعه روابط و بویژه رابطه با همسایگان است و ما امروز به وضوح در عملکرد وزارت خارجه این را احساس میکنیم، پس به نفع دو کشور است که از شرایط واقعی اقتصادی یعنی امنیت سرمایه گذاری، بازگشت سرمایه، حجم بالای کار، امکانات و منابع بخوبی استفاده کنند.
سفیر ایران در امارات نیز در این مراسم گفت: روابط اقتصادی ما با امارات در سال 2013 حدود 15 میلیارد و 700 میلیون دلار، در سال 2012 حدود 8/17 میلیارد دلار، 2011 ، 23 میلیارد دلار و در سال 2010 حدود 20 میلیارد دلار بوده است که این ارقام بیانگر ظرفیت بالای موجود میان دو کشور در حوزه اقتصادی و تجاری است.
موانع را حذف میکنیم
در ادامه این مراسم سفیر امارات در ایران نیز اظهار داشت: همه می دانیم امروز اقتصاد در رأس قرار دارد و می تواند بر روابط کشورها اثرگذار باشد و در مورد ایران باید گفت، ما از روابطی سنتی و تاریخی سخن می گوییم که عوامل خارجی و فشارها نتوانسته آن را قطع کند.
سیف محمد عبید الزعابی اضافه کرد: من معتقدم روابط تجاری ما با ایران بیش از آمار و ارقام رسمی است که اعلام میشود و غیرممکن است ما در نقطه مقابل ایران بایستیم و به محرومیت مردم کشوری کمک کنیم که برادر ماست. وی خاطر نشان کرد: واقعیت این است که امارات همیشه با ایران در حال مذاکره و روابط تجاری است و می کوشد هر مانعی را از سر راه این روابط بردارد. سفیر امارات در ایران همچنین با اشاره به سفر امیر کویت و هیأت تجاری قطری در روزهای پیش رو به ایران تاکید کرد: امیدواریم اختلافات کوچک حل شود.
الزعابی افزود: ما همواره به ارتباط با ایران خوشبین هستیم و از این به بعد هم خوشبین خواهیم بود و برای حذف موانع موجود بر سر راه توسعه روابط اقتصادی از طریق سفارتخانه ها تلاش زیادی خواهیم کرد.
در همین حال رئیس اتاق بازرگانی دبی نیز گفت: نزدیک به 50 هزار شرکت ایرانی در دبی فعالند که این مسأله هم به سود بازرگانان ایرانی و هم به نفع کشور امارات است.
نظر شما