تحولات منطقه

در پی کنترل حوثی‌ها بر بخش‌هایی از استان تعز و نزدیک شدن به مقر رییس جمهوری یمن در جنوب این کشور، شورای امنیت خواهان تشکیل جلسه فوری برای بررسی وضعیت شد.

کنترل حوثی‌ها بر استان تعز/ نشست فوق‌العاده شورای امنیت
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از شبکه اسکای‌نیوز عربی، شبه نظامیان انصارالله با حمایت نیروهای مردمی از روز گذشته توانسته‌اند بخش‌های زیادی از شهر تعز مرکز استانی به همین نام در جنوب یمن را به تصرف خود در آورند.

حوثی‌ها از تمامی نیروهای مسلح موجود در عدن نیز که از سوی رییس جمهور به عنوان پایتخت جایگزین انتخاب شده، خواسته‌اند تا برای رویارویی با نیروهای عبد ربه منصورهادی رییس جمهوری این کشور آماده باشند که این پیامی است برای حمله به این شهر.

حوثی‌ها از شب گذشته توانسته‌اند فرودگاه نظامی، مقر نیروهای امنیتی، بیمارستان شهر، فرودگاه غیرنظامی تعز و ده‌ها ساختمان دولتی و نظامی را به تصرف خود در آورده‌اند. زندان مرکزی این شهر نیز توسط نیروهای امنیت ویژه (امنیت مرکزی) یمن که از حوثی‌ها دستور می‌گیرند، محاصره شده است. مسوولان این زندان از واگذاری آن به حوثی‌ها خودداری کرده بودند.

انصارلله هم‌اکنون بر بخش‌های مختلف به ویژه در غرب شهر تعز کنترل دارد و ارتفاعات "صبر" که بر شهر تعز اشراف دارد نیز به کنترل آنها در آمده است. آنها روز گذشته نزدیک به 500 نیروی مسلح خود را در حالی که لباس نیروهای امنیت ویژه بر تن داشتند با هواپیمای نظامی به تعز رساندند.

شهر تعز در جنوب یمن در نزدیکی استان عدن قرار دارد. منصور هادی هم‌اکنون در استان عدن است و از آنجا امورات استان‌هایی که هنوز از وی فرمانبرداری دارند را اداره می‌کنند. در یک هفته گذشته درگیری‌های زیادی در عدن رخ داده که هدف بیشتر آنها برکناری هادی با زور سلاح بوده است.

منصور هادی در اولین سخنان خود در واکنش به اقدامات حوثی‌ها از آنها خواست تا "به کودتای خود علیه مشروعیت" پایان دهند. وی گفت: این اقدامات جنون‌آمیز ما را از عمل به مسوولیت‌هایمان غافل نخواهد کرد و تا زمانی که کشور به ساحل امنیت برسد و پرچم یمن در صعده برافراشته شود، از پای نمی‌نشینیم. صعد در شمال یمن خاستگاه اصلی حوثی‌ها محسوب می‌شود.

در واکنش به این اوضاع شورای امنیت نیز خواهان تشکیل نشستی فوق‌العاده برای بررسی اوضاع و تحولات یمن شده است. این اقدام پس از درخواست هادی برای "دخالت سریع" شورای امنیت اتخاذ شده است.

در همین حال آمریکا نیز اعلام کرد: تمامی شهروندان آمریکایی اعم از کارمندان و هیات دیپلماتیک این کشور از یمن خارج شده‌اند. واشنگتن تاکید کرد که با وجود خروج کادر دیپلماتیک آمریکا از یمن، این کشور از "تهدیدات تروریستی" که از جانب یمن دیگران را تهدید می‌کند، غافل نمی‌نشیند و اقدامات لازم را برای ممانعت از آن به عمل می‌آورد. آمریکا مدت‌هاست علیه القاعده یمن می‌جنگد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.