تحولات منطقه

گروه اقتصادی / علیرضا لعل اکبری - با شروع سال، قیمت اغلب مواد غذایی افزایش یافت و محصولات لبنی هم از افزایش قیمتها پیروی کرد،

 دولت نظارت بیشتری  بر قیمت لبنیات داشته باشد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

 اما موضوعی که در این میان مطرح است، این است که از ابتدای سال تاکنون چندین نوبت به بهانه‌های مختلف قیمتها افزایش یافت که گلایه مصرف‌کنندگان را در پی داشت.

با مطرح شدن نارضایتی مردم از گرانی لبنیات در رسانه‌ها، مسؤولان وعده‌هایی برای کنترل قیمتها و برخورد با گرانفروشان عنوان کردند، اما عملاً این اقدامها مانع از گرانفروشی نشد.

در حال حاضر مصرف‌ کنندگان محصولات لبنی همچنان شاهد افزایش قیمتها هستند، به طوری که این موضوع در برخی از برندها چشمگیر است.

 

  لزوم اقدام مناسب مسؤولان

ضیایی، یکی از شهروندان به خبرنگار ما می‌گوید: از ابتدای سال تاکنون هر چند وقت یک بار شاهد افزایش قیمت انواع محصولات لبنی هستیم و از سوی مسؤولان برخوردی با این موضوع نمی‌شود.

وی می‌افزاید: به دلیل شرایط سنی که دارم، باید روزانه شیر مصرف کنم، اما هر موقع به فروشگاه مراجعه می‌کنم با قیمت جدیدی روبه‌رو می‌شوم. وی تصریح می‌کند: مدتی پیش شیر یک لیتری را 2300 تومان می‌خریدم، اما در حال حاضر مجبورم همان شیر را به قیمت 2500 تومان بخرم.

وی می‌گوید: چرا نسبت به افزایش قیمت محصولاتی که مورد نیاز مردم است و به سلامتی آنها مربوط می‌شود، مسؤولان توجه نمی‌کنند.

جواهری، یکی دیگر از شهروندان که از گرانی محصولات لبنی و بخصوص شیر گلایه دارد، می‌گوید: قیمت شیر کم چرب به طور متوسط 2500 تومان فروخته می‌شود، اما برخی از فروشگاه‌ها تا 2700 تومان نیز می‌فروشند.

وی می‌افزاید: در حال حاضر در برخی از فروشگاه‌ها محصولات لبنی به قیمتهای متفاوتی عرضه می‌شود و انتظار می‌رود، مسؤولان نسبت به گرانفروشی محصولات لبنی بیش از پیش اقدام کنند.

 

 افزایش قیمت برخی از برندها

مجتبایی یکی دیگر از شهروندان به گرانی اخیر محصولات لبنی اشاره می‌کند و می‌گوید: طی همین یک ماه گذشته خامه 100 گرمی افزایش قیمت داشته و در حال حاضر 1300 تومان فروخته می‌شود.

وی می‌افزاید: این روزها شاهد افزایش قیمت در برخی برندها هستیم و وقتی که دلیل آن را جویا می‌شویم، فروشندگان می‌گویند، شرکتهای تولیدی محصولاتشان را گران کرده‌اند و ما نیز با قیمتهای جدید محصولاتمان را عرضه می‌کنیم.

هادیزاده، یکی از فروشندگان مواد لبنی در سطح شهر می‌گوید: از ابتدای سال تاکنون چندین نوبت محصولات لبنی افزایش قیمت داشته و این افزایش در برخی برندها بیشتر بوده است. وی تصریح می‌کند: اغلب شرکتهای تولیدی افزایش هزینه‌ها و قیمت تمام شده شیر خام را دلیل افزایش قیمت محصولات خود عنوان می‌کنند.

وی می‌افزاید: با افزایش قیمت محصولات لبنی افزون بر اینکه میزان فروش ما کمتر شده، روزانه شاهد گلایه‌های مشتریان نیز هستیم و ضروری است هرچه زودتر  بازار محصولات لبنی سر و سامان بگیرد.

 

 لزوم نظارت بیشتر دولت بر قیمتها

در همین حال دبیر کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در واکنش به افزایش قیمت محصولات لبنیات به خانه ملت می‌گوید: دولت بتازگی قیمت شیر و محصولات لبنی را اعلام کرده، به نحوی که قیمت شیر کم چرب 900 تومان تعیین شده، در صورتی‌که قیمت قبلی آن 630 تومان بوده که این مسأله گرانفروشی در این محصولات بوده و تلقی دولت از ارزانفروشی اشتباه است.

 سید علی محمد بزرگواری می‌افزاید: دولت بهتر است به جای اجرای طرحهای اورژانسی و یک شبه، نظارت بیشتری بر قیمتها داشته باشد تا شاهد چنین وضعی در محصولات لبنی نباشیم.

وی می‌گوید: با ادامه روند افزایش قیمت شیر و محصولات لبنی در آینده، تولید این محصول با کاهش همراه بوده که این امر به تولید ملی  ضربه وارد می‌کند.

وی با اشاره به اینکه ارتقای کیفیت محصولات لبنی در گرو ارتقای سطح کیفی شیر خام تولید شده از سوی دامداران است، تصریح می‌کند: زمانی‌که هزینه‌های تولید شیر خام که مهمترین آن علوفه مورد نیاز دامداری‌هاست، با افزایش قیمت همراه باشد، شیر خام با کیفیت به دست تولید کننده نرسیده و تولیدکننده نیز نمی‌تواند محصول با کیفیت به مصرف کننده ارایه کند.

وی  با تأکید بر اینکه برای کاهش قیمت شیر خام باید یارانه ای به بخش دامپروری اختصاص یابد، می‌گوید: اگر این اقدام انجام نشود، خسارتهای جبران‌ناپذیری به دامداری‌ها وارد می‌شود.

 

 مجوزی برای افزایش قیمت صادر نشده است

با این حال این روزها مصرف‌کنندگان محصولات لبنی افزایش قیمت در برخی برند‌ها را شاهد هستند و این در حالی است که سازمان حمایت مصرف‌گنندگان و تولیدکنندگان هیچ مجوزی برای افزایش قیمت محصولات لبنی صادر نکرده است و انجمن صنایع لبنی نیز از افزایش قیمت لبنیات حمایت نکرده‌اند.

یک مقام مسؤول در ستاد تنظیم بازار به ایسنا می‌گوید: افزایش قیمت لبنیات غیرقانونی است و تاکنون هیچ مجوزی برای افزایش قیمت لبنیات صادر نشده است.

این مقام مسؤول تصریح می‌کند: همان قانون ابلاغ شده قبلی بر آن حاکم است که صنایع لبنی به شرط اجرای قیمت خرید 1440 تومانی شیرخام می‌توانستند قیمت محصولات خود را تا 15 درصد افزایش دهند، این در حالی است که نه تنها این قیمت قانونی برای خرید شیر خام از سال گذشته تاکنون توسط صنایع لبنی اجرایی نشده، بلکه قیمت محصولات نهایی در بازار نیز افزایش یافته است.

 

 توقع رفع گلایه‌ها

افزایش محصولات لبنی بدون مجوز از یک سو و ضعف نظارت متولیان بازار از سوی دیگر سبب شده که طی این مدت
 مصرف کنندگان هزینه بیشتری برای تهیه ضروری ترین مایحتاج روزانه شان پرداخت کنند و همین موضوع گلایه‌های آنان را در پی داشته باشد.

با این حال انتظار می‌رود، مسؤولان نسبت به افزایش قیمت خودسرانه محصولات لبنی اقدامهای لازم را انجام دهند و نسبت به رفع گلایه‌های مردم تلاش کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.