به گزارش قدس آنلاین از یزد ،محمدرضا دهقان مهرجردي اظهار داشت: صنايع دستي به آن گروه از صنايع اطلاق مي شود که تمام يا قسمت اعظم مراحل ساخت فراورده هاي آن با دست انجام شود و در چهارچوب فرهنگ و بينش هاي فلسفي و ذوق و هنر انسان هاي هر منطقه با توجه به ديدگاههاي قومي آنان ساخته و پرداخته مي شود و با توجه به قدمت يزد، اين استان داراي هنر هاي سنتي و صنايع دستي شاخصي مي باشد که يکي از آنها کاشي هفت رنگ است.
وی افزود: کاشي هفت رنگ، به مجموعه اي از كاشي هاي يك اندازه، يك شكل (معمولاً مربع شكل)و يك رنگ گفته مي شود كه در كنار هم قرار مي گيرند تا طرح و نقش مورد نظر بر روي مجموعه آنها (طبعاً بر روي هر كاشي قسمتي از نقش انعكاس مي يابد كه در ارتباط با كاشي هاي ديگر كامل مي شود)اجرا شود و موقعيت نصب آن را به هنگام نماسازي مشخص سازد.
دهقان خاطرنشان ساخت: کاشي کاري يکي از روش هاي دل پذير تزيين معماري در تمام سرزمين هاي اسلامي است. تحول و توسعه کاشي ها از عناصر خارجي کوچک رنگي در نماهاي آجري آغاز و به پوشش کامل بنا در آثار تاريخي قرون هشتم و نهم هجري انجاميد که تأثيري کاملاً متفاوت اما همگون و پر احساس ايجاد مي کردند.
اين مقام مسئول تصريح کرد: هم اکنون حدود يکصد و بيست نفر در پانزده کارگاه واقع در شهرستانهاي يزد، تفت و زارچ به توليد کاشي هفت رنگ مشغول هستند.
نظر شما