تحولات لبنان و فلسطین

قدس/ بجنورد/ خبرنگار قدس: معاون طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: شش تا هفت هزار پزشک در سطح کشور بدون اینکه مجوز‌های طب سنتی را داشته باشند، در این حوزه فعالیت می‌کنند.

 ۷ هزار پزشک بدون مجوز کار طب سنتی انجام می‌دهند

محمود خدادوست در جمع خبرنگاران خراسان شمالی افزود: تعداد زیادی از عطاری‌ها نیز در سطح کشور در این خصوص فعالیت می‌کنند، اما آماری از آنان در دست نداریم.
وی اظهار داشت: عده‌ای متأسفانه تحت عنوان طب اسلامی و طب نبوی نیز ورود پیدا کرده اند که این افراد غیر پزشک و غیر متخصص هستند و متأسفانه از باورهای دینی و اعتقادی مردم با استفاده از رهنمودهایی که در روایت‌ها داریم تنها برای سود و منفعت خودشان سوء‌استفاده می‌کنند که این امر ظلم بزرگی به اسلام است.
وی با اشاره به اینکه بیش از یک هزار و 500 نوع طب سنتی مکمل در دنیا وجود دارد که اولویت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور تنها طب سنتی بومی و ملی ایران است، خاطرنشان کرد: اگر افرادی در سایر کشورها آموزش‌های طب سنتی را فرا گرفته‌اند، با توجه به تأیید مدرک آنان در منطقه‌ای به آنان اجازه فعالیت داده می‌شود، اما دولت تمایل ندارد که در سایر طب‌های سنتی مکمل هزینه کند.

 راه اندازی معاونت طب سنتی
معاون طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در بهمن ماه سال جاری در 10 دانشگاه علوم پزشکی سطح کشور به صورت پایلوت معاونت طب سنتی ایجاد خواهد شد.
خدادوست اظهارداشت: به منظور ساماندهی طب سنتی در کشور، توسعه این مهم و همچنین حفظ و ارتقای این دانش بومی در دانشگاه‌های علوم پزشکی سطح کشور این معاونت راه اندازی می‌شود که در سال جاری به صورت پایلوت اجرا خواهد شد.
وی افزود: استفاده از ظرفیت طب سنتی رویکردی جهانی و تأکید شده است که در نظام سلامت باید مورد استفاده قرار بگیرد و این امر در فرهنگ و باور مردم پذیرش دارد که می‌توان از این ظرفیت بهره برد که حتی هزینه‌های سلامت را نیز در جامعه کاهش خواهد داد.
وی یادآور شد: درحال حاضر در 17 دانشگاه علوم پزشکی سطح کشور در رشته تخصصی طب سنتی دانشجو تربیت می‌شود که تاکنون 70 نفر نیز در مقطع دکترای تخصص طب سنتی دانش آموخته شده اند و 400 نفر نیز در حال تحصیل در این رشته هستند.
وی خاطرنشان کرد: در سال 92 معاونت طب سنتی در وزارتخانه راه اندازی شد که باید بسترهای لازم برای این امر در استان‌ها نیز فراهم شود.
وی ادامه داد: از آنجایی که مردم از استفاده از این طب استقبال زیادی دارند، افرادی نیز از این فرصت سوء استفاده می‌کنند و برای سودجویی و فرصت طلبی به صورت غیر تخصصی وارد کار شده اند.
خدادوست افزود: بخش زیادی از پزشکان نیز که در این خصوص آموزش‌های لازم را فرا نگرفته‌اند، به عرصه طب سنتی وارد شده اند که این امر نیز می‌تواند، مشکل آفرین باشد.
وی به فعالیت عطاری‌ها نیز اشاره‌ای کرد و گفت: اگرچه عطاری‌های خوشنام و باسابقه و با دانش عمیق در کشور داریم که پرچم طب سنتی را تا قبل از اینکه پزشکان وارد این حوزه شوند، نیمه افراشته نگاه داشته‌اند، ولی متأسفانه در سال‌های اخیر عطاری هایی وارد این حوزه شده اند که قواعد و ضوابط را رعایت نمی‌کنند و اقدام به تجویز و یا عرضه دارو‌های سنتی ترکیبی بی نام و نشان کرده اند که به نظام سلامت آسیب می‌زنند.
وی بر ساماندهی عطاری‌ها نیز تأکید کرد و افزود: عطاری‌ها حق ندارند داروی ترکیبی تجویز کنند و همچنین بدون مداخله پزشک نیز نباید در درمان دخالت کنند که با متخلفان برخورد جدی خواهد شد.

 وجود هزارو400 گونه گیاهی درمانی
معاون طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر تنوع اقلیمی کشور اشاره‌ای کرد و گفت: از 13 اقلیمی که در جهان وجود دارد 11 اقلیم در کشور داریم که این امر نشان دهنده این است که ظرفیت بالایی در گیاهان دارویی داریم که می‌تواند مفید واقع شود که متخصصان هشت هزار گونه گیاهی را اعلام کرده اند که از این تعداد بیش از یک هزار و 400 گونه درمانی است.

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.