به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم ، مراسم سالگرد ارتحال عالِم بزرگوار و بینانگذار بنیاد بینالمللی غدیر آیتالله ابوالقاسم خزعلی (قدس سره الشریف ) در هفتمین روز از دهۀ امامت و ولایت و همزمان با سالروز ولادت امام هادی علیه السلام برگزار میشود.
برپایه این گزارش، مراسم اولین سالگرد ارتحال آیتالله خزعلی روز شنبه 27 شهریورماه جاری از ساعت 17:30 لغایت 19:30 در مسجد امام صادق (ع) واقع در میدان فلسطین تهران برگزار خواهد شد.
مرحوم آیت الله ابوالقاسم خزعلی، در سال 1304 هجری شمسی در بروجرد، از توابع استان لرستان چشم به جهان گشود. مقدمات را در حوزه مشهد فرا گرفت و برای تحصیل سطوح به سراغ استادان ممتاز آن دیار رفت. دو سال قبل از ازدواج راهی قم شد تا از محضر بزرگان آن شهر مقدس نیز بهره گیرد و برای نخستین بار در درس خارج فقه آیةالله بروجردی (ره) و خارج اصول امام خمینی (ره) حاضر شد که این مسأله تا سالها ادامه داشت. همچنین وی در زمینة فلسفه و تفسیر نیز از استادان بسیاری در حوزه علمیه قم بهره برد.
آیت الله خزعلی در قم، در درس خارج فقه آیت الله بروجردی (ره) و درس خارج فقه حضرت امام خمینی (ره) شرکت کرد. وی همچنین مدتی در درس آیت الله بهجت حاضر شد و از محضر این مرد بزرگ نیز کسب فیض کرد.
آیت الله خزعلی در سالهای تحصیل و مبارزه خدمات فرهنگی و علمی شایانی به جامعه اسلامی ارزانی داشته است. مهمترین خدمت فرهنگی ایشان در دوره طاغوت، تنویر افکار عمومی و آگاه کردن جوانان مستعد و انقلابی از خطرهای موجود، همچون جریانهای التقاطی و تز اسلام منهای روحانیت و مبارزه با جریان روشنفکری غیر متعهّد بود. وی در سخنرانیهای خود همواره بر اسلام ناب و اصیل پای میفشرد و جوانان را به اُنس با علما روحانیّت شیعه و پرهیز از فراگیری اسلام از دست دیگران دعوت میکرد.
بخش زیادی از زندگی آیت الله خزعلی به مبارزه با رژیم طاغوت مصروف شده است. او در فاجعه مسجد گوهرشاددر مشهد، نوجوانی ده ساله بود که فردای حادثه، با پدرش در محل حاضر شده بود و خود میگوید فجایع رژیم پهلوی چنان بود که بر من تأثیر گذاشت و آن شب، تب کردم از آغازین حرکتهای ایشان در مبارزه بر ضد رژیم شاه، تبلیغ در رفسنجان و افشای ماهیت شاه بر سر منبر بود که به دستگیری ایشان و تبعید به گناباد انجامید.
در ماجرای انجمنهای ایالتی و ولایتی، آیت الله خزعلی همواره در کنار امام (ره) بود و از جمله، حامل پیام ایشان برای علمای نجف آباد شد. همچنین وی در هیجدهم فروردین ماه 1343 به دیدار امام رفت. امام (ره) به تازگی آزاد شده بود و روزنامه اطلاعات در آن زمان مطلبی نوشته بود مبنی بر اینکه امام با دستگاه شاه کنار آمده و آزاد شد.
آیت الله خزعلی در طول دوران رژیم شاه، یک بار در زندان قزل قلعه زندانی شد و سه بار تبعید شد. تبعید نخست ایشان به گناوه و دامغان بود که سه سال به طول انجامید. تبعید دوم به زابل بود و در تبعید سوم پنهان شد و روی نشان نداد. در این زمان بود که حضرت آیتالله خامنهای در مخفیگاه به دیدار ایشان رفته و با هم از نزدیک آشنا شدند.
حضرت آیت الله خزعلی پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز فعالیتهای گستردهای برای پیشبرد انقلاب انجام داده است. وی در این سالها، همواره یار صدیق امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیة الله خامنهای بوده و همواره مردم را به پیروی از ولایت مطلقه فقیه و شناخت هوشمندانه توطئههای دشمن و نیز مبارزه با خط نفاق تشویق میکرده است. ایشان در طول دوران دفاع مقدس بارها در جبههها حضور یافت و همواره مایه دلگرمی رزمندگان اسلام بوده است.
آیتالله خزعلی پس از سالها خدمت در جبهه اسلام و تشیع در بامداد چهارشنبه 25 شهریور 1394 پس از یک دوره طولانی بیماری و کهولت سن به رحمت خدا پیوست.
برخی از مسئولیتهای ایشان پس از انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
ـ عضویت در مجلس خبرگان قانون اساسی.
ـ عضویت در مجلس خبرگان رهبری در سه دوره متوالی به نمایندگی از مردم استان خراسان.
ـ عضویت در شورای نگهبان قانون اساسی.
ـ دبیر کل بنیاد بینالمللی غدیر
نظر شما