به گزارش قدس آنلاین، مرکز ملی اقیانوسشناسی آمریکا NOAA در تاریخ 9 جولای 2015 اعلام کرد که احتمال وقوع پدیده بزرگ مقیاس "النینو" طی زمستان نیمکره شمالی 2016 ــ 2015 به بیش از 90 درصد افزایش یافته است.
وزیر نیرو نیز پاییز سال گذشته نامهای به معاون برق و انرژی خود برای آمادگی صنعت برق کشور با آثار پدیده النینو نوشت. همچنین شاهد ارسال نامهای از سوی سازمان مدیریت بحران کشور بودیم که به همه دستگاههای مسئول اعلام آمادهباش کرد.
زمستان و بهار 2016 ــ 2015 در ایران همانطور که در تأثیرات "النینو" پیشبینی شده بود، با سیلابهای ناگهانی و مخرب همراه بود و میزان بارشها در اغلب ایستگاههای ثبت بارش کشور، در مرز متوسط کشوری و یا بیش از متوسط بود.
اکنون که در آستانه ورود به فصل سرد سال 2017 ــ 2016 قرار گرفتهایم بار دیگر مرکز اقیانوسشناسی آمریکا NOAA نسبت به بروز پدیدهای جوی در آمریکای شمالی و سپس سیر آن به دیگر نقاط جهان خبر داده؛ اما این بار نوبت "لانینو" است. طبق اعلام روزهای اخیر NOAA در پاییز و زمستان 2017 ــ 2016 احتمال بروز پدیده "لانینو" 55 تا 65 درصد است.
"لانینو" کاملاً بهعلتی متضاد با علت بروز "النینو" رخ میدهد و اثرات متضادی نیز دارد. "لانینو" وضعیتی است که در قسمت مرکزی و شرقی استوایی اقیانوس آرام، آب سردتر از حالت طبیعی میشود و این تغییر دمای اقیانوسی موجب بروز سردی بیشتر هوا در خشکی و کاهش بارشها میشود. معمولاً در سالهایی که پاییز و زمستان از بروز "لانینو" متأثر میشوند، نباید انتظار تَرسالی و بارشهای مناسب داشته باشیم بلکه با کاهش بارشها و از طرف دیگر سردی بیشتر هوا مواجه میشویم.
مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو کاهش بارشهای سال آبی پیش رو را تأیید کردهاند. «شاهرخ فاتح» رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور در این خصوص گفت: "با توجه به روند تغییر اقلیم در کشور و تشدید آن در سالهای اخیر، گرمتر شدن دمای هوا و کاهش بارندگیها در سطح کشور رخ داده است، که این روند در پاییز امسال منجر به افزایش 1 تا 1.5 درجهای دمای هوا و کاهش 10 تا 20 درصدی بارشها میشود".
«حمید چیتچیان» وزیر نیرو نیز از کاهش 20 درصدی بارشها در سال آبی پیش رو نسبت به متوسط بارشهای کشور خبر داد و گفت: "طی جلساتی که با سازمان هواشناسی داشتیم، پیشبینیهایی در خصوص میزان بارشهای سال آبی 96 ــ 95 صورت گرفته که این پیشبینیها دلالت بر این دارد که سال آبی جدید حدود 20 درصد کاهش بارندگی نسبت به متوسط بلندمدت وجود دارد و وظیفه ما این است که خودمان را آماده کنیم".
منبع: تسنیم
نظر شما