تحولات لبنان و فلسطین

۲۰ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۸
کد خبر: 473829

با گذشت حدود سه ماه از شروع دور جدید مذاکرات ایران و کشورهای آسیای میانه برای آغاز سوآپ نفت خام هنوز خبری از اجرایی شدن توافقات نیست.

سوآپ نفت خام ایران همچنان متوقف است

به گزارش تسنیم، «بیژن زنگنه» وزیر نفت کشورمان آذرماه سال گذشته از احتمال آغاز سوآپ نفت روسیه توسط ایران و انجام مذاکرات دو کشور در این خصوص خبر داده بود. این موضوع در دیدار اسفندماه سال گذشته زنگنه و همتای روس خود مورد طرح و بررسی قرار گرفت و طرف روس، تمایل خود را برای سوآپ نفت خام از طریق ایران اعلام کرده بود.

اردیبهشت ماه سال جاری مذاکرات ایران با روسیه و ۳ کشور قزاقستان، آذربایجان و ترکمنستان در خصوص سوآپ نفت خام از خاک ایران آغاز شد و بعد از حدود ۳ ماه مذاکره با مسئولان نفتی و شرکت‌های مختلف فعال در خرید و فروش نفت در این ۴ کشور، هفته ابتدایی شهریور امسال، مسئولانی از دو کشور قزاقستان و روسیه به ایران آمدند تا با بازدید از تأسیسات تخلیه و ذخیره سازی نفت خام در شمال کشور (پایانه نفتی نکا) و سنجش میزان آمادگی ایران، مذاکرات نهایی را برای آغاز سوآپ نفت خام با ایران انجام دهند.

«سید پیروز موسوی» مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی ایران نیز هفته پایانی مردادماه از احتمال آغاز سوآپ نفت خام تا یک ماه آینده خبر داده و گفته بود که "در صورت آغاز این عملیات، حجم نفت خامی که در مراحل اول سوآپ می‌شود، چیزی در حدود ۵۰ تا ۱۰۰ هزار بشکه در روز خواهد بود که این میزان بستگی به قراردادی دارد که بین شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای نفتی متقاضی سوآپ امضا می‌شود".

با گذشت حدود سه ماه از شروع دور جدید مذاکرات ایران و کشورهای آسیای میانه برای آغاز سوآپ نفت خام، هنوز خبری از اجرایی شدن توافقات نیست و سوآپ نفت خام ایران همچنان متوقف است.

بین متقاضیان سوآپ نفت خام از خاک ایران نام دو شرکت انگلیسی BP و سوئیسی ویتول که از بزرگ‌ترین خریداران و یا به‌عبارتی دلالان نفت خام در جهان هستند، دیده می‌شود.

پیگیری خبرنگار تسنیم حاکی از این است که نمایندگانی از این دو شرکت نفتی، بعد از برپایی نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران در میانه اردیبهشت‌ماه سال جاری، مذاکراتی با شرکت ملی نفت برای انجام عملیات سوآپ نفت خام از خاک ایران داشتند.

فراهم شدن شرایط سوآپ نفت خام از خاک ایران این امکان را برای شرکت‌های فعال در خرید و فروش نفت در آسیای میانه فراهم می‌کند که با وجود این بستر، بازارهای جدیدی را برای فروش نفت خود در نظر گرفته و امکان مانور بیشتری را برای رساندن نفت به مشتریان خود داشته باشند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.