به گزارش قدس آنلاین، نظریپور درباره ابلاغ نشدن طرح جامع به مناطق سه گانه شهرداری قزوین گفت: طرح جامع شهر قزوین پس از ۱۲۰ جلسه کمیته راهبردی با درخواستهایی که مطابق با مباحث فنی و شهرسازی، نیازهای شهر و شهروندان و مباحث توسعه پایدار در آن دیده شده بود با حضور مشاور طرح رسیدگی و در نهایت در هیجدهم آذرماه ۸۸ از سوی کارگروه زیربنایی استان و در بیست و ششم دی ماه ۸۸ و هیجدهم فروردین ۹۰ از سوی شورای برنامهریزی استان تصویب شد.
نیازهای توسعه آینده شهر در طرح جامع دیده نشده است
وی تشریح کرد: طرح جامع به شورای عالی شهرسازی و معماری کشور ارسال شد و در هفت جلسه کمیته فنی شورای عالی شهرسازی کشور با افق ۱۴۰۵ و جمعیت ۴۵۵ هزار نفر در بیست و دوم تیرماه ۹۴ به تصویب رسید که متاسفانه اصلا نیازهای توسعه آینده شهر و حقوق مکتسبه و مواردی که در ۱۲۰ جلسه کمیته راهبری با حضور فرهیختگان، کارشناسان خبره، اساتید باتجربه و مدیریت شهری بود مصوب و پیشنهاد گردیده بود، نادیده گرفته شد.
متاسفانه ایرادات طرح جامع اصلاح نشده است
این مقام مسوول ادامه داد: بعد از ابلاغ طرح جامع، مکاتبات بسیاری از سوی استاندار محترم قزوین، شهرداری و شورای محترم اسلامی شهر و اداره کل راه و شهرسازی برای ایرادات این طرح صورت گرفت که متاسفانه ترتیب اثر داده نشد و توسط معاون محترم وزیر راه و شهرسازی در دهم تیرماه ۹۵ به شهرداری قزوین آلبوم و ضوابط این طرح نیز ابلاغ گردید.
وی گفت: علی رغم این مکاتبات و همه خواستههای استان و طرح مصوب که از سال ۶۹ تا ۹۴ اجرایی گردیده بود و مصوبات کمیسیون ماده پنج و همچنین حقوق مکتسبه ایجاد شده در ۲۵سال، اقدامات شهرداری برای شهروندان و شهر نادیده گرفته شد و تعداد زیادی از مصوبات کمیسیون ماده پنج صادره در طی این ۲۵ سال لغو گردید.
نظریپور به موضوعاتی که در طرح جامع پیشنهاد شده بود اشاره کرد و گفت: در مبحث تراکم پیشنهاد شد که در بافت قدیمی شهر حداکثر تراکم در ۲ یا ۳ طبقه باشد در صورتی که گذرهای ۱۶ متری شهر از تراکم ۴ طبقه در دستورالعملهای جاری شهرداری برخوردار هستند و این خود حقی را از یکسری از مالکان در این گذرها تضیع میکند.
وی به مثال دیگری اشاره کرد و گفت: در مجموعه ۳۳۰ هکتاری بالای اتوبان طبق طرح مصوب کمیسیون ماده پنج، خرداد ماه ۸۸ تراکم ۴ طبقه برای قطعات مسکونی در نظر گرفته شد که در این مصوبه توافقاتی در تعدادی از تعاونیهای مسکن صورت گرفت و هر قطعه به چهار نفر واگذار گردید که طبق طرح جامع مصوب تراکم ۲ طبقه لحاظ گردید که این مغایر با مصوبات قبلی میباشد.
لغو محور شهید انصاری شرقی معضلات اجتماعی را برای شهروندان ایجاد کرد
وی ادامه داد: در خصوص محور شهید انصاری شرقی نیز طبق طرح جامع مصوب قبلی و طرح تفصیلی و مصوبات کمیسیون ماده پنج نسبت به تملکات و بازگشایی ۹۲ درصد محور اقدام گردیده شد که شهروندان انتظار بازگشایی معبری که تعریض و آسفالت شده بود را داشتند که متاسفانه در طرح جامع این محور لغو و نادیده گرفته شد و معضلات اجتماعی فراوانی را برای شهروندان ایجاد کرده است.
این مقام مسوول افزود: در خصوص ورودهای شهر قزوین مانند بلوار آیت الله خامنهای به جهت ساماندهی مشاغل مزاحم و حفظ باغات و جلوگیری از اغتشاش و بینظمی در راستای حفظ منظر شهری جلسات متعددی با شهروندان و کسبه برگزار شد که منجر به اخذ مصوبه کمیسیون ماده پنج در بیست هفتم مهرماه ۹۳ شد که متاسفانه این مهم نیز نادیده گرفته شد و مصوبه کمیسیون ماده پنج لغو گردید.
نظریپور ادامه داد: از دیگر مواردی که میتوان به آن اشاره کرد ۵ متر عقب نشینی برای کاربریهای تجاری و خدماتی شهر بود که با توجه به قطعات ریزدانه در سطح شهر که امکان اجرایی شدن آن نخواهد بود.
وی با بیان اینکه در خصوص بسیاری از کاربری های موجود و مصوب پیشنهاداتی مبنی بر نوع کاربری های دیگری صادر شد که مغایرت بسیاری با کاربری های موجود آنها داشته است، گفت: به عنوان مثال مجتمع تجاری نوساز با کاربری فضای سبز و انتظامی پیشنهاد گردیده و نیز ساختمان اداری یکی از دستگاهها با کاربری تاسیسات و تجهیزات شهری پیشنهاد و مصوب گردیده است که اساس سیستم حقوق مکتبسه و کاربری های موجود را بهم خواهد ریخت.
نظریپور ادامه داد: بنابراین مطابق با نقشهها و ضوابط ارسالی طرح جامع به شهرداری ایرادها و اشکالاتی به صورت کلی در قالب ۸۸ بند در ۱۰ صفحه نسبت به نقشه های ارائه شده و ۴۰ بند در ۶ صفحه نسبت به ضوابط مندرج در دفترچه ها به معاون وزیر راه و شهرسازی و اداره کل راه و شهرسازی منعکس شد.
ابلاغ طرح جامع مشکلاتی را برای شهروندان و شهر به همراه دارد
وی اضافه کرد: متاسفانه تاکنون علی رغم اطلاع رسانی شهرداری، دستورالعملی برای حل موضوعات دریافت نشده است، حال چناچه این طرح و ضوابط مقررات به مناطق شهرداری ابلاغ میشد، مشکلاتی را برای شهروندان و شهر ایجاد میکرد که شهرداری میبایست پاسخگوی دستگاههای نظارتی قرار می گرفت و در نتیجه امکان ابلاغ ضوابط به مناطق و ارگان های تابعه شهرداری وجود نداشت.
اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین بیتوجهی به مکاتبات انجام دادند
نظریپور بیان کرد: در این راستا اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین نیز متاسفانه بی توجهی به مکاتبات انجام دادند و صرفا برای این موضوع پس از طی ۴ ماه یک جلسه با حضور شهرداری و نماینده یکسری دستگاهها برگزار و اعلام کردند که در طرح تفصیلی آینده شهر قزوین و مصوبات کمیسیون ماده پنج موضوعات قابل رسیدگی خواهد بود و چنانچه این روند صورت گردد مشکلاتی برای شهر و شهروندان من جمله عدم رعایت حقوق مکتسبه افراد به همراه خواهد داشت.
حق و حقوق شهروندان تضییع خواهد شد
وی اضافه کرد: در این فاصله تا رسیدگی بعدی همه نقل و انتقالات و پروانههای صادره مشمول ضوابط خاصی خواهند بود که در مغایرت بین عملکرد گذشته و آینده شهرداری قرار می گیرند و در این فاصله زمانی تا اصلاحات طرح، حق و حقوق شهروندان تضییع خواهد شد.
این مقام مسوول بیان کرد: بنابراین طرح مذکور به مناطق سه گانه شهرداری قزوین ابلاغ نگردیده و ضوابط و مصوبات کمیسیون ماده پنج جاری ملاک عمل شهرداری خواهد بود و ان شااله به محض اصلاحات به مناطق جهت اجرا ابلاغ خواهد شد.
وی تصریح کرد: عدم ابلاغ طرح جامع به مناطق شهرداری با مشورت معاونت عمرانی استانداری و شورای تامین استان صورت گرفته است.
نظر شما