به گزارش قدس آنلاین، عباس معروفان در باره دلایل "ورود دولت به خردهفروشی شکر" و "واردات کره" اظهار کرد: درحالی شکر بستهبندیشده در بازار بیش از ۳ هزار تومان به فروش میرسد که این محصول بهقیمت ۲ هزار و ۵۲۰ تومان در اختیار آنها قرار میگیرد و برای بستهبندی شکر نباید این مقدار تفاوت ایجاد شود بهطوری که در بستههای ۹۰۰گرمی، هزار تومان افزایش قیمت ایجاد شود.
وی افزود: بر این اساس شرکت بازرگانی دولتی خود بستهبندی شکر انجام میدهد که قیمت این محصول در خردهفروشی گران فروخته نشود.
شرکت بازرگانی دولتی ۵درصد از بازار شکر را تأمین میکند
معاون شرکت بازرگانی دولتی ایران با بیان "مسئولیت ما توزیع عمده کالا است اما برای اینکه در بازار شکر تأثیر روانی بگذاریم در بحث توزیع خرده این محصول نیز وارد شدهایم" ادامه داد: از کارخانجاتی خواسته شده است که شکر ما را بستهبندی کنند تا خود در بازار توزیع کنیم.
وی یادآورشد که شرکت بازرگانی دولتی ایران حداکثر ۵ درصد از بازار شکر کشور را در اختیار خواهد داشت.
دولت برای شکستن انحصار واردات کره وارد بازار شد
معروفان همچنین درباره واردات ۵۰۰۰ تن کره توسط این شرکت با اعلام "کره را بهصورت عمدهفروشی در بازار آورده و توزیع میکنیم" گفت: قصد نداریم وارد بازار کره شویم، بلکه بهصورت موردی در این بازار آمدهایم تا انحصاری را که شکلگرفته بود بشکنیم اما بعد از شکستن این انحصار در بازار نخواهیم ماند.
معروفان در پاسخ به شائبههای دخالت دولت در بازار گفت: صد در صد تولید و واردات کره در اختیار بخش خصوصی است و دولت تنها در حد ذخایر استراتژیک وارد بازار میشود.
وی اظهار داشت: تا زمانی که بخواهند کار انحصاری در بازار انجام دهند، دولت ورود پیدا میکند تا انحصارهای موجود را بشکند زیرا دولت که دستبسته نیست و اجازه نمیدهد که کره ۲۰ هزار تومانی را به مردم ۳۰ هزار تومان به فروش رسانند.
معاون شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: دولت به هرکسی که بخواهد کره را گران بفروشد، به او میگوید "تو اشتباه میکنی" و دولت خود کره را وارد میکند تا بدانند قیمت این محصول آن نرخهایی نیست که در بازار به فروش میرسد.
وی اظهار داشت: در کلّیت امر حرف شما درست است و دولت نباید به این بخشها وارد شده بلکه باید فعالیت بخش خصوصی را تقویت کنیم اما تنها بهخاطر شکستن شرایط انحصار وارد بازار شدهایم.
در شرایط کمبود یا گرانی برخی توزیع خود را با تأخیر انجام میدهند تا اجناس گرانتر شود
معاون شرکت بازرگانی دولتی ایران در پاسخ به این سؤال "آیا نمیشد که بهجای ورود به بازار برای شکستن انحصار، نظارت خود را قویتر کنید تا چنین اتفاقاتی روی ندهد؟ " گفت: در راستای توسعه نظارت خود این اتفاقات صورت گرفته است، زیرا بخش خصوصی میگوید که "برای من نمیصرفد و هزینه دستمزدها و سایر هزینهها گران شده است".
معروفان گفت: وقتی در بازار کمیابی یا گرانی میشود برخی نیز توزیع خود را با تأخیر انجام میدهد تا محصول گرانتر شود در این راستا دولت وارد میشود تا مشکلی درست نشود.
وی در پایان تأکید کرد: ورود ما به بازار مقطعی است وگرنه دولت قصد حضور در بازار را ندارد.
بر اساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار؛ تأمین مقدار ۵۰۰۰ تن کره از محل واردات و همچنین بستهبندی شکرسفید و کره بهعهده شرکت بازرگانی دولتی ایران نهاده شده و این شرکت مکلف است این کالاها را بستهبندی ودر شبکههای توزیع منتخب، که اسامی آنها در زمان مقتضی اعلام خواهد شد، با قیمت مصوب عرضه نماید.
نظر شما