به گزارش قدس آنلاین، محمدرضا عارف نماینده مردم تهران و رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در دومین کنفرانس مدیریت شهری طی سخنانی با بیان اینکه برنامه سوم مربوط به برنامه اصلاح ساختار بود، اظهار داشت: همان زمان هم با موانعی در تفسیر اصول قانون اساسی روبرو بودیم. به عنوان مثال در ارتباط با ماده 136 برنامه سوم هم با موانعی مربوط به اصل 144 قانون اساسی مواجه بودیم. به همین دلیل دولت وقت در راستای تمرکز زدایی یا اصلاح ساختارها گام هایی را برداشت، اما بخشی نگری بیش از تمرکز گرایی، برنامه های توسعه را آزار داده است.
وی افزود: کمی که جلوتر برویم نگاه قیممابانه مدیران مانع اصلی برنامه های توسعه بوده است و اولین گام را در برنامه سوم برای جهت گیری اصلاح ساختارها خوب برداشتیم.
رئیس دومین کنفرانس مدیریت شهری با اشاره به اصول قانون اساسی درباره جایگاه شوراها تصریح کرد: با درآمدهای جزئی و محدود نفت و بخشی هم درآمدهای مالیاتی می خواهیم مشکلات کشور را دولت حل کند. در برنامه سوم گام هایی برداشته شد اما در ادامه موفق نشد. معمولا قوانین طوری است که می توانیم مسئولیت را گردن دیگران بیندازیم.
عارف ادامه داد: به یاد دارم در سال های 81 – 80 دو بحران جدی ترافیک تهران و محیط زیست مطرح بود بنده آن زمان معاون اول رئیس جمهور بودم. در جلسه مربوط به ترافیک تهران مسئولان از جمله شهرداری، رئیس نیروی انتظامی وقت در جلسه حضور داشتند اما کاملا به یکدیگر پاسکاری می کردند. تصادفا این مسئولیت ها چرخید و فرمانده نیروی انتظامی شهردار شد و شهردار نیز رئیس جمهور شد. اکنون الان 14 – 15 سال از آن زمان گذشته اما هیچ اتفاقی نیفتاده است.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: اگر بخواهیم مسائل در حوزه شهری حل شود راهی جز نظام یکپارچه مدیریت شهری نداریم. در این زمینه خوشبختانه با توجه به داشتن اسناد بالادستی هیچگونه کمبودی به لحاظ قانونی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه مدیران خیال نکنند با رسیدگی به نامه های داخل کارتابلشان مشکلات کشور حل میشود افزود: آنچه من از مدیریت یکپارچه شهری می دانم غیر از بخش های سیاسی و امنیتی است. در لایحه ای هم که دولت در دستور کار دارد، بخش های خوبی گنجانده شده که می توان نقد یا اصلاح کرد. آنچه مهم است این که بعد از 60 سال از قانون شهرداری عبور می کنیم و می خواهیم قانونی فراتر از آن که مربوط به کل امور داخلی شهری کشور است را تدوین کنیم.
وی خاطرنشان کرد: به نظرم هیچ مانع سیاستی نداریم و این مساله عزم ملی می خواهد و شهامتی در دولت باید نسبت به واگذاری ها ایجاد شود.
عارف تاکید کرد: باید بپذیریم نظام جامع مدیریت شهری می خواهیم که کلیه امور شهری با مشارکت مردم انجام شود و طبیعتا شوراهای اسلامی شهر و روستا در جایگاه پارلمان محلی قرار گیرند و شورا بشود شورای شهر نه شورای شهرداری.
رئیس فراکسیون امید مجلس با تاکید بر اینکه دولت باید با شهامت پشت این لایحه باشد و مجلس هم وظیفه جدی خود را انجام می دهد، گفت: اسناد بالادستی فراهم است، دولت باید به این نتیجه برسد وزرا هم کمک کنند زیرا نقدی که امروز به شورای شهر وجود دارد ربطی به قانون ندارد. توصیه ام به دولت این است که لایحه را به گونه ای ارائه دهد که مساله کوچک سازی هم در آن لحاظ شده باشد. سایر امور را می توان با آئین نامه ها حل کرد.
وی در پایان با اشاره به اینکه بی توجهی به محیط زیست یعنی فروختن آینده کشور گفت: تامین منابع پایدار شهر مساله جدی است و تراکم فروشی ها و دیگر موارد ناشی از بی ثباتی درآمد شهرداری هاست.
منبع: فارس
نظر شما