تحولات لبنان و فلسطین

مشهد- شاعران آیینی کشور با حضور در دورهمی شاعران «بهار حرم»، میهمان کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی شدند.

شاعران آیینی کشور، میهمان کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی شدند

به گزارش قدس آنلاین، در این نشست که در ادامه سلسله نشست‌های ادبی «شمس» سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، با حضور محمدهادی زاهدی رئیس این سازمان و جمعی از شاعران آیینی و ادب‌دوستان برگزار شد به خوانش اشعاری در ثنای حضرت رضا(ع) و گفت‌وگو پیرامون شعر آیینی پرداخته شد.

زاهدی، با تأکید بر فعالیت‌های شاعران آیینی حاضر در این نشست در حوزه شعر رضوی و چاپ و بازنشر آثار آن‌ها توسط مجموعه آستان قدس رضوی، بیان کرد: برنامه دورهمی شاعران، شروعی برای حضور و فعالیت پررنگ‌تر شاعران در حوزه شعر رضوی است.

وی افزود: گنجینه نفیسی از آثار خطی دیوان شاعران گذشته در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود که با بهره‌گیری از این برنامه فرهنگی می‌توان در مسیر بازخوانی این آثار کم‌نظیر و همچنین غنای منابع کتابخانه با آثاری از شاعران معاصر حرکت کرد.

در ادامه بهزاد پورحاجیان، یکی از شاعران حاضر در این مراسم با تأکید بر اینکه در هر دوره‌ای، تعریف شعر آیینی تغییر می‌کند، گفت: در حال حاضر، هر شعری که آلوده به تفکرات روشن‌فکری و دین‌ستیزی نشده باشد، یک گام به سمت شعر آیینی نزدیک شده است.

وی پس از خوانش اشعاری از کتاب «زیارت‌نامه عروج» به خاطرات خود درباره چگونگی سرودن این روایت شاعرانه زندگی حضرت ثامن‌الحجج(ع) توضیحاتی ارائه کرد.

هادی منوّری، دیگر میهمان جلسه نیز ضمن خواندن ابیاتی از استاد علی معلّم و کتاب شعر رضوی خود، ابراز کرد: شعر آیینی، شعری مملو از رحمانیّت و تهی از شیطانیّت است که در آن خوبی‌ها مستتر شده است.

وی با بیان دو تعریف اصلی برای شعر در قالب «محاکات» و «انفعال نفسانی» گفت: در تعریف محاکات، شاعر تصویری را که همچون آیینه‌ می‌بیند، در قالب شعر می‌سراید، اما در انفعال نفسانی، شعر موجب دگرگونی انسان می‌شود. اگر تعریف دوّم را بپذیریم، فرد با شنیدن حتی یک کلمه ممکن است دچار تغییر حالت شود.

همچنین استاد عباس ساعی، از شاعران آیینی کشور با تذکر اینکه شعر، رنگ احساس شاعر را می‌گیرد، تصریح کرد: نباید ابیات یک شاعر بزرگ را یک سند تاریخی دانست. اهل علم همواره بین منطق شعر و تاریخ تمایز قائل می‌شوند و برای رد یا اثبات مسئله‌ای تاریخی به شعر استناد نمی‌کنند.

رضا رجبی(رجاء)، سعید حیدری و استاد امیر برزگر خراسانی نیز اشعاری را در وصف امام هشتم(ع) و حال و هوای حرم مطهر رضوی در این دورهمی شاعرانه که استاد مجید نظافت یزدی، به عنوان کارشناس مجری در آن حضور داشت، خواندند که موجب شور و نشاط معنوی جمع حاضر به‌ویژه اعضای جوان کتابخانه شد.

سلسله نشست‌های ادبی شمس از جمله برنامه‌های فرهنگی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در راستای اشاعه هر چه بیشتر فرهنگ کتاب و کتابخوانی و معرفی آثار ادبی کشور است که با دعوت از ادب‌دوستان از اقصی نقاط کشور، معرفی و نقد کتاب و همچنین گفت‌وگو درباره آثار ادبی، به‌صورت ادواری در این کتابخانه برپا می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.