به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، دکتر احمد حاجبی در نخستین کنگره بین المللی اعتیاد و رفتارهای پرخطر که شامگاه سه شنبه در یزد آغاز بکار کرد اظهار داشت: از بیمار ی افسردگی در سال ۲۰۱۷ به عنوان یک بحران جهانی یاد شده و در ٢٣ سال گذشته، آمار مبتلایان به اختلال افسردگی به میزان ٥٠ درصد در جهان افزایش یافته است.
وی افزود: تا سال ١٩٩٠، ٤١٦ میلیون نفر و درسال ٢٠١٣، ٦١٥ میلیون نفر در دنیا به اختلال افسردگی مبتلا شده اند و سالانه یک میلیون نفر در دنیا به علت اقدام به خودکشی، فوت می کنند که این آمار از فوت ناشی از جنگ و نزاع ها در دنیا بیشتر است.
این مسئول خاطر نشان ساخت: در حوزه سلامت روان، با ید سرمایه گذاری صورت بگیرد و این در حالی است که به طور متوسط سهم بودجه اختصاصی به سلامت در کشورها فقط سه درصد است و افزایش سواد سلامت روان مردم، راهگشای پیشگیری از اختلال افسردگی است.
در کنگره بین المللی اعتیاد و رفتارهای پرخطر تعدادی از صاحب نظران علم اعتیاد، روانپزشکان و روانشناسان داخل و خارج کشور حضور دارند که به مدت ۲ روز وضعیت اعتیاد در کشور و مقایسه ی آن با جهان، بررسی اختلالات همراه با اعتیاد، عوامل موثر در ایجاد اعتیاد، درمان و راه های پیشگیری از آسیب و کاهش تقاضا در زمینه اعتیاد را بررسی می کنند.
دبیر علمی این کنگره بررسی وضعیت اعتیاد در کشور و مقایسه آن با جهان، بررسی اختلالات همراه با اعتیاد، عوامل موثر در ایجاد اعتیاد، درمان و پیشگیری از راههای کاهش آسیب و کاهش تقاضا در زمینه اعتیاد، را از جمله محورهای این کنگره بین المللی دانست و گفت امروز درمان اعتیاد تنها یکی از ابعاد این پدیده است و نگاه همه جانبه به این پدیده ضروری است.
دکتر مجتبی یاسینی افزود : عدم آگاهی، عدم شناخت مشکلات روحی و روانی مردم، نپرداختن مسئولان امر به مشکلات مردم و نهایتا ضعف آموزش، مهمترین عوامل مرتبط با شیوع بیماریهای روانی در کشور است.
وی در ادامه بر ضرورت پرداختن به جنبه های مغفول مبارزه با اعتیاد تاکید کرد و گفت: در این کنگره ۲۰ مقاله و هفت پوستر مرتبط با موضوع کنگره پذیرش شده که از امروز به مدت سه روز ارائه میشوند.
یاسینی تصریح کرد: هدف از برگزاری اولین کنگره بین المللی اعتیاد و رفتارهای پرخطر به میزبانی استان یزد، بحث و تبادل نظر در مورد معضل اعتیاد و ارائه دستاوردهای جدید این حوزه است.
نظر شما