به گزارش «قدس آنلاین»، علیاکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ظهر امروز (یکشنبه، ۱۷ اردیبهشت) در دیدار «وگر کریستین استرومن»، معاون وزیر امور خارجه نروژ که در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد، با اشاره به سوابق ایران و نروژ، اظهارداشت: سوابق ایران با نروژ به ۱۱۰ سال پیش باز میگردد که نشان میدهد روابط تاریخی و ارزشمندی بین ایران و نروژ در زمینههای اقتصادی وجود دارد، هر چند که حجم این روابط نیازمند عزم و توجه بیشتری برای توسعه است.
وی افزود: پیشنهاد میکنم با توجه به این سابقه طولانی، نقشه راهی برای گام برداشتن در جهت توسعه همکاریها و رفع موانع تهیه شود.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، نروژ را کشوری صنعتی عنوان و تأکید کرد: همکاری با این کشور میتواند قابل توجه باشد، ضمن اینکه ایران برای روابط با اروپا، بهویژه برای کشورهایی که سیاستهای مستقلتری را اتخاذ میکنند، ارزش قائل است.
ولایتی با اشاره به مسائل منطقهای، تصریح کرد: کشورهای اروپایی میبایست نگاه روشنتر و دقیقتری را از منطقه داشته باشند.
وی ادامه داد: در سوریه بیش از شش سال است که دلایل بحرانی صرفا به دلیل دخالت خارجی و حمایت از تروریستها و گروههای افراطی وجود دارد و ایران هم تمام توان خود را برای مقابله با این جریان به منظور ایجاد صلح و ثبات منطقهای بهکار گرفته است.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، افزود: در عراق هم که طولانیترین مرز را با ایران دارد، به خواست دولت و مردم، حمایت خود را از عراق انجام دادهایم و ایران قطعا در مقابل هرگونه تضعیف و تجزیه کشورهای منطقه مقابله خواهد کرد.
ولایتی گفت: تنها راهحل بحران منطقه، صرفا سیاسی است و در این جهت هم، با همکاری کشورهای منطقه و کشورهای علاقهمند به صلح، برای رقم زدن امنیت و ثبات همکاریهای ارزشمندی را انجام دادهایم.
در ادامه این دیدار، «وگر کریستین اسرومن» معاون وزیر خارجه نروژ به دیدارهایش با مقامات ایرانی اشاره کرد و گفت: در طول اقامت در ایران، رایزنیهای خوبی را با مقامات ایرانی انجام دادهایم و وارد فاز جدیدی از همکاریهای اقتصادی نیز شدهایم.
وی افزود: پس از برجام، تجارت و روابط دوجانبه، بهویژه در زمینه اقتصادی، رشد داشته است، بهخصوص که در زمینه نفت و گاز روابط بیشتری وجود دارد.
معاون وزیر خارجه نروژ تصریح کرد: ما علاقهمندیم نظرات شما را در زمینه مسائل منطقهای بدانیم، چراکه ما در مرحله نامطمئنی در جهان و منطقه قرار داریم، بهویژه که آوارگان فراوانی از این منطقه به سمت کشورهای اروپایی آمدند و میدانم که مسائل منطقهای برای شما از اهمیت ویژهای برخوردار است.
نظر شما