تحولات لبنان و فلسطین

مشهد- سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان با اشاره به ظرفیت‌های بالای خراسان رضوی گفت: باید از ارائه کالاهای مصرفی بی‌کیفیت که به اعتبار کشور لطمه می‌زند، پرهیز شود.

 باید از صادرات کالاهای مصرفی بی‌کیفیت که به اعتبار کشور لطمه می‌زند، پرهیز شود

به گزارش قدس آنلاین، سیدمحمد احمدی ظهر چهارشنبه در کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی خراسان رضوی که در دفتر استاندار خراسان رضوی برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، این جلسه را از مهم‌ترین جلسات این استان برشمرد و افزود: اگر تولیدکنندگان خراسان رضوی با همه ظرفیت نیز کار کنند، اما چنین جلساتی نباشد، توفیق چندانی حاصل نمی‌شود.

سفیر ایران در ترکمنستان، رشد کشور را منوط به تقویت بخش خصوصی دانست و عنوان کرد: دولت‌ها اثبات کرده‌اند که تاجر و صادرکننده خوبی نیستند، چراکه تولید با صادرات معنا پیدا می‌کند.

وی با تاکید بر توانمندی و ظرفیت بالای خراسان رضوی ادامه داد: این استان می‌تواند پیشگام و موتور محرکه صادرات به آسیای میانه، قفقاز و آسیای غربی همچون تاجیکستان و افغانستان باشد.

احمدی با اشاره به اینکه طی ۱۶ ماه گذشته به چهار استان کشور سفر کرده‌ام، گفت: هدف از این سفرها و تشکیل جلسات، شناسایی و اطلاع از ظرفیت‌های هر استان و توجیه ترکمنستان برای واردات از ایران است.

وی با بیان اینکه حاضریم، خراسان رضوی را همواره برای برگزاری نمایشگاه ایران در ترکمنستان حمایت کنیم متذکر شد: البته این استان در نمایشگاهی قوی که توانایی رقابت با نمایشگاه‌های ترکیه و چین را داشته باشد، حضور قطعی دارد.

سفیر ایران در ترکمنستان با تاکید بر ضرورت حضور قوی و سالم تجار ایرانی در این کشور اظهار داشت: باید از ارائه کالاهای مصرفی بی‌کیفیت که به اعتبار کشور لطمه می‌زند، پرهیز شود.

وی افزود: با وجود اینکه خراسان رضوی در این خصوص در اولویت قرار دارد، اما باید به گونه‌ای مدیریت شود که از ظرفیت خراسان‌های همجوار و دیگر استان‌هایی که تولیدات با کیفیت‌تری دارند، نیز استفاده شود.

احمدی با اشاره به ظرفیت‌های گسترده گردشگری مرو یادآور شد: این منطقه از ظرفیت بالایی در حوزه گردشگری برخوردار است و می تواند سالی ۲ میلیون بازدیدکننده را به خود جذب کرده، سبب آبروی ایران و رونق زندگی مردم این منطقه شود.

وی با اشاره به سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال یادآور شد: اقتصاد مقاومتی یعنی ما بتوانیم بازارهای کشور هدف را تسخیر کنیم، چرا باید ترکیه در ترکمنستان ۶۰ میلیارد دلار پروژه اجرا کند و ما ۱۰۵ میلیون دلار؟

سفیر ایران در ترکمنستان با بیان اینکه خراسان رضوی یکی از چهار معبر زمینی ما به ترکمنستان و آسیای میانه به شمار می‌رود، گفت: در حوزه گردشگران سلامت، مردم بسیاری از این کشورها به ایران سفر می‌کنند، اما گویا اخیرا هزینه‌های درمانی گران‌تر از قبل با آنها محاسبه می‌شود و برای این گروه از گردشگران، مقرون به صرفه نیست.

وی ضمن بیان اینکه خراسان از ظرفیت پزشکی خوبی برخوردار است که تاکنون توانسته مراجعین کشورهای دیگر را راضی نگه دارد، اضافه کرد: در حوزه‌های مختلف می‌توانیم در ترکمنستان حضور فعال داشته باشیم، البته بخشی از افت تراز تجاری ما به این دلیل است که ترکمنستان اخیرا در برخی عرصه‌ها خودکفا شده، اما هنوز هم در بسیاری از حوزه‌ها نیازهای بسیاری دارد.

احمدی اضافه کرد: به عنوان نمونه در عرصه پتروشیمی، ساخت و ساز و استخراج و اکتشاف نفت اعلام نیاز کرده‌اند و ترجیح آنها هم این است با ما همکاری کنند، اما عملکرد ما در این زمینه چندان خوب نیست و همواره تلاش کرده‌ایم منافع خودمان را مدنظر قرار دهیم.

وی برپایی نمایشگاه اقتصادی قوی و شرکت در نمایشگاه‌های ترکمنستان را یکی از راه‌های تقویت همکاری‌ها با این کشور عنوان کرد و افزود: مطلوب ما، فروش سالانه یک میلیون دلار کالا به این کشور است که تاکنون اتفاق نیفتاده است.

سفیر ایران در ترکمنستان با بیان اینکه ناتوانی در جذب یکی از مشکلات ما است، گفت: جذابیت بیشتر در منطقه باجگیران،  برخورد  رانندگان و رفتار پرسنل هتل، فرودگاه و ترمینال‌های ما از مواردی است که باید با آموزش بهبود یابد، ما در این زمینه از بی‌نظمی و عدم نظارت رنج می‌بریم، درحالی که کشور مقابل در این حوزه از نظم خوبی برخوردار است‌.

وی با اشاره به تلاش برای ایجاد پنجره واحد گمرکی بیان کرد: تسهیل در صدور ویزا از دیگر مواردی است که در دستور کار قرار دارد و تلاش ما این است که بتوانیم ویزای ۶ ماهه صادر کنیم، ترکیه سالی ۳ میلیون گردش ایرانی جذب می‌کند چراکه از محل ویزا پول نمی‌گیرد و گردشگر را معطل نمی‌کند.

احمدی با اشاره به علاقه ترکمنستان به همکاری با ایران عنوان کرد: ترکمنستان،  به دنبال همکاری و برقراری روابط تجاری با ایران است، ما در این زمینه کارشکنی نمی‌بینیم، در دولت این کشور تغییرات زیاد بوده، اما ما در سطح کلان باید مساله را حل کنیم.

وی با اشاره به موضوع تهاتر گفت: بحث تهاتر کاملا صحیح است اما مشکلاتی در این زمینه وجود دارد که به وزارت نفت مرتبط می‌شود، ما می توانیم از محل تهاتر در خراسان رضوی رونق خوبی ایجاد کنیم.

سفیر ایران در ترکمنستان بیان کرد: ترکمنستان به میزان ۵۰۰ میلیون دلار از ما درخواست مصالح ساختمانی داشته است که ما در صورت رفع مشکلات موجود می‌توانیم این نیاز را تامین کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.