تحولات منطقه

اهواز_ آتش زدن مزارع پس از برداشت آتش زدن بقایای گیاهی است.

آتش زدن مزارع پس از برداشت اثرات سوء زیست محیطی دارد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان با اعلام این خبر گفت : آتش زدن مزارع پس از برداشت در اصل آتش زدن بقایای گیاهی است و علاوه بر اثرات سوء زیست محیطی باعث ضرر و زیان زیادی به خاک زراعی می شود و با آتش زدن علاوه بر اینکه بخش مهمی از گیاه را که می تواند در میان مدت تبدیل به موموس بشود باعث افزایش بیلان خاکها گردد و باعث شود جانداران مفیدی که در سطح خاک زندگی می کنند و نقش حیاتی و مهمی را که در چرخه مواد در طبیعت دارند از بین بروند و بتدریج این کار باعث می شود با کمبود حاصلخیزی خاک مواجه شویم.

محمد قاسمی نژاد با بیان این مطلب که آتش زدن مزارع موجب کاهش عملکرد محصول می شود افزود: در این راستا سازمان جهاد کشاورزی توافقاتی با دستگاهها و سازمانهای ذیربط انجام داده تا قانونی  الزام آور تنظیم گردد   و مانع انجام این کار توسط کشاورز شودو بدین صورت  از پیامدهای  سوء  آتش زدن مزارع جلوگیری شود.

وی اظهار داشت : هم اکنون زمان برداشت محصولاتی چون کلزا و گندم می باشد و کشاورز می تواند در فاصله بین برداشت محصولات پاییزه و کشت تابستانه   می تواند با کشت محصولاتی همچون ماش  علاوه بر کمک به حاصلخیزی خاک  منفعت مالی هم برای آنها بدنبال خواهد داشت.

قاسمی نژاد تصریح نمود : در کشاورزی حفاظتی باید ۳۰ درصد بقایای محصول قبل  روی خاک باقی بماند و با این ۳۰ درصد مدیریت بقایای گیاهی، مدیریت حاصلخیزی خاک، عوامل زیان رسان و مدیریت خاک ورزی حفاظتی چهار مقوله ای هستند که در آن سیستم کشاورزی حفاظتی و کشاورزی پایدار برنامه ریزی شده است.

معاون بهبود تولیدات  گیاهی  به کشاورزان هشدار داد  و آنان را از آتش زدن مزارع پس از برداشت منع نموده و گفت : زمین انفال می باشد و سرمایه ملی است و این زمین باید نسل های آینده را هم نان بدهد و اگر مزارع پس از برداشت محصولات آتش زده شود و به اصول کشاورزی حفاظتی و پایدار توجه نشود به نسل های آینده خیانت شده است.

قاسمی نژاد افزود: به کشاورزان توصیه می شود بجای سوزاندن مزارع، ۵۰ کیلو در  هر هکتار کود ازته یا کود اوره را در خاک بریزند و آبیاری کنند و این امر تجزییه مواد کاه و کلش را تسریع می کند در نتیجه گیاه دچار کمبود عناصر غذایی نخواهد بود ضمن اینکه این بقایای گیاهی به نوعی حدود ۳۰ درصد در مصرف انرژی و آب صرفه جویی می کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.