به گزارش قدس آنلاین، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان با اعلام این خبر گفت : آتش زدن مزارع پس از برداشت در اصل آتش زدن بقایای گیاهی است و علاوه بر اثرات سوء زیست محیطی باعث ضرر و زیان زیادی به خاک زراعی می شود و با آتش زدن علاوه بر اینکه بخش مهمی از گیاه را که می تواند در میان مدت تبدیل به موموس بشود باعث افزایش بیلان خاکها گردد و باعث شود جانداران مفیدی که در سطح خاک زندگی می کنند و نقش حیاتی و مهمی را که در چرخه مواد در طبیعت دارند از بین بروند و بتدریج این کار باعث می شود با کمبود حاصلخیزی خاک مواجه شویم.
محمد قاسمی نژاد با بیان این مطلب که آتش زدن مزارع موجب کاهش عملکرد محصول می شود افزود: در این راستا سازمان جهاد کشاورزی توافقاتی با دستگاهها و سازمانهای ذیربط انجام داده تا قانونی الزام آور تنظیم گردد و مانع انجام این کار توسط کشاورز شودو بدین صورت از پیامدهای سوء آتش زدن مزارع جلوگیری شود.
وی اظهار داشت : هم اکنون زمان برداشت محصولاتی چون کلزا و گندم می باشد و کشاورز می تواند در فاصله بین برداشت محصولات پاییزه و کشت تابستانه می تواند با کشت محصولاتی همچون ماش علاوه بر کمک به حاصلخیزی خاک منفعت مالی هم برای آنها بدنبال خواهد داشت.
قاسمی نژاد تصریح نمود : در کشاورزی حفاظتی باید ۳۰ درصد بقایای محصول قبل روی خاک باقی بماند و با این ۳۰ درصد مدیریت بقایای گیاهی، مدیریت حاصلخیزی خاک، عوامل زیان رسان و مدیریت خاک ورزی حفاظتی چهار مقوله ای هستند که در آن سیستم کشاورزی حفاظتی و کشاورزی پایدار برنامه ریزی شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی به کشاورزان هشدار داد و آنان را از آتش زدن مزارع پس از برداشت منع نموده و گفت : زمین انفال می باشد و سرمایه ملی است و این زمین باید نسل های آینده را هم نان بدهد و اگر مزارع پس از برداشت محصولات آتش زده شود و به اصول کشاورزی حفاظتی و پایدار توجه نشود به نسل های آینده خیانت شده است.
قاسمی نژاد افزود: به کشاورزان توصیه می شود بجای سوزاندن مزارع، ۵۰ کیلو در هر هکتار کود ازته یا کود اوره را در خاک بریزند و آبیاری کنند و این امر تجزییه مواد کاه و کلش را تسریع می کند در نتیجه گیاه دچار کمبود عناصر غذایی نخواهد بود ضمن اینکه این بقایای گیاهی به نوعی حدود ۳۰ درصد در مصرف انرژی و آب صرفه جویی می کنند.
نظر شما