به گزارش قدس آنلاین، پایگاه صهیونیستی "جروزالم پست" (jpost) با انتشار گزارشی به بررسی لایحه تحریم های جدید ضد ایرانی سنا پرداخته و آن را آزمایشی جدی برای توافق هسته ای و ابزاری برای جنگ با ایران در دست ترامپ، معرفی کرده است.
در این گزارش آمده است:
«پنج شنبه هفته گذشته کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا لایحهای را تصویب کرد که ایران را به خاطر برنامه موشکهای بالستیک این کشور، کمکرسانیهای نظامی و برونمرزی به گروههای تروریستی و شبهنظامی و فعالیتهای سپاه پاسداران، تحریم اقتصادی و تسلیحاتی میکند. این طرح که "مقابله با اقدامات بر هم زننده ثبات توسط ایران در سال ۲۰۱۷" نام گذاری شده است، اقدامات غیر هسته ای ایران را هدف می گیرد.
چندین نهاد و اشخاصی که در فعالیت های غیر هسته ای ایران دخیل هستند -برنامه موشکی و جنگ نیابتی این کشور- و هدف این لایحه قرار می گیرند، در برنامه هسته ای این کشور نیز درگیر هستند و با وجود آنکه پس از توافق هسته ای تحریم های آن ها لغو شده بود، بار دیگر با تحریم رو به رو خواهند شد. به همین خاطر است که این لایحه چالشی برای قانونگذاران است تا تحریم های جدید را از تحریم ها گذشته تفکیک کنند و همچنین در صورتی که دولت ترامپ تصمیم به حمایت از این لایحه و تبدیل آن به قانون داشته باشد، می تواند با یک بحران دیپلماتیک با ایران مواجه شود.
کاخ سفید به صورت شفاف از این لایحه حمایت نکرده است اما در مواضع مختلف عنوان کرده است که قصد "منزوی" کردن ایران و مقابله با "رفتارهای بدخواهانه" این کشور را دارد.
سناتور باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی سنا با اشاره به ضرورت تصویب این طرح می گوید: "ما دیگر نمی توانیم اجازه دهیم که توافق هسته ای ایران، سیاست های آمریکا در سراسر خاورمیانه را تعیین کند؛ فعالیتهای خودسرانه ایران از زمان اجرایی شدن توافق هسته ای رو به فزونی است و وضع این تحریمهای جدید به دولت ترامپ اختیارات و ابزارهای بیشتری را برای پاسخگو ساختن ایران می بخشد. "
سناتور بن کاردین از مریلند، که از دموکراتهای حامی لایحه است میگوید: "این لایحه صد درصد با تعهدات ایالاتمتحده تحت توافق هستهای با ایران سازگار است؛ ایران کشوری نیست که خواهان پیروی از هنجارهای اجتماعی باشد. "
اما در مقابل این نظرات نیز مخالفانی وجود دارند؛ شورای ملی ایرانیان آمریکا، که از حامیان سرسخت توافق هسته ای بوده، درباره این لایحه عنوان می کند که گروه دوحزبی سنای آمریکا "تصمیم دارد که ابزاری جدید برای از بین بردن توافق هسته ای و ورود به جنگ با ایران، در اختیار دونالد ترامپ قرار دهد. "
همچنین جان کری، وزیر خارجه دولت باراک اوباما، یک روز قبل از تصویب این لایحه در کمیته روابط خارجی سنا گفت که وضع تحریمهای جدید علیه ایران میتواند مخرب باشد. او با استناد به نتیجه انتخابات اخیر در ایران گفت که انتخاب حسن روحانی توسط مردم ایران «یک رفراندوم» در حمایت مردم این کشور از برجام است. کری با تاکید بر اینکه لایحه تحریمهای جدید علیه ایران "تأثیر بالقوه بر توافق هستهای" دارد، گفت: "الان وقت تحریمهای جدید علیه ایران نیست. "
با این وجود، لایحه مذکور از سوی دموکرات ها که حامیان اصلی توافق هسته ای بوده اند، پشتیبانی شده و بسیاری از سازمان های یهودی-آمریکایی و حامیان اسرائیل از جمله آیپک (کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل) نیز از این لایحه حمایت کرده اند. »
منبع: جام نیوز
نظر شما