به گزارش قدس آنلاین، دلاور بزرگنیا پیش از ظهر دوشنبه در جلسه ستاد خدمات سفر مازندران که در سالن شماره یک استانداری برگزار شد، اظهار کرد: ۷۶ طرح ضربتی اشتغالزایی را سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در قالب تفاهمنامهای که با بنیاد مسکن و وزارت کشور دارد، از یک تا سه روستا را در هر استان بهعنوان پایلوت اشتغال روستایی یا بومگردی اعلام کرد.
وی افزود: این روستاها در مازندران شامل آسیابسر بهشهر، کندلوس نوشهر و جنترودبار رامسر است که در چند حوزه طرح ضربتی از جمله اشتغال، گردشگری، تولیدات روستایی، صنایع دستی، ساماندهی بافت با ارزش اقامتی و تاریخی و آثار قابل حمایت در حوزه میراث فرهنگی میتوان به آن توجه کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: بحث توانمندسازی و آموزش به دهیاران را نیز داریم که با توجه به شرایط عنوانشده، در جنترودبار آمادگی بیشتری وجود دارد.
این مسؤول بیان کرد: اجرای تور طبیعتگردی، جشنوارههای آیین سنتی و بومی محلی و ترویج غذاهای سنتی را داریم، همچنین ثبت بافت با ارزش روستا در دستور کار است و تا دو ماه آینده میتوانیم پیشرفت خوبی را در این روستاها داشته باشیم و اینکه چه تعداد اشتغال و چه تعداد فعالیت میتوانیم ایجاد کنیم نیز مدنظر است.
بزرگنیا ادامه داد: سرویس بهداشتی مناسب و مرمت آثار تاریخی را نیز برای سه روستای عنوانشده در نظر داریم، این طرح ضربتی بهعنوان پایلوت است و در مجموعه استان از قبل این بستر فراهم شده و عملکرد روستاهای جنترودبار، آسیابسر و کندلوس را در قالب تفاهمنامه پیگیری میکنیم اما هر روستایی که آمادگی داشته باشد، این اقدامات را برای آن انجام میدهیم.
دبیر ستاد خدمات سفر مازندران گفت: چهارمین جشنواره مشارکت ملی گردشگری با رویکرد مهماننوازی در بخشهای عکس، فیلم، ایده و سفرنامهنویسی است که تا ۳۱ مردادماه مهلت ارسال این آثار است.
کمیته گردشگری روستاها تشکیل شود
مدیرکل امور روستایی استانداری مازندران نیز اظهار کرد: به دهیاران اعلام شده است که در بحث پسماندها توجه داشته باشند.
جانالله عبدی گفت: بیشترین پیک مسافر را در شهرهای ساحلی داریم و البته بیشترین انباشت زباله نیز در این روستاها است و دهیاریها باید توجه بالایی به این بخش داشته باشند.
وی پیشنهاد داد که کمیته گردشگری در سطح بخشها را نیز برای ساماندهی مسافران تشکیل بدهیم تا جاذبههای گردشگری و زیرساختهای مناسب را معرفی کنیم.
عدالت در تشویقها رعایت شود
مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران نیز در این جلسه اظهار کرد: طرح آرامش بهاری را در تابستان، خیمههای معرفت را در رمضان و نشاط معنوی را نیز در تابستان داریم، تنها ۳۰۰ مبلغ را برای خیمههای معرفت در سراسر استان اختصاص دادیم.
حجتالاسلام ستار علیزاده بیان کرد: با وجود اینکه سالها است مشکل مساجد بینراهی عنوان میشود اما این مشکل حل نشده است، خادمان مسجد بحث حقوق را عنوان میکنند و باید از آنها حمایت شود تا انگیزهای برای خدمت داشته باشند.
وی گفت: در طرح تشویقها نیز عدالت رعایت نمیشود، هر چند بحث مادی عنوان نمیشود اما همه باید دیده شوند حتی برای تشویق نیز باید کمیتهای تشکیل شود، افرادی که ۱۶ روز در نوروز حتی یکروز هم تعطیل نیستند، باید دیده شوند.
منبع: فارس
نظر شما