به گزارش قدس آنلاین، دکتر سورنا ستاری در مراسم انعقاد قرارداد سرمایه گذاری برای شش اختراع که در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: خوشحالم از اینکه در حوزه اختراعات اتفاقاتی در حال رخ دادن است زیرا تا قبل از اینها مخترعان تجربه های خوبی در راستای اجرایی سازی ایده های خود نداشتند ولی اکنون این موضوع به خوبی برای آنها محقق شده است.
وی اظهار داشت: همچنین تا قبل از اینها بنیاد ملی نخبگان با وجود اینکه بودجه های خوبی برای مخترعان داشته اما نتوانسته بود برای مخترعان اقداماتی را به نتیجه برساند و این موضوع اکنون در حال رخ دادن است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه در همه جای دنیا این گونه است که یک مخترع باید فرایند تجاری سازی ایده و اختراع خود را طی کند اظهار داشت: البته لازم است برای تجاری سازی یک ایده و محصول بخش خصوصی به میان آید. همچنین مهمتر از اینها ایجاد یک محیط کسب و کار برای آنها است.
وی با تاکید بر اینکه باید پایه اقتصادی کشور نیروهای انسانی نوآور باشد، خاطرنشان کرد: می بایست صندوق های خطرپذیر و بخش خصوصی در این زمینه حضور داشته باشند تا خروجی شرکت های دانش بنیان محصولاتی برپایه دانش باشد.
ستاری با بیان مثالی اظهار داشت: تمام تلاشها بر این بوده که شرکت ها بتوانند محصولات خود را تولید و به مرحله تجاری سازی برسانند به طوری که یکی از همین شرکت ها در همین تاریخ در سال گذشته ارزشی نداشته اما اکنون ارزش همان شرکت برابر با ۱۵۰ میلیون دلار است؛ این شرکت ها دارایی فیزیکی ندارند اما نیروهای انسانی نوآوری در آن فعالیت می کنند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص بازار دارایی فکری گفت: در سال گذشته زمانی که این موضوع مطرح شد مخالف بودم زیرا معتقدم بودم این بازار دارایی فکری برای ساختارهای فکری ما خیلی زود است اما اکنون که این فستیوال ها برگزار شده نتیجه خوبی داشته.
وی اظهار داشت: تاکنون ۲۰۹ اختراع در فهرست عرضه بازار دارایی فکری قرار گرفته و ۱۰ قرارداد سرمایه گذاری در اختراعات به ارزش بیش از ۸۰ میلیارد ریال منجر شده است.
ستاری افزود: همچنین پیش قرارداد بیش از ۵ اختراع در جریان برگزاری این فستیوال ها نهایی شده است و اکنون هم قرارداد سرمایه گذاری ۶ اختراع منعقد میشود.
وی با تاکید بر اینکه این موضوع بستری را فراهم آورده که سرمایه گذاران به اختراعات اعتماد کنند اظهار داشت: ما هم تاکنون سعی داشته ایم مخترعان را درگیر وام و ضمانت نامه نکنیم.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به حمایت معاونت علمی از ثبت اختراج خارجی گفت: در صدد هستیم که اگر متقاضی برای ثبت اختراج خارجی وجود داشته باشد را حمایت و کل هزینه های این فرایند را تقبل کنیم.
ستاری با اشاره به اهمیت ثبت اختراع خارجی گفت: این موضوع می تواند زمان بر و هزینه بر باشد ولی برای رقابت با بازارهای خارجی لازم است.
به گفته وی ما کار جدیدی در بازار دارایی فکری آغاز کرده ایم و آن هم این است که محصولات شرکت های دانش بنیان در بازار بورس قرار بگیرند. بنا داریم این موضوع را فعال کنیم.
نظر شما