قدسآنلاین- گروه استانها- اکبر بابایی مفرد: بیش از ۱۳ سال از کلنگزنی سد کمندان میگذرد، این سد که در سال ۸۳ کلنگ احداث آن بر زمین زده شده همچنان وعدههای مسئولین نیز همزمان در قبال اهالی روستا بر زمین مانده و خلف وعدهها مشکلاتی زیادی از جمله مشکلات زیست محیطی برای اهالی روستای توریستی "کمندان" ایجاد کرده است.
روستای کمندان از توابع شهرستان ازنا با وجود تونل برفی و چشمهساران فراوان یکی از روستاهای توریستی لرستان به شمار میرود اما متأسفانه آنطور که باید این روستای توریستی برای بسیاری از مردم ایران معرفی نشده است.
پیروز دهقانی، دهیار روستای کمندان در خصوص بلاتکلیفی اهالی روستا به خبرنگار قدسآنلاین گفت: خواه یا ناخواه در راستای اجرای سد کمندان این روستا تخلیه خواهد شود و به همین خاطر امسال ۱۳ سال است که به خاطر جابهجایی هیچگونه خدماتی به اهالی روستا تعلق نگرفته است.
دهقانی با اشاره به اینکه جاده دسترسی روستا به خاطر اجرای سد تخریب شده است، افزود: ده سال است که قول دادهاند جادهی دسترسی روستا به مانند روز اول آسفالت شود اما هنوز این مهم صورت نگرفته است.
منازل مسکونی بهخاطر انفجارهای متعدد دوامی ندارند
وی با بیان اینکه خانههایی که در نزدیکی محل اجرای پروژه سد هستند به خاطر انفجارهای متعدد دیگر دوامی ندارند، ادامه داد: دیوارههای خانهها ترکهای بزرگی برداشتهاند که هر لحظه ممکن است بر سر اهالی آوار شوند.
دهیار کمندان با اشاره به اینکه اجازه ساخت و ساز جدید هم نداریم، اظهار کرد: از حیث داشتن آب شرب سالم و بهداشتی نیز محروم هستیم و میتوان گفت که آلودهترین آب شرب را داریم، اعلام نظر کارشناسان بهداشت در زمینهی آلوده بودن آب شرب این روستا صدق میکند.
دهقانی همچنین از عدم اجرای طرح هادی روستایی به خاطر اجرای سد گلایه کرد و گفت: در این روستا امکانات محدودی وجود دارد که این کم توجهیها شایسته یک روستای مهم و توریستی نیست.
موج بیکاری در بین جوانان روستای کمندان
وی ساختمان فیزیکی مدرسه این روستا را نیز فاقد ایمنی دانست و بیان کرد: دانشآموزان کمندان در مقاطع دبستان و راهنمایی و در دو شیفت در همین روستا تحصیل میکنند و برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر باید به شهر ازنا مراجعه نمایند و این موضوع هم اضطراب و نگرانیهایی برای خانوادهها ایجاد کرده است.
دهقانی روستای کمندان را در زمره روستاهای پرجمعیت شهرستان ازنا برشمرد و گفت: با توجه به ازدیاد جمعیت، جوانان روستا با بیکار دست و پنجه نرم میکنند، با کلنگزنی سد در این روستا امیدوار بودیم که نیروهای جوان در این پروژه مشغول به کار شوند اما متأسفانه بالغ بر ۲۵۰ نفر مشغول در این سد تعداد انگشت شماری از نیروهای روستا در آن کنار میکنند و عمدهی نیروها عملاً غیر بومی و حتی غیرلرستانی هستند.
دهیار روستای کمندان از بلاتکلیفی خانه بهداشت روستا به این خاطر که بهورز آن بازنشسته شده و فعلا بهورز برای آن تعیین نشده است سخن به میان آورد و گفت: در حالی که یک نفر نیروی بهورز در خود روستا زندگی میکند اما مسئولین بهداشت با خدمت وی در خانه بهداشت روستا موافقت نمیکنند، نیروی بومی خودمان با توجه به تخصصی که دارد بایستی خانهنشین باشد، در این زمینه هم حق را از ما گرفتهاند.
وی نداشتن پوشش دیجیتال و قطع مسابقات مهم فوتبال از تلویزیون، ضعف پوشش مخابراتی و اینترنت همراه اول و عدم پوشش خطوط ایرانسل را از دیگر مشکلات روستا عنوان کرد و اظهار داشت: تمامی روستاهای اطراف از نعمت گاز برخوردارند اما به خاطر اجرای سد مردم کمندان از این نعمت هم محروم ماندهاند.
دهقانی با اشاره به اینکه عمر مفید یک فرد ایرانی بین ۴۰ تا ۵۰ سال است و با وجود این همه مواد غذایی شیمیایی که روزانه مصرف میکنیم عمر مفید و امید به زندگی هر روز کمتر میشود، افزود: بعد از ۱۳ سال بلاتکلیفی اهالی روستای کمندان اگر قرار باشد به صورت جدی این پروژه تکمیل شود چندین سال دیگر طول خواهد کشید، مگر اهالی این روستا چند سال دیگر قرار است زنده بمانند که بخواهند در آینده از امکانات رفاهی که حق هر ایرانی ست استفاده کنند، به بهانه احداث سد در حق مردم این روستا کم لطفی شده است.
نظر شما