به گزارش قدس آنلاین، دکتر عطاءالله کوهیان اظهارداشت: با توجه به افزایش تعاملات بینالمللی در چندین سال اخیر بحث مرجع ملی (هماهنگ کنندههای ملی) از دوسال پیش آغاز شد و وزارت علوم به عنوان سیاستگذار نظارت کننده برتمام فعالیتها و دانشگاهها به عنوان مجریان آن تعیین شدند.
وی افزود: تعاملات بینالمللی یک جاده دو طرفه بوده و با بررسیهایی که انجام شده یک تعداد کشور اروپایی مانند آلمان، فرانسه، اتریش، ایتالیا، سوئد و مجارستان برای همکاری شناسایی شدهاند و یکی از دلایل انتخاب دانشگاه یزد به عنوان مرجع ملی همکاریهای ایران و مجارستان این بود که سفیر مجارستان یزدیتبار بوده و با دانشگاه یزد تعاملاتی داشته است.
دکتر کوهیان با اشاره به بحث موازیکاریها در تعاملات بینالمللی گفت: یکی از اهداف ایجاد مراجع ملی هماهنگ کردن تعاملات بینالمللی دانشگاهها با کشورهای مختلف و جلوگیری از موازیکاریها بوده است.
وی خاطرنشان ساخت: ما ابتدا باید پتانسیلهای موجود در کشور مجارستان را شناسایی کنیم، درواقع عدم شناخت پتانسیلها باعث میشود به نتایج مطلوب نرسیم.
کوهیان تصریح کرد: در سه سال اخیر در زمینه بینالملل در وزارت علوم تلاشهایی صورت گرفته است و پتانسیلهایی ایجاد شده و چندین برنامه مد نظر قرار گرفته شده است.
این مسئول خاطر نشان ساخت: از جمله برنامههای مورد تایید وزارت علوم بحث انجام پروژههای مشترک بوده و در واقع پروژههای مشترک باید پروژههایی باشند که مورد نیاز ما باشند و منفعتهایی برای کشور داشته باشد.
وی افزود: حضور هر ۱۴ عضو این کارگروه نشان دهنده میزان بالای پیشرفت کارگروه است. تنها کارگروهی که امسال دومین نشست خود را برگزار می کند کارگروه مجارستان است و جای تبریک دارد.
معاون مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی وزارت علوم گفت: چند محور وجود دارد که می توان آنها را در نشست با اعضای هیأت مجارستان مورد بررسی قرار داد و این محورها عبارتند از: همکاری با اتحادیه اروپا، اعلام موراد مصداقی و عینی که بتواند خط مشی آینده را مشخص کند، ایجاد شعبه دانشگاههای خارجی در ایران و بالعکس.
وی، تبادل دانشجو، استفاده از ظرفیتهای علمی، تبادل استاد و .... را از جمله مواردی برشمرد که دانشگاههای دو کشور میتوانند در مورد آن همکاری داشته باشند.
قائم مقام وزیر در امور بینالملل با اشاره به اینکه کشور ایران دارای نخبگان بسیاری است و ایران به نخبهپروری در جهان شهرت دارد، افزود: دانشجویان ایرانی در زمره بهترین دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه های خارجی هستند و باید از ظرفیت آنها نیز در تقویت روابط دانشگاهها با یکدیگر استفاده کرد.
در این مراسم علاوه بر امضای یادداشت تفاهم میان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با وزارت منابع انسانی مجارستان، مهمانان این مراسم از دانشکده مهندسی مکانیک، مرکز نوآوری و فناوری دانشگاه یزد نیز بازدید کردند.
نظر شما