به گزارش قدس آنلاین، محمدرضا حکیمی در جمع دانش آموزان دبیرستان دخترانه حاج احمد فلاح با اشاره بر اهمیت آب درپیدایش تمدن های اولیه بشری اظهارداشت: کشور ایران به عنوان یکی از کشورهای خشک و نیمه خشک جهان می باشد و در منطقه خاورمیانه از جمله کشورهایی است که با بحران آب روبرو است.
حکیمی مهم ترین علل کم آبی در کشور را موقعیت جغرافیائی، شرایط اقلیمی کشور و برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی برشمرد و ادامه داد: حدود ۸۵ درصد از مساحت کشور خشک و بیابانی است و متوسط بارندگی کشور یک سوم متوسط بارندگی جهانی و همچنین میزان بارندگی استان حدود ۹۳ میلیمتر می باشد که حدودا معادل ۴۰ درصد متوسط کشور است.
این مقام مسئول افزود: استان یزد یکی از کم باران ترین استانهای کشور به شمار می رود و به همین دلیل فاقد آب سطحی بوده و بیشترین نیازهای استان از منابع آب زیرزمینی تأمین می شود.
حکیمی میزان تبخیر دراستان را ۳۱۹۳ میلیمتر اعلام کرد و گفت: تعداد منابع آبی استان ۳۸۷ دهنه چشمه ۲۶۳۰ رشته قنات و ۳۸۶۳ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق است.
مدیر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای یزد خاطر نشان ساخت: آب های زیرزمینی برای استان جنبه حیاتی دارد و باید در حفظ و حراست از آن تمام تلاش خود را به کار بریم.
وی در مورد سفره های آب زیرزمینی توضیحاتی ارائه و بیان نمود: منابع آب زیرزمینی نامحدود نیست و در صورتی که بی رویه برداشت شود به اتمام می رسد.
محمدرضا حکیمی خشک شدن قنوات، تغییر کیفیت آب، نشست زمین، بیابان زائی و افزایش ریزگردها را از تأثیر برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی دانست.
مدیر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای یزد در مورد طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی توضیحاتی ارائه و موفقیت این طرح را مشروط به همکاری همه افراد جامعه دانست.
وی در پایان سخنانش تأکید نمود: دانش آموزان باید پلیس آب باشند و اعضای خانواده و اطرافیان را بر صرفه چوئی در مصرف آب سفارش کنند و مسئله آب باید دغدغه عموم مردم باشد.
نظر شما