به گزارش قدس آنلاین، نشست چهارجانبه وزرای خارجه ایران، آذربایجان، ترکیه و گرجستان در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان آغاز به کار کرد.
محمدجواد ظریف، المار محمد یاروف، مولود چاووش اوغلو و میخاییل جانلیدزه وزرای خارجه ایران، آذربایجان، ترکیه و گرجستان بدین منظور بر سر یک میز به گفتوگو نشستند.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که بدین منظور صبح امروز (پنجشنبه) وارد باکو شد، در ابتدای نشست مزبور ضمن قدردانی از مهماننوازی جمهوری آذربایجان برای برگزاری این نشست، بر اهمیت برگزاری چنین نشستی برای تقویت ثبات، امنیت و رونق اقتصادی در منطقه و مقابله با تهدیدات امنیتی مشترک همچون تروریسم و افراطیگری تاکید کرد.
وی کریدور ترانزیتی را کریدور مهمی برای چهار کشور خواند و گفت: ما از این طریق میتوانیم خلیج فارس و از طریق خلیج فارس، اقیانوس هند را به دریای سیاه و دریای مدیترانه ارتباط دهیم و راه بسیار ارزان و سریعی را برای همه کشورهای منطقه و جهان فراهم میکنیم و این دو آبراه مهم یعنی از اقیانوس هند به دریای مدیترانه و دریای سیاه را با ارتباط ارزان، سهل و امن برای ارتباطات بهتر بینالمللی فراهم میکنیم.
ظریف همکاری در بخشهای انرژی، توریسم و ... را از جمله زمینههای همکاری برشمرد که نه تنها به نفع چهار کشور بلکه به نفع امنیت و ثبات منطقه است.
وی به معضل افراطگرایی در منطقه نیز اشاره کرد.
وزرای خارجه چهار کشور در این نشست در خصوص همکاری در راستای تقویت صلح و ثبات و امنیت در منطقه، همکاریهای اقتصادی، حمل و نقل، توریسم، انرژی، مسائل فرهنگی و دیگر موضوعات مورد علاقه به رایزنی خواهند پرداخت.
این نخستین نشست چهارجانبه وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، جمهوری آذربایجان ، ترکیه و گرجستان است .
به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران صبح امروز در بدو ورود به باکو نیز در این باره عنوان کرده بود: این اولین نشست چهارجانبه با حضور ایران، ترکیه، آذربایجان و گرجستان است.
ظریف با بیان اینکه قبلا چندین نشست سه جانبه با آذربایجان و ترکیه داشتیم و اولین بار است که گرجستان به این مجموعه میپیوندد، اظهار داشت: ما همکاریهای متعددی در حوزه انرژی و ترانزیت میتوانیم با گرجستان به صورت چهارجانبه داشته باشیم و همکاریهای دوجانبه خوبی نیز با گرجستان داشتیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی اینگونه همکاریهای چندجانبه منطقهای را مهم خواند هم در جهت سیاست ایران برای داشتن منطقهای قوی و هم در جهت توسعه اقتصادی منطقه و همکاریهای گستردهتر در منطقه.
قرار است ظریف بعد از این سفر به منظور شرکت در نشست سه جانبه وزرای خارجه ایران، روسیه و ترکیه درباره روند آستانه در خصوص اوضاع سوریه به آستانه پایتخت قزاقستان سفر کند.
نظر شما