تحولات منطقه

جوین_ رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان جوین گفت: شهرستان جوین سرزمین علم و فرهنگ بوده و دارای مشاهیر معروف جهامی است، که یکی از این مشاهیر معین الدین جوینی است ودر سده هشتم هجری می زیسته است.

مشاهیر شهرستان جوین را بشناسیم
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، رئیس ادراه میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان جوین  گفت: شهرستان جوین مرکز علم و ادب بوده و مشاهیر معروفی در این منطقه می زیسته اند،  یکی از این مشاهیرو مشایخ و وعاظ معروف ومشهور جوینی، معین الدین جوینی است، که در قرن هشتم هجری قمری در منطقه جوین حشر ونشر داشته است.  

 محسن سلاطینی خاطر نشان کرد: معین الدین جوینی از جمله نویسندگان و شاعران معروف عصر خود بوده است.  

وی تصریح کرد: معین الدین در اشعارش خودرا معین خطاب می کرده و به ندرت معینی تخلص نموده است.  

سلاطینی اظهار داشت:  او را از دولتشاه به بعد همه جا با لقب شعری معینی یاد کرده اند.  

وی اضافه کرد: جوینی  از مشاهیر ادب و شعرای صوفیه می باشد، که نخست علوم ظاهری را از فخرالدین اسفراینی اخذ کرده و سپس داخل حوزه ارشاد شیخ سعدالدین حموی گردیده است و اطلاعات دینی خود را همراه عرفان آمیخته تا سخنش دل نشین گردد.  

رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان جوین گفت: معین الدین تحصیلات اولیه خود را در جوین گذرانده و پس از طی مدارج کمال در علم به شاگردی فخرالدّین بهشتی مؤلف شرح فرایض در آمده و در تصوّف مرید و پیرو خاندان شیخ سعد الدین حموی بوده است.  

سلاطینی افزود: آرامگاه معین الدین جوینی مربوط به دوره صفوی و دوره قاجاریه است و در روستای انداده از توابع بخش مرکزی شهرستان جوین واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۶ شهریور ۱۳۸۳ با شمارهٔ ثبت ۱۱۱۲۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده  است.  

وی یاد اور شد: کتاب نگارستان از معروفترین آثار معین الدین جوینی می باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha