تحولات لبنان و فلسطین

۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۶
کد خبر: 601685

بخشی از بقایا و تعدادی از قبرهای شهر سوخته در موزه بزرگ خراسان واقع در کوهسنگی مشهد در معرض دید گردشگران قرار گرفته است.

نمایش شهر سوخته در موزه بزرگ خراسان

به گزارش قدس انلاین بهاره مقدم، کارشناس موزه بزرگ خراسان  اظهار کرد: شهر سوخته جزو اولین تمدن‌های جهان به‌شمار می‌رفته که البته منظور ما از تمدن شهرنشینی است و این یعنی آن‌ها جزو اولین مردمانی بودند که در کنار یکدیگر و در وسعت زیاد زندگی می‌کردند.

وی با بیان اینکه زنان شهر سوخته به لحاظ ظاهری به خودشان اهمیت زیادی می‌دادند، خاطرنشان کرد: اشرافی‌گری در آنان نمود دارد که این امر را می‌توان از قبورشان و ابزاری و زیورآلاتی که در قبر این زنان کشف شده است دریافت.

کارشناس موزه بزرگ خراسان با اشاره به زنی که در شهر سوخته از چشم مصنوعی استفاده می‌کرده است، گفت: این زن چشم خود را از دست داده بوده و برای اینکه زیبایی چشم‌اش حفظ شود از چشم مصنوعی استفاده کرده است.

وی ادامه داد: هوشمندانه بودن این اقدام در موادی است که استفاده شده است، آن‌ها از قیر، ورقه‌های طلا که خاصیت ضدالتهابی دارد و پی که چربی داشته استفاده کردند.

مقدم با تاکید بر اینکه زنان شهر سوخته به خود اهمیت زیادی می‌دادند گفت: این زنان در کنار مردان کار و فعالیت اجتماعی و حتی بازرگانی می‌کردند، استفاده از شانه معرق در انسان‌های پنج هزار سال قبل تاییدگر این امر است.

وی با اشاره جمجمه یک پسر 14 ساله دیگر گفت: بر روی سر این فرد عمل جراحی انجام گرفته است زیرا جمجمه این پسر بعد از باز شدن جوش خورده است و پس از آن زنده مانده است.

کارشناس موزه بزرگ خراسان به ظرف سفالی که تصویر گوزن بر روی آن وجود دارد اشاره کرد و گفت: این شی اولین انیمیشن جهان است و با حرکت این ظرف، به سرعت گوزن روی آن به حرکت در می‌آید به‌گونه‌ای که حرکت قبلی شباهتی به حرکت بعدی آن ندارد.

وی به ایسنا بیان کرد: اغلب تدفین‌ها در شهر سوخته به شکل جنینی بوده است، یعنی پاها در قسمت شکم جمع می‌شدند، صورت مرده به سمت نور بوده یعنی روزها به سمت نور خورشید و شب‌ها به سمت نور ماه بوده است.

مقدم یادآور شد: خاک سیستان دارای املاح نمک است و آب و هوای آن نیز خشک است که این امر سبب شده است این بقایا برای طولانی مدت باقی بمانند و اکنون نیز این بقایا با خاک سیستان در موزه خراسان قرار گرفتند.

شش زنان و میانگین عمر مردمان شهر سوخته  اظهار کرد: زنان آن‌ها مانند زنان هندی ساری می‌پوشیدند. همچنین متوسط عمر آن‌ها 30 تا 40 سال بوده است که باتوجه به اینکه آن‌ها کار زیاد انجام می‌دادند و زحمتکش بودند عمر مفیدی برای آن‌ها به‌شمار می‌رود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.