معاون سابق فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد با اشاره به 80 سال بایکوت حماسه گوهرشاد، ادامه داد: اگر ما حتی به مبانی دینی و انقلابی هم اعتقاد نداشته باشیم به هویت شهری که معتقدیم، واقعه گوهرشاد یکی از مبانی هویتی معاصر ایران به شمار میرود و مشهد با واقعه گوهرشاد هویت میگیرد.
وی با تأکید براینکه اگر طرفدار هویت شهروندی مردم مشهد هستیم نباید چنین حماسهای را بایکوت و فیلتر کنیم، اضافه کرد: چرا نباید در چنین روزی یاد شهدای مظلوم واقعه گوهرشاد بر درو دیوار شهر زنده نگه داشته شود؟ این سؤال باید پرسیده شود تا روشن شود چه منطقی پشت این نوع رفتارها و رویکردها وجود دارد.
جلیلی در ادامه به موضوع پاسداشت فردوسی نیز اشاره کرد و گفت: در دوره حضور در شهرداری، ساخت مجسمه سیمرغ که از اسطورههای شاهنامه به شمار میرود به یکی از هنرمندان برجسته مشهدی واگذار شد.
معاون سابق فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد با بیان اینکه مجسمه مذکور یکی از بزرگترین مجسمههای کشور است و 14 متر طول دارد، افزود: این سیمرغ اکنون در تپههای وفا درحال نصب است، هنرمند مشهدی در پنجههای سیمرغ یک پهپاد قرار داده بود اما دستور دادند پهپاد را از پنجههای سیمرغ بیرون بکشند! اثر هنری را مُثله کردند که مبادا جناب ترامپ ناراحت شود!
وی بیان کرد: در چنین شرایطی که رییسجمهور اینگونه از مقاومت سخن میگوید و یک اجماع در کشور درحال شکلگیری است، این چه نگاهی است که یک فردوسی و شاهنامهای را مطرح کنیم که از دل آن دشمنستیزی و دفاع از ایران درنیاید؟
جلیلی افزود: مگر فرزندان این ملت که پهپاد را شکار کردند، کار بدی کردهاند؟ آنها رستمهای زمانه ما هستند، چرا باید آنها را انکار، فیلتر و سانسور کنیم؟ این رویکرد، رویکردی نمادین است و این رفتار نشان از یک تفکر غلط، منفعل و غیرخراسانی دارد.
رئیس دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی متذکر شد: خراسانی که سربداران دارد، حماسه گوهرشاد دارد، شهدایی چون کاوه، برونسی، حسین حریری، جواد محمدی و مرتضی عطایی دارد، اجازه نمیدهد یک عده آدم منفل با اندیشههای ذلیلانه بخواهند در هنر، اندیشه و فرهنگ عمومی او تصرف کنند.
نظر شما