تحولات لبنان و فلسطین

نماینده اسبق ایران در اوپک با بیان اینکه قیمت نفت در بلندمدت از ۸۰ تا ۸۵ دلار بالاتر نخواهد رفت، گفت: دنیا در آینده تمرکز جدی بر ال ان جی خواهد داشت.

قیمت نفت در بلندمدت از ۸۵ دلار بالاتر نمی‌رود

به گزارش قدس آنلاین،محمدحسین عادلی در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: اروپا به طور جدی علاقمند است که در برابر محدودیتهای آمریکا مقاومت کند و تمام مقامات اروپایی در کنفرانس های اخیر بین المللی اعلام کرده اند که مصمم هستیم که روابط خود را با ایران حفظ کرده و توسعه دهیم. این در حالی است که مقامات بخش نظارت بر روابط اتحادیه اروپا نیز در سخنرانی از پیش نوشته شده نیز چند جمله به کار برد که در ذهن بسیاری نقش بست، به این معنا که روابط آنها با ایران در چارچوب منافع استراتژیک ملی اروپا تعریف می شود و بر این اساس اجلاس سران اروپا، قانون مقررات منع تعقیب و جریمه شرکتهای اروپایی را انجام خواهد داد.

وی افزود: از دیگر مدیران کل اتحادیه اروپا، اعلام می کردند که در مدت هفته های اخیر، در صندوق ۸۰ میلیارد دلار مربوط به شرکتهای کوچک و متوسط اروپا، ایران را اضافه کرده ایم و در نتیجه از کارآفرینان ایرانی و خارجی درخواست می کنیم که از این صندوق و بودجه آن استفاده کنند. تمام اروپایی ها بدون استثنا حق را به ایران می دادند به غیر از حضار عربستان سعودی که با ایران چالش دارند. پس اروپا در مورد روش های دور زدن دلار مصمم است که با ایران کار کند و درخواست برگزاری میزگردهایی دارد.

عادلی گفت: افرادی که در اتحادیه اروپا و ایران در رابطه با روابط دو طرف تصمیم گیری می کنند، نیاز به این دارند که گروهی از بخش خصوصی ایران و اروپا راهکارهای عملی را برای کارهای سرمایه گذاری و تجارت و دلار و یورو بدهند؛ نیاز به این همکاری کاملا حس می شود. پس نکاتی نیز به وزیر امور خارجه نیز ارسال شده است.

آمریکا از یک واردکننده انرژی به یک صادرکننده انرژی تبدیل شده است و دوست دارد که در دنیا، با وجود منابع گازی که دارد، بازیگری نماید. پس کالاهای استراتژیک مثل استعدادها و منابع استراتژیک، مولفه‌های قدرت ملی کشور را می‌سازند و اگر به خوبی تشخیص دهیم، می‌توانیم کارهای مهمی انجام دهیم.

نماینده اسبق ایران در اوپک افزود: امروز بزرگترین صادرکننده ال ان جی جهان قطر است که ۷۵ میلیون تن در بازارهای جهانی که حجم ۲۸۰ میلیون تنی دارد، در حالیکه ایران اگر سرمایه‌گذاری مناسبی در این حوزه انجام داده بود، می‌توانست با قدرت اهرمی آن، وضعیت بهتری را در دوران تحریم رقم بزنیم. این در حالی است که گاز در ایران یک منبع استراتژیک است که اکنون در کشور، تنها به عنوان یک کالای روزمره مورد استفاده قرار می گیرد.

وی تصریح کرد: اروپا مهمترین محلی است که می‌توان در مورد گاز می‌توان در مورد آن صحبت کرد و در مقابل، چین نیز محلی بزرگ برای مصرف است، این در حالی است که وابستگی اروپا در خلال ۲۰ سال اخیر، نسبت به روسیه افزایش یافته است. اکنون بزرگترین تحول در اروپا این است که بزرگترین مخزن گازی اروپا که در هلند قرار دارد، در حال کاهش ذخیره است. همچنین تحول فرانسه نیز مهم است؛ چراکه افزایش گاز را دنبال می‌کنند و البته همین سیاست نیز در انگلیس دنبال می‌شود.

به گفته عادلی، چین نیز تصمیم گرفته که میزان مصرف گاز خود را به شدت بالا برد و البته هند نیز مصرف زغال سنگ را کاهش داده و به سمت گاز پیش می رود. در ژاپن نیز هنوز استراتژی مشخص نیست. این در حالی است که از انرژی هسته ای بیشترین بهره را می برد، از سوی دیگر کره جنوبی نیز به سمت گاز می رود، پس تحولات در بازار گاز تحولات میکس است که برخی از آنها در جهت افزایش و برخی دیگر در جهت کاهش مصرف است.

وی اظهار داشت: اکنون مقدار گاز در دنیا به اندازه کافی است و البته رشد تقاضا برای گاز نیز همچنان ادامه دارد، ولی رشد آن مثل قبل نیست؛ به همین دلیل یک محیط رقابتی شدیدی بین کشورهای صادرکننده و تولیدکننده گاز وجود دارد که از یک جهت خوب است چراکه می تواند با زغال سنگ رقابت کند، پس فرصت برای نفوذ بیشتر گاز در بازارها نیز افزایش می یابد.

عادلی گفت: در ۲۰۴۰ میزان تولید ناخالص داخلی دنیا به ۲۶۷ هزار میلیارد دلار می‌رسد، بنابراین این چشم انداز در برابر ایران قرار دارد؛ پس اگر به درآمد سرانه کشورها نگاه کنیم، به طور متوسط در دنیا ۱۶ هزار دلار است که در سال ۲۰۴۰ به ۲۹ هزار دلار می‌رسد. در حالی که ایران درآمد سرانه ۵ هزار دلار است. این در حالی است که منبع رشد درآمد سرانه، کشورهای آسیایی خواهند بود.

وی افزود: همه پیش بینی کنندگان دنیا معتقدند که تا ۲۰۳۵ تعداد خودروهای الکتریکی به ۵ درصد خودروهای جهان می‌رسد، در عین حال مشاهده می‌شود که خودروهای بنزینی و دیزلی در آینده رشد تولید و مصرف پیدا می کنند، این در حالی است که سهم بیشتری در رشد تولید و مصرف خودروها، مربوط به خودروهای هیبریدی است. این یک محرک برای بازار گاز است. ضمن اینکه محرک دیگر قیمت انرژی است که بر اساس هزینه نهایی کوتاه مدت و بلندمدت محاسبه می شود، پس در مورد نفت علیرغم همه بحث هایی که به خاطر مسائل ایران، وجود دارد، قیمت در محدود ۸۰ تا ۸۵ دلار در هر بشکه قرار خواهد داشت.

عادلی ادامه داد: تقاضا برای انرژی در دنیا تا سال ۲۰۴۰ که محدوده پیش بینی بلندمدت همه موسسات است، ۳۰ درصد رشد خواهد کرد؛ البته الان وابستگی دنیا به انرژی فسیلی ۸۰ درصد است که در این مدت، به ۷۵ درصد خواهد رسید.

نماینده اسبق ایران در اوپک گفت: نیاز به سرمایه گذاری در حوزه گاز بسیار فراوان است و البته میزان تولید در نقاط مختلف رشد خواهد کرد و در واقع سه منطقه در دنیا همچنان در راس قرار خواهند گرفت، یکی سی ای اس، دیگری خاورمیانه و سومین منطقه آمریکای شمالی است. همچنین در حوزه ال ان جی سهم ۲۵ درصدی در اقتصاد دنیا دارد که در آینده به ۴۰ درصد می رسد. این یک اسلحه استراتژیک است و کشورها به این سمت حرکت خواهند کرد.

عادلی گفت: روسیه نیز به ال ان جی رو آورده است و بر این اساس ایران نیز باید به این موضوع توجه کند. پس در نهایت باید به این نکات توجه داشت که گاز یک فرصت بسیار خوبی برای نفوذ بیشتر دارد، در این میان مساله محیط زیست در مورد آن بسیار مهم است و اختلاط آن با انرژی های تجدیدپذیر یک نیاز فنی و اقتصادی است. ضمن اینکه رقابت در حوزه ال ان جی نیز بیشتر خواهد شد، البته تحولات مربوط به نرخ نفت نیز بسیار مهم است.

منبع: مهر

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.