تحولات منطقه

رشت- فرهاد دلق پوش با اشاره به پتانسیل استان در بخش کشاورزی و اهمیت موضوع نرخ گذاری جدید برای خدمات کارخانجات شالیکوبی افزود: با توجه به فصل ارائه خدمات این محصول، نرخ آن به همه کارخانجات ارائه شده که رعایت آن برای تمامی واحدها لازم است.

نظارت بر خدمات شالی کوبی‌های گیلان آغاز شد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از سازمان صنعت معدن و تجارت گیلان ؛ رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان اظهار کرد: امسال نرخ خدمات شالیکوبی بابت خشک کردن و تبدیل هر کیلوگرم شلتوک به برنج سفید مبلغ دو هزار و ۷۵۰ ریال (نقدی) مصوب شده و کشاورزان می توانند در صورت تمایل، برای تبدیل هر یکصد کیلوگرم شلتوک به برنج سفید ، سه کیلو و یکصد گرم برنج پرداخت کنند.

به گفته دکتر دلق پوش، با هماهنگی مدیریت جهاد کشاورزی استان نرخنامه فوق به تمامی دهیاران و کارخانه های شالیکوبی استان اعلام شده و مدیران کارخانجات، باید بنر حاوی اطلاعات مربوط به نرخ نامه را در ورودی کارخانه نصب کنند.

وی با اشاره به اینکه سازمان صنعت، معدن و تجارت ، جهاد کشاورزی و تعزیرات باهم هماهنگ هستند، گفت: اجرای دستورالعمل طرح نظارتی ویژه واحدهای شالیکوبی گیلان تا دهم آبان ماه امسال ادامه دارد و تمامی واحدهای صنفی شالیکوبی موظف به رعایت نرخ های مصوب و نصب بنرهای مشخص با درج قیمت های مصوب بر روی آن و در معرض دید مشتریان هستند.

دلق پوش همچنین صدور فاکتورهای دو برگی را در قبال ارائه خدمات به مشتریان و ارائه نسخه دوم به بازرسان در مواقع مورد نیاز را امری لازم و ضروری برای واحدهای یاد شده ذکر و اضافه کرد: در راستای نظارت بر نرخ های مصوب نیز برنامه ریزی های لازم انجام شده تا در فصل برداشت و ارائه خدمات این گونه واحدها، گشت های مشترک و نظارت با همکاری عوامل نظارتی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و اتحادیه صنف شالیکوبی داران استان با هدف حمایت از حقوق مصرف کنندگان انجام شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان از تمامی کشاورزان و مصرف کنندگان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف در این خصوص و دریافت مبالغی مغایر با نرخ نامه مصوب توسط کارخانه های شالیکوبی استان، موضوع را سریعاً از طریق سامانه ستاد خبری ۱۲۴ اطلاع دهند.

استان گیلان ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیکاری دارد که سالانه یک میلیون و ۱۶۰ تن شلتوک از آن استحصال می شود و از این میزان حدود ۷۵۰ تن برنج سفید با کیفیت بدست می آید.

بیش از ۳۱۷ هزار بهره بردار بخش شالیکاری گیلان فعال هستند.استان گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است و رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولیدکننده برنج بعد از استان مازندران را به خود اختصاص داده است.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر، سپیدرود و خزر جزو رقم های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می شود. بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقم های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می شود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.