تحولات منطقه

وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص محتوای دیدارهایش با جان کری گفت که وزیر خارجه پیشین آمریکا، ایران را به باقی‌ماندن در توافق هسته‌ای تشویق کرده است.

ظریف: جان کری در دیدارهایش ما را به باقی‌ماندن در برجام تشویق می‌کرد/تجارت بدون دلار هم سودآور است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش گروه بین‌الملل قدس آنلاین، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگو با خبرنگاران در نیویورک اعلام کرد که تهران در حال نزدیک شدن به توافقی بر سر فروش نفت به کشورهای اروپایی است، صرف نظر از اینکه ایالات متحده کشورهای دیگر را به خاطر تجارت با ایران به اعمال تحریم تهدید کرده است.

به نوشته نیویورک‌تایمز، سخنان ظریف نشان می‌دهد که وی نسبت به ماه‌های اخیر در خصوص جدا شدن هم‌پیمانان سنتی آمریکا از تلاش‌های ترامپ برای قطع درآمدهای ایران، خوشبین‌تر شده است.

طبق گزارش این نشریه آمریکایی، ظریف همچنین تشدید حملات کلامی ترامپ علیه برنامه موشکی ایران و حمایت تهران از حزب‌الله، حماس و دولت سوریه را رد کرد و در پاسخ به این پرسش که آیا ایالات متحده می‌تواند با افزایش فشارها دولت کنونی ایران را سرنگون کند، خندید.

ظریف در خصوص پرسشی در خصوص احتمال حمله آمریکا به تأسیسات کشورمان گفت: «اگر ایالات متحده باور داشت که در انجام این حملات موفق می‌شود، تاکنون چنین کاری را کرده بود.»

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در خصوص دیدارهایش با جان کری گفت: «آنچه که وی [در این دیدارها] انجام داد تشویق ما به باقی ماندن در توافق بود.»

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین در خصوص ادعاهای نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل گفت که بر این باور است که [مکان مورد ادعای نتایاهو] تأسیسات تمیز کردن فرش‌های ایرانی [قالی‌شویی] است.

وی همچنین از برنامه‌ها و طرح‌های ایران برای دور زدن تحریم‌های آمریکا علیه فروش نفت از سوی تهران و انجام تجارت‌های بین‌المللی با ارزهایی به غیر از دلار آمریکا سخن گفت.

ظریف تصریح کرد که «سازوکار اصلی شامل اجتناب از دلار است»؛ و اینکه کشورهای طرف تجارت در حال انجام ترتیبات لازم برای استفاده از ارزش‌های خودشان برای انجام تجارت‌های دو طرفه است.

طبق گزارش واشنگتن‌پست، وی افزود: «شما می‌توانید از ارزهای خود استفاده کنید ... اجناس را با ارزهای خود بفروشید، اجناس را با ارزهای کشور دیگری بخرید، و در یک دوره زمانی مشخص، با ارزی غیر از دلار تسویه کنید. این کار کاملا ممکن است و حتی ممکن است سودآور باشد.»

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان گفت که اگر سازوکاری که از سوی اروپایی‌ها در حال ایجاد شدن است، اگر کارایی نداشته باشد، ایران ممکن است از توافق هسته‌ای خارج شود.

ظریف در واکنش به اظهارات مقامات آمریکایی علیه نقش‌آفرینی منطقه‌ای ایران به حضور پرشمار پایگاه‌های نظامی آمریکا در اطراف ایران اشاره کرد؛ «ما در منطقه خودمان هستیم. ما به هیچ کشوری یورش نبرده‌ایم. ما نیروهایمان را به هیچ‌کجایی که از ما خواسته نشده اعزام نکرده‌ایم. ما هیچ سرزمینی از هیچ کشوری را نگرفته‌ایم. ما از اندازه کشورمان، جغرافیای آن، و منابع آن راضی هستیم. ما به سرزمین، منابع یا مردم هیچ طرف دیگری چشم ندوخته‌ایم.»

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.