تحولات منطقه

فایننشال تایمز طی گزارشی نوشت رهبر ایران «اقتصاد مقاومتی» را برای کاهش وابستگی به تجارت خارجی و تقویت تولید داخل ایجاد کرده که تبعیت از قوانین بین‌المللی از طریق اقتصاد مقاومتی محقق نمی‌شود.

ملحق شدن ایران به FATF در تقابل با مفهوم «اقتصاد مقاومتی» است
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، ایران به پذیرش مقررات گروه ویژه اقدام مالی نزدیک می‌شود و در عین حال تلاش می‌کند تا کانال‌های بانکی برای صادرات نفت را در مواجهه با تحریم‌ها باز نگاه دارد.

حسن روحانی ‌رئیس جمهور ایران سعی در اصلاح سیستم‌های مالی برای مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریسم برای تبعیت از پیشنهادهای گروه ویژه اقدام مالی دارد.

تبعیت از قوانین جهانی یک اقدام چشمگیر از سوی ایران خواهد بود کشوری که آیت الله خامنه‌ای رهبر ایران مفهوم «اقتصاد مقاومتی» را برای کاهش وابستگی به تجارت خارجی و تقویت تولید داخل ایجاد کرده است.

با توجه به تحریم‌های آمریکا و اینکه دولت ترامپ آماده می‌شود تا این تحریم‌ها را برای متوقف کردن صادرات نفت ایران در ماه نوامبر اعمال کند، ایران تحت فشار قرار دارد تا راه‌های جدیدی برای حفظ ارتباط با سیستم‌های مالی جهانی بیابد.

یک دیپلمات ارشد غربی در تهران گفت: «اگر ایران بخواهد به اقتصاد جهان متصل شود، نیاز دارد تا از قوانین بین‌المللی تبعیت کند... ایران نمی‌تواند از طریق اقتصاد مقاومتی به این امر دست یابد.»

مجلس ایران با تبعیت این کشور از قوانین بین‌المللی در این ماه موافقت کرد.

اما با سخنان آیت‌الله خامنه‌ای که در ماه ژوئن گفت لازم نیست به کنوانسیون‌های بین‌المللی که عمقشان معلوم نیست بپیوندیم، این روند با تاخیر مواجه شد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، قوه قضاییه و برخی از روحانیون ارشد ایران هشدار دادند سازمان‌های غربی نظیر FATF از قوانین خود برای کنترل سیستم مالی استفاده میکنند.

اما تحلیلگران ایرانی می گویند برخی تغییرات در قوانین FATF نگرانی‌ها را پاسخ می‌گوید.

عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه این هفته گفت: «اگر مشکلات بانکی حل شود، بسیاری از موضوعات نفتی نیز حل خواهد شد.»

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.