به گزارش گروه سیاست قدس آنلاین، جمهوری اسلامی ایران در دومین روز از هفدهمین اجلاس دولتهای عضو دیوان کیفری بین المللی (ICC ) که با حضور هیاتهای نمایندگی کشورهای عضو و ناظر در لاهه برگزار شده است، ضمن تشریح دیدگاهها و نظرات خود نسبت به آخرین تحولات و رویکردهای این دیوان از تهدید آمریکا علیه دیوان بین المللی کیفری ابراز تاسف کرد.
علیرضا جهانگیری سفیر جمهوری اسلامی ایران و سرپرست هیات ایرانی شرکت کننده در این اجلاس طی سخنرانی، نظرات و مواضع جمهوری اسلامی ایران را تشریح کرد.
سفیر کشورمان با اشاره به بیستمین سالگرد تصویب اساسنامه دیوان کیفری بین المللی موسوم به اساسنامه رم، تاسیس دیوان کیفری بین المللی را به عنوان یکی از دستاوردهای مهم جامعه بین المللی برای تعقیب، محاکمه و مجازات مرتکبان جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت، جنایت نسل کشی و جنایت تجاوز برشمرد.
وی در ادامه افزود: صلح و عدالت به عنوان دو ارزش مهم جهانی، از طریق دیوان کیفری بین المللی مورد توجه همزمان قرار می گیرد. صلح دائم با استقرار عدالت، معنا و مفهوم می یابد.
جهانگیری تاکید کرد که دیوان زمانی می تواند در راستای اهداف و اصول خود موفق شود که به هیچ عنوان در مظان اعمال استانداردهای دوگانه و عدالت گزینشی قرار نگیرد و به عنوان نهادی قضایی بین المللی، به طور مستقل و به دور از اغراض سیاسی فعالیت کند.
سفیر کشورمان در لاهه با اشاره تلویحی به رویکرد دولت ترامپ و حملات اخیر برخی مقامات آمریکایی علیه دیوان کیفری بین المللی اضافه کرد: متاسفانه علیرغم اهمیت این نهاد قضایی بین المللی ما شاهد اظهارات مخدوش کننده برخی مقامات یکی از دولتها در تضعیف جایگاه دیوان و تهدید قضات و مقامات دیوان به تحریم و بازداشت بوده ایم.
سفیر کشورمان با اشاره به تلاشهای اخیر دیوان کیفری بین المللی برای رسیدگی قضایی به جنایات صورت گرفته در برخی از کشورها اعلام کرد: رسیدگی به وضعیت فلسطین نزد دیوان آزمونی را پیش روی این نهاد بین المللی قضایی قرار داده است و انتظار می رود دیوان پاسخ لازم را برای استقرار عدالت همانند دیگر وضعیتها و پرونده های مطروحه ارائه کند.
سرپرست هیات ایرانی در بخش پایانی سخنرانی خود به فعالیتهای مختلف کشورمان در خصوص دیوان کیفری بین المللی اشاره و بر اهمیت تعاملات بین جمهوری اسلامی ایران و دیوان مزبور تاکید کرد.
وی با تبیین فعالیتهای آموزشی و پژوهشی نهادهای دانشگاهی و حقوقی ایران در تولید ادبیات مربوط به حقوق کیفری بین المللی بویژه دیوان کیفری بین المللی، بر انجام رایزنی های انجام شده بین وزیر امور خارجه و دادستان دیوان و دیدار و ملاقاتهای اعضای کمیسیون حقوقی وقضایی مجلس شورای اسلامی در دیوان اشاره کرد.
کشورهای عضو ضمن ایراد سخنرانی طی دو روز گذشته در این اجلاس با تاکید بر استقلال و بیطرفی و غیر سیاسی بودن دیوان به موضوعاتی مهمی چون ضرورت رسیدگی قضایی به جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و همچنین جنایات جنگی رخ داده در افغانستان، رسیدگی قضایی به جنایات علیه بشریت در رابطه با مسلمانان روهینگیا اشاره کردند.
اجلاس مزبور از ۱۴ آذر آغاز و تا پایان هفته آینده ادامه خواهد داشت.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما