تحولات لبنان و فلسطین

کولاکویچ گفت: باید اذعان کنم که ایران در حال حاضر کیفیت لازم برای قرار گرفتن در بالاترین سطح جهانی را ندارد اما دارای توان و پتانسیل بالایی است که نباید در حال حاضر نتایج کنونی را مورد انتقاد قرار داد.

 ایران کیفیت لازم برای قرار گرفتن در بالاترین سطح جهانی را ندارد

به گزارش گروه  ورزشی قدس آنلاین، پس از پایان رقابت‌های قهرمانی مردان جهان ایگور کولاکویچ سرمربی تیم ملی والیبال ایران طبق قرارداد به کشورش بازگشت تا برای فصل جدید رقابت‌های ملی آماده شود. در این مدت اتفاقات و شایعاتی مبنی بر چگونگی حضور وی در تیم ملی، وضعیت قرارداد، شایعاتی مبنی بر ارسال نامه از سوی فدراسیون ایران به او و مسائل دیگر به وجود آمده بود که سرمربی تیم ملی والیبال ایران در گفت و گویی تفصیلی به تمام این سوالات پاسخ داده است:

 ارزیابی شما از بازیکنان جوان در دو تورنمنت لیگ ملت‌های والیبال و قهرمان جهان چیست؟

ایران دارای بازیکنان جوان پراستعدادی است که برخی از آنان حتی فرصت حضور در لیگ ایران را هم نداشته‌اند چه برسد به تیم ملی. رشد یک بازیکن جوان در طی یک فرآیند اتفاق می‌افتد که مستلزم زمان است. هر چند که می‌دانم نتیجه گرفتن از این بازیکنان صبر و بردباری می‌طلبد و همه بی‌صبرانه منتظر هستند نتایج کسب شده با این بازیکنان را ببینند. ایران قهرمان نوجوانان جهان است که این موضوع بسیار اهمیت دارد و اصلاً نباید دست کم گرفته شود. والیبال ایران محکوم به رشد است و چاره‌ای جز سرمایه گذاری روی این جوانان ندارند. این جوانان، امیدهای آینده والیبال ایران باید تشویق شوند، مورد حمایت قرار گیرند تا اعتماد به نفسی که از قهرمانی نوجوانان در آنان دیده شده، قدرت بیشتری بگیرد تا روزی موفقیت‌های بیشتر آنان با تیم بزرگسالان به بار نشیند. این جوانان علیرغم روبرو بودن با فراز و نشیب‌ها، هرگز از قله پایین نخواهند آمد و هیچکسی قادر نخواهد بود آنان را از این سیر رو به پیشرفت بازدارد. به طور کلی، همه ما مشتاقیم تا پیکان انتقادهایمان را به سمت آنان هدف بگیریم و بعد از انجام یک بازی بد یا حتی انجام یک کار اشتباه خارج از زمین، می‌گوییم که آنان دیگر کارآیی ندارند. این بازیکنان جوانند و همه این موارد طبیعی است و باید در مسیر بالغ شدن آنان اتفاق بیفتد. باید به یاد خودمان بیفتیم که روزی به سن و سال آنان بودیم. اگر بخواهیم عملکرد آنان را در لیگ ملت‌های والیبال و قهرمانی جهان ارزیابی کنم، باید بگویم که از آنان رضایت بالایی دارم. این بازیکنان از فرصتی که در اختیار آنان قرار داده شد، به خوبی استفاده کردند. باید یادآور شوم که سه بازی پایانی لیگ ملت‌های والیبال را با ترکیب جوانان خود و با هدایت کاپیتان معروف به عنوان تنها بازیکن با تجربه در آن ترکیب با پیروزی به پایان رساندیم. مرتضی شریفی، صابر کاظمی، محمدرضا حضرت‌پور، میلاد عبادی پور و حتی علی شفیعی برای اولین بار با هم در ترکیب اصلی تیم در لیگ ملت‌هاقرار گرفتند. ما در شیکاگو، لهستان قهرمان جهان را با نتیجه سه بر صفر با ترکیب جوان خود در حالی شکست دادیم که پوریا یلی پشت خط زن ما بود. بازی با صربستان را با نتیجه نزدیک سه بر دو واگذار کردیم و در روسیه هم با تیم جوان خود، از برزیل نایب قهرمان جهان و قهرمان المپیک در حالی شکست خوردیم که توخته 17 ساله و سایر بازیکنان جوانی که پیش از این از آنان نام بردم را در ترکیب داشتیم. همه این‌ها نشان می‌دهد که ایران دارای بازیکنان جوانی است که تا قله فاصله چندان دوری ندارند اما به زمان نیاز دارند. می‌دانم که گاهی زمان کافی وجود ندارد اما در زندگی هیچ چیزی یک شبه اتفاق نمی‌افتد. باید سرمایه گذاری کرد، کاشت، رشد داد، برداشت کرد و از چیدن میوه ها لذت برد. بازیکنان جوانم در مسابقات قهرمانی جهان هم حضور داشتند و تجربه کسب کردند. تقریباً به همه فرصت بازی داده شد. شفیعی بعد از بازی در لوبیانا برای مدتی طولانی مصدوم شد و روی فرم نبود. سایر بازیکنان هم از آغاز بازی‌های آسیایی به بعد به اندازه کافی تمرین نداشتند. بازیکنان جوان نیاز به تمرین بیشتری دارند تا نبود تجربه آنان از این راه جبران شود. روی هم رفته، من از عملکرد این بازیکنان بسیار رضایت دارم.

آیا از عملکرد تیم در لیگ ملت‌های والیبال و قهرمانی جهان رضایت دارید؟

ایران در جایگاه هشتم رنکنینگ جهانی قرار دارد. باید یاد آور شوم که ایران بالاتر از فرانسه و صربستان در رنکینگ جهانی جای گرفته است. دو تیمی که نتایج بهتری را در تاریخ والیبال جهان در اختیار دارند. ایران اما کشوری است که در سطح جهانی نتایج مهمی را کسب نکرده است. از این رو بی تجربه و نوپاست. اولین مدال جهانی ایران سال گذشته به دست آمد. مدال برنز با یک باخت از برزیل در جام قهرمانان بزرگ قاره‌ها در ژاپن به دست آمد. برای رسیدن به سطحی بالاتر و پایدارتر، تیم ملی ایران باید راه مشخصی را بپیماید و بازیکنان جوان هم از این فراز و نشیب ها بگذرند. باید اذعان کنم که ایران در حال حاضر از کیفیت لازم برای قرار گرفتن در بالاترین سطح جهانی قرار ندارد اما دارای توان و پتانسیل بالایی است که نباید در حال حاضر نتایج کنونی را مورد انتقاد قرار داد. باید بدانید که مسابقات والیبال در جهان از سطح بسیار بالایی در میان ورزش‌ها برخوردار است و همه تیم ‌ای ملی برای رسیدن به بالا ترین سطح سرمایه گذاری می‌کنند. والیبال دیگر فقط در عملکرد خلاصه نمی‌شود. بلکه مبارزه‌ای است هر روزه. بازیکنان در مسابقات مهم رشد می‌کنند و ایران هم به چنین مسابقاتی نیاز دارد. به یاد داشته باشید چقدر زمان، سرمایه گذاری و بردباری صرف شد تا ایران به یک تیم برتر آسیا تبدیل شود. از این رو، از جایگاه نهایی تیم خود در پایان مسابقات رضایت نداشتیم. به عنوان ورزشکارهرگز از جایگاهی به جز مکان اول رضایت نخواهم داشت اما از این نظر که کسب تجربه شد و بازیکنانم پخته تر شدند، خوشحالم چون راه برای کسب نتایج بهتر در آینده هموارتر شده است.

گویا شما در مصاحبه ای اظهار داشته‌اید که می‌خواستید به ایران بیاید و نشست خبری داشته باشید اما ضیایی رضایت نداشت، این موضوع صحت دارد؟

من چنین مصاحبه‌ای نکرده‌ام و چنین حرفی نزدم خصوصا اینکه اسم ضیایی را اصلاً نیاوردم. چنین گفتار و ادعایی شایسته شخصیت من نیست. حقیقت این است که بعد از مسابقات قهرمانی جهان، دقیقا مثل سال گذشته ( پایان جام قهرمانان بزرگ قاره ها در ژاپن و پس از کسب مدال)، پس از مدت زیادی به کشورم طبق توافقی که با فدراسیون والیبال داشتم، بازگشتم. من هرگز کاری را که بر خلاف نظر فدراسیون باشد، نخواهم کرد. قرار بود هر وقت که برنامه‌ای داشتم و من را فراخواندند، به تهران بیایم. مکاتبات من هم طبق معمول با امیر خوش خبر، بهترین سرپرستی که تاکنون با آن کار کرده‌ام، صورت گرفت. وی انسان متعهدی است که بخش مهم و جدا نشدنی در مسیر پیشرفت تیم ملی ایران است. من نهایت اعتماد را به ایشان دارم و هر وقت که فدراسیون ایران از من می‌خواست، در خدمت بودم. فکر می‌کنم چون در قراردادم چند مورد فنی وجود داشت که باید محقق می‌شد، از این رو غیبت من طولانی شد و کسی از من نخواست تا به ایران بیایم. بعد از آنکه آقای خوش خبر از فدراسیون رفت، ارتباطم با فدراسیون قطع شد. هیچکس از فدراسیون به طور رسمی به من اعلام نکرد که ایشان دیگر با فدراسیون والیبال همکاری نمی‌کند. هیچکس با من تماس نگرفت. تصورم این بود کمی تا هماهنگی بیشتر زمان لازم است و من منتظر تماس فدراسیون ماندم. بعد آن که دیدم خبری نشد نامه‌ای را برای ضیایی فرستادم و از اینکه ارتباطم با فدراسیون قطع شده ابراز نگرانی کردم. ترجیح می‌دهم در مورد جزییات صحبت‌هایم با ایشان چیزی نگویم زیرا مربوط به این سوال نمی‌شود. مکاتبات من با ایشان چندان به طول نکشید چون وقتی منتظر جواب به نامه دوم بودم، خبر رسید که ایشان بازنشسته شدند و با فدراسیون والیبال همکاری نمی‌کنند. با حضور آقای داوری به عنوان سرپرست، با فدراسیون والیبال هر روز ارتباط داشتم و اصلاً اطلاعی ندارم تا بگویم که آقای ضیایی تمایل نداشتند من با رسانه‌ها صحبت کنم. دلایل من هم برای نیامدن به تهران ذکر شد که البته دلیل واقعی نیامدنم به تهران برای من پوشیده است. بدون دعوت هم به جایی نمی‌روم و می‌دانم همین فرهنگ در ایران هم وجود دارد.

ضعف‌های تکنیکی و تاکتیکی ایران در این تورنمنت ها چه بوده است؟ چگونه باید رفع شوند تا موفقیت های بیشتری حاصل شود؟

در مورد این مسئله باید کمی صحبت هایم را تعدیل کنم تا برای خواننده قابل درک باشد. تا آنجا که می‌توانم ساده می گویم. از جهت فنی همه بخش ها باید بهبود یابد و به خصوص سرویس و دفاع از جهت تاکتیکی، باید فعالیت های فنی و تاکتیکی در لحظات مهم اجرا شود چون در آن لحظات حساس به دلیل فشار برای کسب نتیجه، بازیکنان به عناصر فنی اشتباهی که در گذشته آموخته‌اند، روی می‌آورند و تمرکز خود را برای اجرای تاکتیک از دست می‌دهند. مهم‌ترین پیشرفتی که باید حاصل شود، کسب تجربه است که بازیکنان با بازی در سطح باشگاهی و ملی آن را با الزام به تمرینات هر روزه و پایدار به دست خواهند آورد. البته بسیاری از مردم فکر می‌کنند که بازیکنان فقط با تمرین در تیم ملی خود را اثبات می کنند. این فکر اشتباه است. بازیکنان تیم ملی چه در داخل و چه در خارج از زمین باید از طریق رفتار و عملکردشان نشان از ملی پوشی داشته باشند و نماینده کشورشان باشند. فکر می‌کنم اینکه بازیکنان تیم ملی الان در لیگ‌های اروپایی بازی می‌کنند، می تواند به عملکرد تکنیکی و تاکتیکی آنان کمک می‌کند.

حریفان ایران در سال 2018 را چطور ارزیابی می کنید؟ آیا به جوانگرایی دست زدند؟

هر تیم ملی باید به «اکنون» بدون انکار «آینده» بیندیشد. جوانگرایی تیم ملی همیشگی و ادامه‌دار است و همه تیم‌های جدی همانند لهستان، برزیل، صربستان و فرانسه و تیم‌هایی همچون آرژانتین و آلمان به طور مداوم دست به جوانگرایی می‌زنند. جوانگرایی گاهی برای بازیکنان با تجربه سخت است و پذیرش جوانان ممکن است به آسانی اتفاق نیافتد اما توان محدود جسمی، کارآیی بازیکنان با تجربه را می گیرد به طوریکه نمی‌توانند موقعی که تیم ملی به آنها احتیاج دارد، توان حداکثری خود را داشته باشند. وقتی یک بازیکن باتجربه نمی‌تواند دیگر در پست خود حرف اول را بزند، زمان جوانگرایی فرا می‌رسد و باید جایگزین شود. این امر دوره‌ای است و همیشه در همه تیم‌های ملی اتفاق می‌افتد. لهستان با تیم جوانان خود که قهرمان جوانان جهان شده بود تواست در سطح بزرگسالان به عنوان قهرمانی دست یابد. همان لهستانی که در دو تورنمنت آخر قهرمانی جهان با فراز و نشیب‌های بسیاری روبرو بوده به طوری که نتایج آنان را در سطح اروپا و جهان تحت تاثیر قرار داده بود.

با توجه به گروه بندی خوب ایران در لیگ ملت‌های والیبال 2019، صعود ایران به فینال تا چه حد امکان پذیر است ؟

با توجه به فاصله زمانی زیادی که تا شروع مسابقات مانده، چنین پیش بینی‌هایی سخت است. آنچه من می‌دانم این است که بازیکنان و کادر فنی تمام توان خود را برای صعود به فینال به کار خواهند بست. دو هفته میزبانی در ایران فرصت خوبی است تا با حمایت تماشاگران پرشور ایرانی به تعداد پیروزی‌های بیشتری دست یابیم. پیروزی‌های بیشتر کمک بیشتری برای صعود ایران به مرحله فینال که به میزبانی آمریکا صورت می گیرد خواهد کرد.

وضعیت قرارداد شما با ایران به چه صورت است ؟

قرارداد من با فدراسیون والیبال ایران 2+2 است. در ماه می 2018 (اردیبهشت 97) یک متمم به عطف امضا کردم که این بدین معناست که دو سال دیگر هم طبق توافق مشترک تا پایان المپیک 2020 توکیو به فعالیتم ادامه خواهم داد.

آیا در ترکیب کادر فنی تیم ملی والیبال ایران تغییراتی صورت خواهد گرفت؟

من بسیار از همکارانم رضایت دارم و اگر آنها به ادامه این همکاری رضایت داشته باشند، هیچ تغییری نخواهیم داشت.

دو سال از مربیگری شما در ایران می‌گذرد، در 2 سال آینده افق کاری خود را چه طور ترسیم می‌کنید ؟

اگر منظور شما اهداف من با تیم ملی است، من در رویای خود این اهداف را می‌پرورانم و قابل بازگویی در میان عموم نیست. هر روز تلاش خواهم کرد تا هر جلسه تمرین نسبت به جلسه قبلی بهتر شود. این طرز تفکر و فلسفه کاری نه تنها در ورزش بلکه در زندگی من هم دستاوردهایی به ارمغان آورده است. موفقیت فرآیندی است که دارای مراحل خاصی است. ایران باید این فرآیند را طی کند. واقعا می خواهم با تیم ایران به المپیک توکیو راه یابم و با این تیم در آنجا بجنگم و به رویاهایم در آنجا دست پیدا کنم.

آیا جوانگرایی شما به پایان رسیده است یا اینکه هنوز هم بازیکنان جوان دیگری را به تیم ملی تزریق خواهید کرد ؟

ایران دارای بازیکنان با استعداد فراوانی است و البته هر بازیکنی که در باشگاهش عملکرد خوبی داشته باشد توجهات را به خود معطوف می کند و مطمئنا به تیم ملی دعوت خواهد شد. روند انتخابی ایستا نیست و بطور مداوم اتفاق می‌افتد. من بدون استثنا بازی همه بازیکنان ایران را دنبال می‌کنم نه اینکه فقط بازی بازیکنان رده پایین یا بازیکنان خوب و آنهایی که برایم جالب‌تر باشد را دنبال کنم، بازی همه را زیر نظر دارم. نمی خواهم چیزی از نظرم جا بماند. ایران کشور بزرگی است که بازیکنان بسیاری دارد. از طرفی دیگر هیچ تضمینی وجود ندارد که بازیکنان جوان که قبلا به تیم ملی دعوت شده اند در ترکیب تیم همچنان باقی بمانند اگر در تعهد کاری خود در باشگاه‌ها غفلتی کنند. به همین دلیل درهای تیم ملی در هر دو صورت باز است؛ هم برای ورود و هم برای خروج.

چه زمانی به تهران باز خواهید گشت و تمرینات آماده سازی تیم از چه زمانی آغاز خواهد شد؟

بعد از مشورت با آقای داوری، مقرر شد تا 8 ژانویه یک روز پس از تعطیلات سال نو میلادی به ایران بازگردم. هنوز از تاریخ دقیق برگزاری تمرینات آماده سازی اطلاعی ندارم. باید اول با فدراسیون و دستیارانم مشورت کنم و تقویم پایان لیگ اروپا را مورد ارزیابی قرار دهم چون همانطور که می دانید بسیاری از بازیکنان ایران در اروپا بازی می‌کنند.

آیا پیش از لیگ ملت های والیبال، بازی دوستانه‌ای در نظر خواهید گرفت؟

البته به فکر آن هستم اما طبق معمول، قبل از شروع لیگ ملت‌های والیبال چند بازی دوستانه ترتیب خواهیم داد زیر لیگ اروپا در ماه می (اردیبهشت) به اتمام خواهد رسید و هیچ یک از تیم‌های ملی قبل از این تاریخ تمرینات آماده سازی خود را شروع نخواهند کرد. متاسفانه سایر تیم‌های ملی تمایلی برای آمدن به ایران برای برگزاری بازی دوستانه ندارند به همین دلیل در برگزاری بازی‌های دوستانه مشکل داریم.

سال آینده مسابقات مهمی همچون جام جهانی و انتخابی المپیک داریم. برنامه ریزی شما برای آماده سازی در این مسابقات چیست ؟

تقویم سال آینده هنوز به دستم نرسیده است. اما به طور غیر رسمی باید بگویم بعد از لیگ ملت‌های والیبال از 9 تا 11 آگوست (18 تا 20 مرداد) با روسیه، کوبا و مکزیک رقابت‌های انتخابی المپیک را خواهیم داشت. برنده این مسابقات به طور مستقیم سهمیه حضور در المپیک توکیو را کسب خواهد کرد. در ماه اکتبر هم جام جهانی خواهیم داشت که نتایج آن هیچ تاثیری برای حضور در المپیک توکیو نخواهد داشت اما ارزش جوایز نقدی آن قابل اهمیت است. در پایان هم در ابتدای ژانویه 2020 در صورتی که نتوانیم در آگوست سهمیه حضور در المپیک را به دست آوریم، انتخابی المپیک قاره آسیا را خواهیم داشت که تیم اول آن سهیمه مستقیم برای المپیک توکیو را به دست خواهد آورد. برنامه من این است که این سهمیه را علیرغم دشواری آن برای دومین بار برای تیم ایران رقم بزنم تا در نهایت رویاهایم را در المپیک تحقق بخشم.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.