به گزارش گروه اجتماعی قدس آنلاین، سهم این کودکان کمترینهاست. حداقلهایی که حالا روزهای تحصیل را با سختیهایی همراه کرده است و گاه به قیمت جان تمام میشود.
این کودکان سالهاست که در حداقلهای آموزشی دوران تحصیل را سپری میکنند و در اکثر مواقع همین محرومیتها، ترک تحصیل آنها را رقم میزند.
حداقلهای تحصیل برای این دانشآموزان فراهم نیست و گاه ساختمان بلااستفادهای در روستاها به مدرسه تبدیل میشوند که هیچ امکاناتی ندارند و حتی در بهترین شرایط، مدارس زاهدان به عنوان مرکز استان هم از حداقلها بینصیبند.در حالی بیش از ۹۰ درصد مدارس زاهدان با بخاری نفتی گرم میشوند که اگر بخواهیم این آمار را در سطح استان بررسی کنیم قطعا با رقم بالاتری مواجه خواهیم شد.
پس از حادثه آتشسوزی بخاری نفتی مدرسه غیردولتی "اسوه" زاهدان و جان باختن ۴ کودک، یکبار دیگر بحث محرومیت استان سیستان وبلوچستان جلوه کرد و موضوع تهدید جان دانشآموزان با سیستم گرمایشی غیراستاندارد در فضای رسانهای کشور مطرح شد.
البته سید محمد بطحایی آب پاکی را به روی دست همه منتقدان ریخت و اعتراف کرد" ما از مجلس میخواهیم اگر منابعی وجود دارد آن را طی مدت یکی، دو ساله تخصیص دهد تا بتوانیم یکبار برای همیشه این مشکل نگرانکننده را از محیطهای آموزشی برطرف کنیم و بخاری و وسایل غیرایمن از مدرسه بیرون رود چرا که با توجه به اعتباری که دولت دارد حذف بخاری از مدارس تا هفت، هشت سال دیگر ممکن نیست".
او از خیران و مردم خواست تا برای حذف بخاریهای نفتی مدارس کمک کنند تا در مدت زمانی کوتاهتر بساط این بخاریها از مدارس برچیده شود- این صحبتها یکبار دیگر تاکیدی بود به اینکه آموزشوپرورش و فراتر از آن دولت، پولی برای هزینهکردن در این ماجرا ندارند و یکبار دیگر مردم و خیران باید با ورود به این عرصه جور آنها را بکشند-.
پس از صحبتهای بطحایی، کمپین " همه برپا " با شعار" کلاس گرم- مدرسه امن " آغاز به فعالیت کرد هدف اصلی این کمپین که از سوی جامعه خیرین مدرسه ساز کشور راه اندازی شده است این است که مشارکت خیرین و آحاد جامعه را برای تأمین سیستمهای گرمایشی استاندارد در سطح کشور فراهم کند.
تا به امروز برخی از شخصیتهای کشور از جمله وزیر آموزشوپرورش و برخی وزرای سابق این وزارتخانه، نمایندگان مجلس و خیران مدرسهساز عضو این کمپین شدهاند.
در بحث راهاندازی این کمپین و جلب مشارکت مردم و خیران برای فراهم کردن سیستم گرمایشی استاندارد در مدارس کشور قابل تقدیر است اما در این رابطه باید به چند نکته توجه داشت:
در حادثه زاهدان پس از جان باختن ۴ کودک، سازمان هلال احمر برای تجهیز سیستم گرمایشی دبستانهای این استان اعلام آمادگی دارد این حس مسئولیت و تعهد هلال احمر قابل تقدیر است اما این سوال مطرح است که چرا این اقدام قبل از وقوع حادثه تلخ سوختن و جان باختن ۴ کودک انجام نشد.
اخیرا نیز استانداری خراسان شمالی، بر جمع آوری بخاریهای نفتی استان تاکید کرده و گفته است تا ۱۲ بهمن نباید هیچ بخاری در مدارس وجود داشته باشد.
به نظر میرسد، استانداران، شهرداریها و سازمانهای مختلف در هر استان میتوانند با حمایت از مدارس استان خود نسبت به جمع آوری بخاریهای نفتی اقدام کنند؛ اگر چه کمکهای خیران و مردم هم میتواند در این زمینه موثر باشد اما نیاز است تا گام اصلی را سازمانها و وزارتخانههای مختلف بردارند و با حمایت آنها بساط بخاریهای نفتی یکبار برای همیشه از مدارس کشور برچیده شود اگر درصدی از هزینههای اضافه دستگاههای دولتی کم شود قطعا بساط بخاریهای نفتی در کوتاه ترین زمان ممکن برچیده خواهد شد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما