تحولات منطقه

۱۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۷
کد خبر: ۶۴۸۰۵۵

در حالی برخی افراد خطاب قرار گرفتن رئیس جدید قوه‌قضائیه در حکم رهبر انقلاب را به عنوان «حجت‌الاسلام»، نداشتن فقاهت و اجتهاد آیت‌الله رئیسی تلقی کردند که این نوع خطاب کردن، سیره حضرت امام خمینی (ره) هم بوده است.

 پاسخ به یک شبهه درباره اجتهاد آیت‌الله رئیسی
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش گروه اجتماعی قدس آنلاین، اسفند امسال بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی طی حکمی، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی را به ریاست قوه‌قضائیه منصوب کرد.

ساعاتی پس از انتشار این حکم، برخی افراد در فضای حقیقی و مجازی مغرضانه یا از روی ناآگاهی با اشاره به مورد خطاب قرار گرفتن رئیسی به عنوان « حجت‌الاسلام» در حکم رهبر انقلاب، ایراد گرفتند که رئیس جدید قوه‌قضائیه شرط فقاهت برای انتصاب ریاست دستگاه قضا را ندارد.

این در حالی است که اولاً مورد خطاب قرار گرفتن به عنوان «حجت‌الاسلام» سیره و روشی است که در زمان حیات حضرت امام خمینی (ره) هم وجود داشته و این موضوع ارتباطی به فقاهت رئیس قوه‌قضائیه ندارد؛ چنان‌که امام خمینی (ره) در صدور حکم ریاست قوه‌قضائیه برای شهید آیت‌الله بهشتی و مرحوم آیت‌الله موسوی اردبیلی، از عنوان « حجت‌الاسلام» استفاده کردند.

ثانیاً در حکم انتصاب آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس قوه‌قضائیه، رهبر معظم انقلاب در پاراگراف دوم این حکم آورده‌اند:« اینجانب برای تحقق این مقصود حیاتی، جنابعالی را برگزیده‌ام که دارای سوابق طولانی در سطوح مختلف قوه‌ی قضائیه و آشنا با همه‌ی زوایای آن می‌باشید و از طرفی در کنار فقاهت از تحصیلات حقوقی و دانش و تجربه در این عرصه مهم برخوردارید، و سلامت و امانت و کارآمدی خود را در مقاطع گوناگون خدمت نشان داده‌اید.»

بنابراین اینکه در حکم رهبر انقلاب، آیت‌الله رئیسی به عنوان حجت‌الاسلام مورد خطاب قرار گرفته، هیچ ارتباطی به نداشتن شرط فقاهت در انتصاب رئیس دستگاه قضا ندارد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha